vineri, noiembrie 27, 2020

Turcia: Elevii se vor întoarce în sălile de clasă cu aproape o lună mai târziu

Studenții se vor întoarce în sălile de clasă din Turcia la sfârșitul lunii septembrie, cu o aproape o lună mai târziu, a anunțat guvernul turc, pe 12 august, conform Hurriyet Daily News.

Ministrul Educației, Ziya Selçuk a informat că începând cu 31 august vor începe cursurile la distanță, iar începând cu 21 septembrie elevii se vor întoarce în sălile de clasă.

„Școlile se vor deschide cu învățarea la distanță pe 31 august. Să speră că revine treptată la sălile de clasă la începutul 21 septembrie” , a declarat  Selçuk.

De asemenea, Selecuk a susținut că decizia este bazată pe avizele comitetului științific care s-a întrunit pe 12 august, înainte de publicarea oficială.

Cazurile de coronavirus în Turcia sunt în constantă creștere.Astfel, Fahrettin Koca a informat că pe 13 august, au fost înregistrate 1.243 de noi cazuri de coronavirus și 968 de vindecări. De asemenea, numărul total de cazuri a crescut la 245.635 ,din care  228.057 de vindecări, iar numărul deceselor a crescut la 5.912 cu 21 noi decese.

COVID-19: Mii de cetăți turci s-au oferit pentru vaccinul din China

Mii de cetățeni au solicitat deja să participe la testele pentru vaccinul COVID-19 dezvoltat de China, a declarat ministrul sănătății.

Turcia: Peste 4 milioane de tineri nu au acces la educație

Peste patru milioane de tineri nu au acces la educația în Turcia, după ce guvernul turc a decis închiderea școlile până la sfârșitul anului, a declarat Feray Aytekin Aydoğan, președintele sindicatului turc Eğitim-Sen, citat de Duvar English.

Turcia: Un taximetrist a folosit un manechin pentru distanțare socială

Un șofer de taxi din provincia de nord-vest Düzce și-a pus un manechin pe scaunul din dreapta, pentru a impune distanțarea socială cu clienții,

Turcia: Tânără paralizată condamnată la 6 ani închisoare pentru terorism

O tânără a fost condamnată la șase ani, trei luni de închisoare pentru presupusa apartenență la o organizație teroristă, în ciuda faptului are mâinile și picioarelor paralizate de la naștere.

Pisicile unei femei care a murit în cutremurul din Izmir au fost adoptate

Pisicile unei femei care a murit în cutremurul din provincia vestică Izmir au fost adoptate.

COVID-19: Turcia în Top 3 la numărul de infectați

Turcia a devenit cea de-a treia țară cu cel mai număr de cazuri noi de infectați cu COVID-19, relatează Duvar English.

COVID-19: Edilul Istanbulului anunță 201 decedați. Ministrul sănătății 153.” Ce ar trebui să fac? Ar trebui să tac?”

Primarul din Istanbul, Ekrem İmamoğlu a replicat criticilor legate de contestarea numărul oficial al infectaților cu COVID-19 anunțate de Ministerul Sănătății, relatează Duvar English.

Erdogan vrea Turcia în UE: ”Ne gândim să ne construim viitorul împreună”

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a afirmat că vrea Turcia în Europa și a cerut UE să-și țină promisiunile,