22 C
București
joi, septembrie 24, 2020

Turcia: Din cauza lipsei de siguranță, operatorul de croaziere Royal Caribbean, a scos escalele turistice din Turcia.

Royal Caribbean, al doilea gigant operator de croazieră pe plan mondial, a anulat escalele din Turcia în sezonul estival 2017.

Escalele operatorului trebuiau efectuate în renumitul oraș turistic Kușadasi din județul Aydin.

Motivul anulărilor celor 42 de escale în Kușadasi este: ,,Din cauza situației instabile şi a lipsei de siguranță din Turcia”. (se menţionează în declarația agenției operatorului de croazieră.)

Reamintim că trei firme de turism care se află sub pavilionul celei mai mari agenții de călătorii, Carnival Corporation, au anulat călătoriile către Turcia.

Acum și operatorul de croazieră Royal Caribbean, cu sediul central în SUA, și-a anulat toate escalele flotei de șase nave către Turcia în sezonului estival 2017.

Agenţii de turism și-au anunțat pasagerii despre modificarea destinațiilor: Cea mai mare navă croazieră din lume Harmony of the Seas printre care și altele care au o capacitate de 2500-3500 de pasageri, îşi modifică parcursul.

MYKONOS, RHODOS ȘI CRETA, ÎN LOCUL PORTULUI KUȘADASI

După scoaterea din listă a stațiunii Kușadasi din cauza stării instabile și a riscului de siguranță din Turcia, Royal Caribbean, a anunțat că flota cu cele șase nave de croazieră va face escale în Mynikos, Rhodos și insulele Kretei, în Grecia și în Muntenegru.

Compania a mai declarat : “Această decizie este luată din cauza că siguranța membrilor echipajului și a pasagerilor este prioritară pentru noi. Royal Caribbean Internațional va urmări îndeaproape schimbările din Turcia. Ne vom bucura când ne vom întoarcem în renumitul port din Turcia.”

Turcia se pregătește pentru noi restricții de călătorie pe fondul creșterii numărului de cazuri COVID-19

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a declarat că Turcia a trecut la o „nouă fază” în lupta împotriva pandemiei COVID-19, semnalând că guvernul...

Fetiță cu sindromul Down în grija surorii adolescente. Părinții reținuți pentru că a ajutat refugiații

O fetiță de șapte ani cu sindrom Down a fost lăsată în grija surorii sale adolescente după ce părinții ei au fost reținuți pe 8 septembrie pentru ajutorarea refugiaților.

Turcia avertizată să elimine hidroxiclorochina din tratamentul COVID-19

Oamenii de știință din Turcia au cerut Ministerului Sănătății să elimine imediat hidroxiclorochina din planurile de tratament COVID-19, după ce Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a renunțat la el în iunie pe motiv că „face mai mult rău decât bine”,

Peste 36.000 de persoane au fost cercetate pentru că l-au „insultat” pe Erdoğan

Peste 36.000 de oameni au fost cercetați într-un an pentru „insultarea” președintelui Recep Tayyip Erdoğan, au arătat statisticile Ministerului Justiției, citat de Duvar English.

Constanța: Reprezentanți ai comunității turco-tătară, în cursa alegerilor locale din 2020

Comunitatea turcilor și a tătarilor din România, cu aproape 50.000 de oameni pe teritoriul României, este cea mai închegată în regiunea Dobrogea, mai ales în județul Constanța.

Ankara: Medicii poartă o panglică neagră în semn de protest pentru moartea colegilor infectați cu COVID-19

Camera de Medicină din Ankara (ATO) a cerut un protest de patru zile ca demonstrație în fața morții profesioniștilor din domeniul sănătății din Turcia în urma infectării cu COVID-19.Medicii au fost îndemnați să poarte panglici negre.

Faimoasa pisică Gli din Hagia Sophia a intrat în izolare și primește tratament

Faimoasa pisică Gli, care locuiește în Haghia Sophia a fost pusă în izolare și primește tratament după ce s-a îmbolnăvit.

Istanbul: Tânăr reținut pentru contrabandă cu maimuțe

Un tânăr influencer, în vârstă de 24 de ani, a fost reținut pentru contrabandă cu maimuțe.