sâmbătă, aprilie 9, 2022

Turcia: Din cauza lipsei de siguranță, operatorul de croaziere Royal Caribbean, a scos escalele turistice din Turcia.

Royal Caribbean, al doilea gigant operator de croazieră pe plan mondial, a anulat escalele din Turcia în sezonul estival 2017.

Escalele operatorului trebuiau efectuate în renumitul oraș turistic Kușadasi din județul Aydin.

Motivul anulărilor celor 42 de escale în Kușadasi este: ,,Din cauza situației instabile şi a lipsei de siguranță din Turcia”. (se menţionează în declarația agenției operatorului de croazieră.)

Reamintim că trei firme de turism care se află sub pavilionul celei mai mari agenții de călătorii, Carnival Corporation, au anulat călătoriile către Turcia.

Acum și operatorul de croazieră Royal Caribbean, cu sediul central în SUA, și-a anulat toate escalele flotei de șase nave către Turcia în sezonului estival 2017.

Agenţii de turism și-au anunțat pasagerii despre modificarea destinațiilor: Cea mai mare navă croazieră din lume Harmony of the Seas printre care și altele care au o capacitate de 2500-3500 de pasageri, îşi modifică parcursul.

MYKONOS, RHODOS ȘI CRETA, ÎN LOCUL PORTULUI KUȘADASI

După scoaterea din listă a stațiunii Kușadasi din cauza stării instabile și a riscului de siguranță din Turcia, Royal Caribbean, a anunțat că flota cu cele șase nave de croazieră va face escale în Mynikos, Rhodos și insulele Kretei, în Grecia și în Muntenegru.

Compania a mai declarat : “Această decizie este luată din cauza că siguranța membrilor echipajului și a pasagerilor este prioritară pentru noi. Royal Caribbean Internațional va urmări îndeaproape schimbările din Turcia. Ne vom bucura când ne vom întoarcem în renumitul port din Turcia.”

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.