vineri, decembrie 9, 2022

Turcia: Din cauza lipsei de siguranță, operatorul de croaziere Royal Caribbean, a scos escalele turistice din Turcia.

Royal Caribbean, al doilea gigant operator de croazieră pe plan mondial, a anulat escalele din Turcia în sezonul estival 2017.

Escalele operatorului trebuiau efectuate în renumitul oraș turistic Kușadasi din județul Aydin.

Motivul anulărilor celor 42 de escale în Kușadasi este: ,,Din cauza situației instabile şi a lipsei de siguranță din Turcia”. (se menţionează în declarația agenției operatorului de croazieră.)

Reamintim că trei firme de turism care se află sub pavilionul celei mai mari agenții de călătorii, Carnival Corporation, au anulat călătoriile către Turcia.

Acum și operatorul de croazieră Royal Caribbean, cu sediul central în SUA, și-a anulat toate escalele flotei de șase nave către Turcia în sezonului estival 2017.

Agenţii de turism și-au anunțat pasagerii despre modificarea destinațiilor: Cea mai mare navă croazieră din lume Harmony of the Seas printre care și altele care au o capacitate de 2500-3500 de pasageri, îşi modifică parcursul.

MYKONOS, RHODOS ȘI CRETA, ÎN LOCUL PORTULUI KUȘADASI

După scoaterea din listă a stațiunii Kușadasi din cauza stării instabile și a riscului de siguranță din Turcia, Royal Caribbean, a anunțat că flota cu cele șase nave de croazieră va face escale în Mynikos, Rhodos și insulele Kretei, în Grecia și în Muntenegru.

Compania a mai declarat : “Această decizie este luată din cauza că siguranța membrilor echipajului și a pasagerilor este prioritară pentru noi. Royal Caribbean Internațional va urmări îndeaproape schimbările din Turcia. Ne vom bucura când ne vom întoarcem în renumitul port din Turcia.”

Imagini șocante! Bătaie în parlamentul din Turcia. Un deputat se află la terapie intensivă

În timpul discuțiilor pentru bugetele 2023 ale Parlamentului, a izbucnit o ceartă între deputatul Partidului IYI, Ümit Yılmaz și vicepreședintele Grupului Partidului Justiției și Dezvoltarii (AKP), Bülent Turan.

Libertatea de exprimare în Turcia: 67 de persoane condamnate la 299 de ani de închisoare

Raportul, intitulat „Costul libertății de exprimare în Turcia: 299 de ani, 2 luni și 24 de zile”, conține date culese prin monitorizarea a 46 de audieri din 210 procese privind libertatea de exprimare desfășurate în 23 de orașe cu sprijinul Regalului Norvegian.

Fără scăpare! Grecia respinge victimele represiunii lui Erdogan. Turcia le arestează

Solicitanții de azil au fost reținuți imediat de soldații turci, care au arestat patru dintre ei pentru că au intrat într-o zonă militară interzisă și au eliberat în mod inexplicabil unul.

Istanbul: Armenii au mers la urne. Primele alegeri după nouă ani

Alegerile au avut loc pe 16, 20 noiembrie și, de asemenea, în această duminică, 4 decembrie. Peste 3.600 de persoane au votat la alegerile pentru consiliile fundației lor pentru școli, spitale și biserici.

VIDEO. Un microbuz s-a răsturnat în Istanbul: 9 români au fost răniți

Un microbuz s-a răstunat în Istanbul, după ce șoferul a pierdut controlul din cauza vremii ploioase, confom presei turcești.

Carol Roman, decanul de vârstă al presei, a murit la vârsta de 90 de ani, după 73 de ani de activitate în presă

Roman a primit premiul jurnalistului anului cu ocazia împlinirii a 90 de ani de la înființarea Asociației Jurnaliștilor Profesionisti (UZP), a publicat în revista Balcanii și Europa.

Turcia: Angajat la Căile Ferate transferat la un alt loc de muncă, pentru că deținea cărți ale lui Demirtaș

Demirtaş, fost copreşedinte al Partidului Democrat Popular (HDP) pro-kurd, a fost arestat în noiembrie. 4, 2016, sub acuzații de terorism și a rămas în închisoare de atunci, în ciuda a două hotărâri ale Curții Europene a Drepturilor Omului (CEDO) din 2018 și 2020 care spuneau că Demirtaș a fost închis din motive „politice” și nu din motive „legale”, ordonând „eliberarea imediată” a acestuia.

O nouă fundație a fost inaugurată la București, în prezența ministrului de externe din Turcia

UID, care au fost nevoiți să-și schimbe numele, după ce a membrii acesteia au fost implicați în acțiuni ilegale în mai multe țări UE, în special de Germania, și-a deschis porțile și în România.