Zaman Romania

Turcia: Deținut în vârstă de 73 de ani, diagnosticat cu cancer a murit la mai puțin de 2 luni de la eliberare

Un bărbat în vârstă de 73 de ani, a cărui pedeapsă a fost amânată cu 6 luni după ce a fost diagnosticată cu cancer în închisoare, a murit la mai puțin de după 2 luni de la eliberare, conform Kronos.

Ehettin Kaynar a fost eliberat din închisoarea de tip Karabük T pe 2 septembrie și a pe 30 octombrie, la Spitalul de Stat Iğdır.

Ehettin Kaynar, care a fost arestat în 2015 pentru că a fost membru al „Comisiei de Justiție” a Partidului Democrat Popular (HDP) din provincia estică Iğdır, a fost eliberat în 2017. Kaynar a fost arestat din nou în aprilie 2021, în urma unei condamnării pe viață.

Kaynar, care avea multe boli grave, cum ar fi ateroscleroza, hipertensiune arterială, prostată, osteoporoză, reumatism, boli de piele și diabet, a fost, a fost diagnosticat și cu cancer în stadiul 4. Kaynar a slăbit 60 de kilograme într-un an.

În cele din urmă, Kaynar, care a fost deținut în închisoarea Karabük, a fost eliberat după ce Institutul de Medicină Legală (ATK) a raportat că nu poate rămâne în închisoare.

Politicienii din opoziție și activiștii pentru drepturile omului a criticat dur Institutul de Medicină Legală, susținând deținuții sunt eliberați când deja este este prea târziu.