Zaman Romania

Turcia consideră interzicerea pescuitului pe fondul luptei împotriva mucilagiului din Marea Marmara

Sezonul de pescuit poate fi scurtat pentru a stimula viața marină în Marea Marmara, conform ministrul ministrul mediului și urbanismului, citat de Daily Sabah.

 Murat Kurum susține că activitățile de pescuit pot fi reduse din cauza faptului că mucilagiul din Marea Marmara persistă.

„Avem nevoie de măsuri pentru a restricționa pescuitul. Avem nevoie de pești să prospere și să reducă mucilagiul”, a declarat oficialul.

Kurum a explicat că mucoasa de mare a atins o grosime de 8 centimetri (3,15 țoli) în unele zone, blocând lumina soarelui să ajungă la fundul mării și amenințând ecosistemul. 

În ultimele 15 zile, echipele de curățare a mării au colectat un total de 5.738 de metri cubi (202.636 de picioare cubi) de mucilaj din Marmara. Istanbul, Kocaeli, Bursa, Tekirdağ, Balıkesir, Çanakkale și Yalova se numără printre provinciile în care cea mai mare parte a mucilagiului a fost eliminată. 

Mucilagiu a fost detectată în ianuarie și s-au extins în aprilie, rezultând o problemă gravă contrar exemplelor anterioare, care de obicei dispăreau într-o lună sau 45 de zile. Întrucât a continuat să crească intensitatea sa în mai și iunie, autoritățile turcești au anunțat un plan de acțiune cuprinzător pentru curățarea Mării Marmara pe 6 iunie.