vineri, martie 29, 2024

Turcia: Cetățean reținut de aproape 300 de ori în ultimii 3 ani

Un cetățean turc demis prin decret a prostat în diferite părți din Ankara, ceea ce a dus la reținerea de aproape 300 de ori în ultimii trei ani, a raportat Duvar Gazet.

Cemal Yıldırım a fost demis din funcția publică de la Ministerul Trezoreriei și Finanțelor din Ankara, în urmă cu trei ani. De atunci, bărbatul a continuat să protesteze cerând să fie reangajat.

„Nu există nicio lege în termeni reali. În Ankara nu există interdicție pentru proteste. Polițiștii care ne rețin spun că este decizia biroului guvernatorului. Nu-mi pot folosi drepturile ”, a declarat Yıldırım.

Yıldırım a fost, de asemenea, amendat de 64 de ori începând cu  13 martie 2017.

„Acesta este un proces de distrugere. Nu cred că este înțeles în mod corect modul în care concedierea prin decret distruge vieți”, a spus Yıldırım.

După ce și-a început protestele în fața clădirii partidului pentru justiție și dezvoltare (AKP) de guvernare, Yıldırım a menționat că a primit amenințări.

„Oamenii au crezut că protestele nu pot fi organizate în fața partidului. AKP a fost cel care m-a distrus. Știam foarte bine că mă vor reține dacă aș organiza un protest în fața AKP. Făcând asta, am prezentat ipocrizia AKP ”, a adăugat el.

Yıldırım a mai spus că a depus cererea la Comisia de Investigații de Urgență, adăugând că nu așteaptă nicio justiție în urma cererii sale.

Turcia a impus o stare de urgență care a durat doi ani în urma tentativei de lovitură eșuată de 15 iulie 2016. Peste 150 000 de cetățeni turci au fost concediați prin decret, în special din sistemul juridic și educațioanal

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Ionuț Cojocaru despre Ramadan: „Luna empatiei, luna solidarității, luna unității”.(Part II)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România, într-un articol în două părți. Prima parte conținând aspecte legate despre viața politică și religioasă de la Abdülhamid al II -lea, trecând în revistă perioada lui Ataturk până la Erdoğan.

Ionuț Cojocaru despre Ramadan și Atatürk: „Nu a fost interzisă religia.”/ „Președintele care a construit peste 13.000 de moschei..”(Part.I)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România despre islam, schimbările în societatea turcă în perioada lui Atatürk, dar și viața politică și religioasă din Turcia de azi.

Turcia a urcat 8 locuri în raportul Fericirii Mondiale. Bătrânii mai fericiți decât cei tineri

Raportul anual arată o schimbare notabilă, deoarece Statele Unite și Germania au coborât din primele 20 și sunt acum pe locurile 23, respectiv 24. Între timp, Costa Rica și Kuweit au făcut progrese semnificative, trecând în top 20 pe locurile 12 și, respectiv, 13.

Erdoğan va merge la Casa Albă pentru prima dată ca invitat a lui Joe Biden

Dacă informațiile se dovedesc adevărate, Erdogan și Biden, care au purtat deja discuții la summituri internaționale, se vor întâlni pentru prima dată în Biroul Oval.

Despăgubire de 4.670 de dolari pentru familiile minerilor care au murit în dezastru din Turcia

Deși, asigurarea pentru accidentele miniere a fost recent crescută la 1 milion de lire turcești (31.145 de dolari), familiile victimelor celor nouă mineri îngropați sub o alunecare de teren contaminată cu cianuri și acid sulfuric trebuie să se mulțumească cu suma de 150.000 de lire (4.670 de dolari).