miercuri, decembrie 7, 2022

Turcia: Avocat eliberat în a 213 zi de greva foamei, după moartea unui alt avocat închis

Un avocat care era în greva foamei cerând un proces echitabil a fost eliberat după moartea colegei aflate după gratii, relatează bianet.org

Curtea de Casație a Turciei a decis pe 3 septembrie eliberarea lui Aytaç Ünsal, un avocat închis sub acuzații de terorism.

După ce avocatul și-a încheiat greva a foamei după  213 de zile, acesta a fost internat la spitalul Kanuni Sultan Süleyman din Istanbul.

„Asta datorită ajutorului pe care mi l-ați dat toți, datorită faptului că ați preluat cazul meu.Vă iubesc pe toți atât de mult. O sa câștigăm.” a transmis avocatul în timp ce era dus din spital pe o targă.

Ünsal a fost condamnat la 10 ani și șase luni de închisoare ca parte a unei hotărâri judecătorești din 2019 împotriva a 18 membri ai Asociației Avocaților Progresiști  (ÇHD) și ai Biroului de Avocatură al Poporului (HHB) care au emis un total de 159 de ani de închisoare.

Ünsal și membrii ÇHD au început o grevă a foamei de pe 5 februarie, motiv pentru care unul dintre colegi, Ebru Timtik, a murit în august.

VIDEO: Istanbul. Un tramvai și un autobuz s-au ciocnit: 33 persoane rănite ușor și 4 persoane rănite grav

Accidentul a avut loc, luni, în jurul orei 09:15, în Alibeyköy. Conform informațiilor obținute, autobuzul IETT cu placa TP 7116, cu pasageri a trecut prin fața tramvaiului.

Turcia: Apel de urgențe pentru a închide o mină de aur din estul Turciei

Organizațiile profesionale din Turcia s-au opus împotriva raportului de evaluare a impactului asupra mediului pentru creșterea capacității în mina de aur din İliç.

Istanbul: Armenii au mers la urne. Primele alegeri după nouă ani

Alegerile au avut loc pe 16, 20 noiembrie și, de asemenea, în această duminică, 4 decembrie. Peste 3.600 de persoane au votat la alegerile pentru consiliile fundației lor pentru școli, spitale și biserici.

Fără scăpare! Grecia respinge victimele represiunii lui Erdogan. Turcia le arestează

Solicitanții de azil au fost reținuți imediat de soldații turci, care au arestat patru dintre ei pentru că au intrat într-o zonă militară interzisă și au eliberat în mod inexplicabil unul.

VIDEO. Un microbuz s-a răsturnat în Istanbul: 9 români au fost răniți

Un microbuz s-a răstunat în Istanbul, după ce șoferul a pierdut controlul din cauza vremii ploioase, confom presei turcești.

Un polițist din cadrul Ambasadei Turciei la Atena a creat o rețea de supraveghere în Grecia

Un polițist turc, angajat în cadrul Ambasadei Turciei din Atena a înființat o rețea de supraveghere în Grecia. Scopul era de a...

Erdogan semnalează un posibil război în Siria. Moscova:„ Facem apel la toate părțile să se abțină.”

Pe fondul crizei economice și a alegerilor care urmează în vara anul 2023, Erdogan se concertează pe un posibil război în Siria.

Cupa Mondială:Scandal în Turcia după ce numele faimosului fotbalist, Hakan Șukur a fost pronunțat în timpul unui meci 

Alper Bakırcıgil, în timp ce explica golul marcat în meciul Canada-Maroc transmis pe TRT, crainicul a amintind că cel mai devreme gol marcat în istoria Cupei Mondiale i-a aparținut lui Hakan Şükür.