vineri, ianuarie 27, 2023

Turcia: Apel de urgențe pentru a închide o mină de aur din estul Turciei

Activiștii din Turcia au făcut un apel de urgență pentru închiderii minei de aur din İliç, din provincia estică Erzincan, responsabilă pentru scurgerea de cianură în Eufrat, relatează Bianet.org

Organizațiile profesionale din Turcia s-au opus împotriva raportului de evaluare a impactului asupra mediului pentru creșterea capacității în mina de aur din İliç.

Audierea procesului în cadrul Uniunii Organizațiilor Inginerilor și Arhitecților din Turcia (TMMOB) împotriva raportului pozitiv EIA pentru creșterea capacității minei de aur a avut loc pe 30 noiembrie, în Tribunalul Administrativ Erzincan.

Dersim Gül, Secretarul General al TMMOB a luat cuvântul în ședința de presă care a avut loc după audiere.

„Este foarte important ca decizia pozitivă EIM și proiectul de creștere a capacității, care va cauza în mod clar daune care vor fi imposibil de compensat, să fie anulate de urgență, iar operațiunile acestei unități să fie oprite având în vedere impactul concret asupra mediului și riscuri.”, susține specialistul.

Compania a fost amendată după incident cu 16,4 milioane de lire pentru încălcarea Legii Mediului și cu 132.000 de lire pentru nerespectarea procedurilor, iar operațiunile unității au fost suspendate până la finalizarea măsurilor, dar nu a fost încheiată necesitatea urmăririi penale la plângerea Asociației Medicale din Turcia. (TTB) a depus pe 11 iulie o anchetă pentru a solicita incidentul.

Instanța va anunța hotărârea în termen de 15 zile.

Turcia: Femeie, închisă cu fiica de 3 luni, a fost eliberată

O femeie, care era în închisoare însoţită de fiica ei de 3 luni în închisoare, a fost eliberată condiţionat din cauza stării de sănătate a fiicei sale,

O nouă linie de metrou! De la Aeroportul Istanbul în cartierul Eyüpsultan în doar 24 de minute!

Legătura de metrou de 34 de kilometri marchează prima conexiune feroviară cu aeroportul din Istanbul.

Grecia va extinde cu 35 de kilometri gardul la granița cu Turcia

Guvernul grec intenționează să continue cu extinderea unui gard cu 35 de kilometri de-a lungul graniței de nord cu Turcia pentru a...

Turcia: Creștere record la benzină

O creștere record este așteaptă la benzină, în această seară, în Turcia

Istanbul: Apel către locuitori pentru a opri risipa de apă: „ Să evităm consumul inconștient de apă și să ne concentrăm pe economisire”

Administrația de apă și canalizare din Istanbul (ISKI) a explicat că amenințările de secetă au făcut necesară schimbarea obiceiurilor de utilizare a apei în Turcia, precum și în întreaga lume.

Un turc, condamnat pentru fraudă, a vrut să fugă în România, cu un buletin românesc fals

Un cetățean turc a încercat să fugă în România, cu o carte de identitate românească falsă, conform Romanya Haber.

Fără precedent! CEDO examinează cazul unui profesor, victimă a epurarilor guvernului lui Erdogan 

Dacă instanța decide că a existat o încălcare a drepturilor în cazul fostului profesor Yüksel Yalçınkaya, soarta miilor de persoane care au fost condamnate sau sunt judecate pentru acuzații de terorism din cauza legăturilor lor cu Mișcarea Gülen se poate schimba.

Vești bune pentru turiștii moldoveni! Un zbor direct către Istanbul a fost introdus

Wizz Air, operatorul aerian cu cele mai multe zboruri externe disponibile de la Iași, a anunțat că cursa va fi disponibilă din 4 aprilie, iar noua rută directă va fi operată cu o frecvență de trei zboruri pe săptămână.