marți, noiembrie 22, 2022

Turcia: Amenzi mai mari cu peste 50 la sută pentru șoferi. 1000 de lire pentru cei care nu au anvelope de iarnă

Turcia a anunțat noile taxe și noile măriri la amenzile de trafic pentru anul 2023, conform presei turcești.

Odată cu anunțarea ratei inflației din octombrie, a fost determinată Rata de reevaluare (YOD). Rata de reevaluare a fost de 122,93 la sută, astfel amenzile de circulație vor crește și la acest nivel. 

Ocuparea parcării pentru persoane cu handicap, va crește de la 329 de lire la 874 de lire. Conducerea fără permi va crește de la 166 de lire la 370 de lire.

Nepurtarea centurii de siguranță și încălcarea interdicției de parcare va crește de la 196 de lire la 436 de lire.

Sancțiunea pentru folosirea telefonului mobil în timpul conducerii, nerespectarea semaforului roșu va crește de la 427 de lire la 952 de lire.

4000 de lire pentru consumarea alcoolului

Pentru cei care nu au anvelope de iarnă amenda va crește de la 1.137 de lire la 2.534 de lire, în timp ce sancțiunea pentru conducere sub influența alcool va crește de la 1.823 de lire la 4.064 de lire.

Taxa pentru autovehicule (MTV), care este plătită anual de proprietarii de vehicule, este majorată la rata de reevaluare. Cea mai mică taxă pentru mașinile noi cu un volum cilindric sub 1300 va crește de la 1.313 de lire la 2.000 de lire.

Turcia anchetează compania italiană, Ferrero pentru monopolizarea pieței de alune

„Am început procesul nostru legal cu autoritatea de concurență în septembrie împotriva companiei italiene Ferrero, care încearcă să monopolizeze industria alunelor”, susține Hilmi Güler, primarul provinciei Ordu, de la malul Mării Neagră, a cărei economie se bazează în mare parte pe veniturile din alune.

Erdogan s-a întâlnit cu Biden. SUA „umăr la umăr cu aliatul nostru NATO, Turcia, în combaterea terorismului”.

În cadrul întâlnirii, Biden a transmis condoleanțe Turciei în urma unui bombardament de duminică de la Istanbul, care a provocat moartea a șase persoane. 

Suedia modifică constituția pe fondul cererilor de extrădare ale Turciei

Parlamentul Suediei a adoptat, miercuri, un amendament constituțional care va face posibilă adoptarea unor legi anti-terorism mai dure, o cerere esențială din...

Demirtaș, închis după gratii, și-a putut să-și viziteze tatăl, în urma unui atac de cord a acestuia

Demirtaş Defence Group, un grup de avocaţi care îl reprezintă pe renumitul politician kurd, a lansat o declaraţie în care spune că atât mama, cât şi tatăl lui Demirtaş au fost internaţi în spital după ce s-au îmbolnăvit.

Turcia:Prețurile caselor au crescut cu 189 la sută într-un an

Indicele prețurilor proprietăților rezidențiale (RPPI) a crescut cu 189,2% în septembrie față de anul precedent. RPPI a înregistrat o creștere de 4,9 la sută pe o bază lunară, potrivit datelor.

Erdogan a dat mâna cu Sisi, președintele Egiptului

Președintele turc, Recep Tayyip Erdogan a strâns mâna cu omologul său egiptean, Abdel Fattah el-Sisi, cu ocazia Cupei Mondiale din Qatar, pe...

Faimosul baschetbalist turc, Enes Kanter, a primit premiul pentru „Cel mai valoros patriot”, în SUA

Kanter și-a sacrificat cariera pentru a vorbi împotriva ipocriziei NBA cu privire la problemele drepturilor omului în țări cu care liga are afaceri, precum China și Turcia.

Olimpicii la nivel internaționali invitați de Monica Anisie, în Senatul României

Olimpicii internaționali ai României au participat la o ședință în plenul Senatului României, la invitația președintelui Comisiei de Învățământ, Monica Anisie.