sâmbătă, martie 18, 2023

Turcia: Amenzi mai mari cu peste 50 la sută pentru șoferi. 1000 de lire pentru cei care nu au anvelope de iarnă

Turcia a anunțat noile taxe și noile măriri la amenzile de trafic pentru anul 2023, conform presei turcești.

Odată cu anunțarea ratei inflației din octombrie, a fost determinată Rata de reevaluare (YOD). Rata de reevaluare a fost de 122,93 la sută, astfel amenzile de circulație vor crește și la acest nivel. 

Ocuparea parcării pentru persoane cu handicap, va crește de la 329 de lire la 874 de lire. Conducerea fără permi va crește de la 166 de lire la 370 de lire.

Nepurtarea centurii de siguranță și încălcarea interdicției de parcare va crește de la 196 de lire la 436 de lire.

Sancțiunea pentru folosirea telefonului mobil în timpul conducerii, nerespectarea semaforului roșu va crește de la 427 de lire la 952 de lire.

4000 de lire pentru consumarea alcoolului

Pentru cei care nu au anvelope de iarnă amenda va crește de la 1.137 de lire la 2.534 de lire, în timp ce sancțiunea pentru conducere sub influența alcool va crește de la 1.823 de lire la 4.064 de lire.

Taxa pentru autovehicule (MTV), care este plătită anual de proprietarii de vehicule, este majorată la rata de reevaluare. Cea mai mică taxă pentru mașinile noi cu un volum cilindric sub 1300 va crește de la 1.313 de lire la 2.000 de lire.

Medic suspendat după ce a comparat remarcile lui Erdogan cu ale lui Ataturk despre medici

În provincia vestică Eskişehir, dr. Senem Kaser, care lucrează la Centrul de Sănătate al Familiei Alanönü, a pus observațiile lui Erdoğan la monitorul din fața cabinetului său.

Veste mult așteptată de turci! Prețul la carburant scade sub 20 de lire

Turcii, care au fost afectați de fluctuația prețurilor la carburanți pe fondul evenimentelor internaționale, se vor bucura de motorină mai ieftină, conform...

Caz unic în Europa: Universitățile turcești fără autonomie. Erdogan deține controlul deplin asupra rectorilor

Potrivit raportului, președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan deține controlul deplin asupra numirii rectorilor universităților. Anterior, președintele trebuia să numească o persoană din trei candidați care au fost aleși de personalul universitar și de Consiliul de Învățământ Superior al Turciei (YÖK).

Raport Freedom House: Turcia rămâne în categoria țărilor fără libertate în 2023

Turcia rămâne în categoria țărilor fără libertate în raportul „Freedom in the World 2023” publicat de Freedom House din Washington, conform Stockholm...

Turcia: Autoritățile au tăiat salariile medicii din zonele afectata de cutremur pe motiv că au mai puțini pacienți

Ministerul Sănătății din Turcia a redus salariile medicilor de familie care lucrează în zona cutremurului din cauza scăderii numărului oficial de pacienți...

Turcia: Cel puțin 15 persoane au murit în urma inundațiilor

Cel puțin 15 persoane au murit în urma inundațiilor din provinciile din sud-estul Turciei: Adıyaman și Şanlıurfa, conform Gazete Duvar.

Imagini apocaliptice! Provinciile afectate de cutremur, inundate în urma ploilor torențiale

Ploile care au afectat regiunea de sud-est a Turciei de marți noaptea au făcut ravagii, lăsând case, spitale și afaceri inundate, conform...

ONU pentru femei. Discuții despre arestarea arbitrară și torturarea femeilor din Turcia, Afganistan, Iran și Myanmar

Fundația Jurnaliștilor și Scriitorilor (JWF) din New York co-organizează 12 evenimente cu ocazia celei de-a 67-a sesiuni a Comisiei ONU pentru Statutul Femeii (CSW67), în parteneriat cu organizații ale societății civile și instituții de învățământ din întreaga lume, inclusiv România