joi, decembrie 24, 2020

Turcia activează sistemul de rachete S-400. SUA ar putea impune sancțiuni

Turcia va activa sistemul de apărare S-400 pe care l-a achiziționat din Rusia și îl va testa la mijlocul lunii octombrie în apropierea orașului Sinop din nord, potrivit unei corespondențe oficiale, citat de Turkish Minute.

Potrivit unui acord între departamentele de transport aerian și afaceri administrative ale președinției și șeful biroului statului major general, 10 obiective aeriene de tip BANSHEE vor fi expediate în zona de rachete Sinop pentru a fi utilizate în testele sistemului de apărare antiaeriană S-400 în perioada octombrie 5 și 16 octombrie.

„Sistemului S-400 va fi lansate în zona de rachete Sinop în perioada 05-16 octombrie 2020 pentru a asigura capacitatea de angajare a sistemului de arme S-400, capacitatea de detectare și urmărire a radarelor sistemului, capacitățile sistemului de comunicații, și controlul capacităților de tragere și de comandă ”, se arată în document.

Președinția a permis o pre-activare a sistemului de apărare înainte de testele de la Sinop pentru a testa capacitățile radar la Comandamentul Aeroportului Mürted de lângă Ankara.

Comandamentul a fost sediul unei loviturii de stat din 2016, prin urmare, președinția menține un control strict asupra activităților. Un ofițer de la turn îl informează pe Erdoğan și își asigură aprobarea cu două ore înainte de fiecare rachetă lansată.

Activarea ar putea duce la sancțiuni

Tensiunile SUA-Turcia au crescut după achiziția turcilor a sistemului rusesc. După ce Rusia a început să livreze sistemul S-400 către Turcia în iulie 2019, SUA au eliminat Turcia de pe lista partenerilor programului F-35.

La 17 iulie, Camera Reprezentanților SUA a adoptat Legea privind combaterea sistemului de arme al Rusiei, cu sprijin bipartidist, care va desemna achiziția S-400 de către Turcia drept „o tranzacție semnificativă în conformitate cu secțiunea 231 din Legea împotriva combaterii adversarilor americani prin sancțiuni ( CAATSA) ”, a declarat  reprezentantul republican Adam Kinzinger.

Președintele american Donald Trump s-a abținut să impună sancțiuni dure CAATSA Turciei la acea vreme, doar eliminand Turcia de pe lista F-35.

Peste 120.000 de minori anchetați pentru că l-ar fi insultat pe Erdogan. Aprope 3000 au fost pedepsiți

Peste 120.000 de minori au fost anchetați pentru „insultarea” președintelui Recep Tayyip Erdoğan, conform Duvar English.Un total de...

Turcia va primi 3 milioane de doze de vaccin săptămâna aceasta

Turcia va primi primul lot de 3 milioane de doze de vaccin contra COVID-19 săptămâna aceasta.

Managerul unui spital a pus 2 asistente să scrie de 500 de ori “’Sunt proastă”

Un scandal a izbucnit după ce un manager a pus două asistente medicală să-și ceară scuze și să scrie de 500 de ori:”Sunt proastă”, informează T24.con

96 de deces din cauza consumului de alcoolui contrafăcut

96 de persoane din Turcia au murit otrăviți cu alcool etilic din octombrie, conform Ahval.News

Constanța: Cadouri pentru personalul medical, în semn de mulțumire de la o școală privată

Personalul medical al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase din Constanța au primit cadouri de Crăciun din partea școlii Spectrum și Liceul Internațional de Informatică (ICHC) în semn de multumire pentru munca și efortul acestora.

Protest pe Twitter împotriva hărțuirii sexuale și perchezițiilor ilegale:” Bebelușii căutați în scutece”

Utilizatorii de Twitter din Turcia au protestat împotriva hărțuirea sexuală a femeilor și perchezițiile ilegale, după ce un activist faimos a pornit o campanie, relatează Turkish Minutes.

16 deținuți infectați cu COVID-19. Cazurile ajung la aproape 1.900.000

6 deținuți au fost diagnosticați cu COVID-19 în închisoarea Karabük, din nordul Turciei, pe fondul creșterii cazurilor la nivelul național, relatează Turkish Minutes.

Istanbul: O linie de metrou va fi construită către moscheea preferată a lui Erdogan

Conform, Monitorului Oficial, de pe 17 decembrie, ministerul va construi calea ferată până la moscheea Grand Çamlıca, care a fost finalizată în 2019.