Zaman Romania

Turcia: 3 salvatori au murit în lupta cu incendiile forestiere

Trei membri ai echipajului de salvare au murit după ce un elicopter s-a prăbușit în timp ce lua apă dintr-un baraj, în lupta împotriva unui incendiu forestier în Izmir, din Turcia, conform Gazete Duvar.

Un elicopter s-a prăbușit în barajul Tahtalı, pe 16 septembrie, cu patru persoane la bord, în timp ce luau apă pentru a lupta împotriva incendiilor de pădure în provincia de vest a Turciei, İzmir.

Dintre cei patru membri ai echipajului de pe elicopterul prăbușit, trei erau cetățeni kârgâzi și unul era cetățean turc. În urma accidentului, copilotul elicopterului, un cetățean kârgâz, a fost salvat după ce au înotat până la mal.

Ministrul Agriculturii și Pădurilor, İbrahim Yumaklı, pe 17 septembrie, afirmă că l-a vizitat pe copilotul salvat.

„Starea generală este foarte bună. Este conștienți și nu am spus prea multe pentru a evita oboseala”, susține oficialul.

Istoria se repetă

Jurnaliştii i-au amintit ministrului Yumaklı că un alt elicopter s-a prăbuşit în acelaşi baraj în 2017, soldând cu moartea a cinci persoane şi l-au întrebat dacă barajul prezintă un risc pentru elicopterele de stingere a incendiilor.

Ca răspuns, Yumaklı a spus că motivul real al accidentului va fi dezvăluit după toate examinările și că vor putea spune dacă există o legătură cu accidentul anterior după aceea.

Incendiul de la Menderes a fost ținut sub control la 20 de ore după izbucnire.