marți, decembrie 6, 2022

Turcia:3 femei ucise brutal în 24 de ore. Apartament incendiat pentru a acoperi fapta

3 cazuri de ucidere brutală au fost raportate în Turcia în doar 24 de ore, printre victime este și o profesoară din Istanbul care după ce a fost înghiată, agresorul i-a dat foc la casă, conform presei turcești.

Aylin Sözer, profesoară universitară, a murit după ce fostul iubit, Kemal Ayyildiz a înjunghiat-o.

La audieri, bărbatul a recunoscut că după ce s-au certat a înjunghiat-o apoi a dat foc apartamentului din districtul Maltepe,  Istanbul pentru a acoperi fapta și să pară că incendiul ar fi cauza morții, potrivit siteului T24.com.tr

Sözer s-a pronunțat cu putere față de  violența  împotriva femeilor în timpul unei apariții la televizor, în aprilie 2019.

Femeie împușcată în cap

Mehmet Taş și-a împușcat soția, Selda Taş în cap cu o armă, în urma unei discuții aprinse. Incidentul a avut loc în zona Bostanbaşı, Malatya. În timp ce Selda Taş a căzut într-o baltă de sânge  iar oamenii din jur au chemat poliția.

Selda Taş a fost transferată la Spitalul Universitar Malatya, însă după prima intervenție chirurgicală a murit, în ciuda eforturilor medicilor. În acest caz de omucidere Mehmet Taş a fost reținut de echipe de poliție.

Mehmet Taș, care a fost audiat la sediul poliției și avea droguri asupra sa, era dependent de droguri și avea un număr mare de dosare penale.

Mamă împușcată de fiul bolnav

Uğur Dönmez, bolnav de schizofrenie, nu-și a luat medicamentele de 15 zile. Când mama lui, Vesile Dönmez, a încercat să-l convingă să-și ia pastilele, băiatul a împușcat-o.

S-a raportat că Uğur Dönmez, care a fost arestat, a fost interogat de poliție.

380 de femei au fost ucise în Turcia în 2020, conform Counter Monument de supraveghere. 

Cupa Mondială:Scandal în Turcia după ce numele faimosului fotbalist, Hakan Șukur a fost pronunțat în timpul unui meci 

Alper Bakırcıgil, în timp ce explica golul marcat în meciul Canada-Maroc transmis pe TRT, crainicul a amintind că cel mai devreme gol marcat în istoria Cupei Mondiale i-a aparținut lui Hakan Şükür.

O turcoaică, primul academician, care predă istoria Imperiul Otoman la Vatican

Aksoy, care a lucrat mult timp în arhivele Vaticanului, a fost ales să predea un curs despre relațiile dintre papalitate și Imperiul Otoman în istoria Orientului apropiat la Institutul Pontifical Oriental.

Erdogan semnalează un posibil război în Siria. Moscova:„ Facem apel la toate părțile să se abțină.”

Pe fondul crizei economice și a alegerilor care urmează în vara anul 2023, Erdogan se concertează pe un posibil război în Siria.

Fără scăpare! Grecia respinge victimele represiunii lui Erdogan. Turcia le arestează

Solicitanții de azil au fost reținuți imediat de soldații turci, care au arestat patru dintre ei pentru că au intrat într-o zonă militară interzisă și au eliberat în mod inexplicabil unul.

Un polițist din cadrul Ambasadei Turciei la Atena a creat o rețea de supraveghere în Grecia

Un polițist turc, angajat în cadrul Ambasadei Turciei din Atena a înființat o rețea de supraveghere în Grecia. Scopul era de a...

Turcia: Apel de urgențe pentru a închide o mină de aur din estul Turciei

Organizațiile profesionale din Turcia s-au opus împotriva raportului de evaluare a impactului asupra mediului pentru creșterea capacității în mina de aur din İliç.

VIDEO: Istanbul. Un tramvai și un autobuz s-au ciocnit: 33 persoane rănite ușor și 4 persoane rănite grav

Accidentul a avut loc, luni, în jurul orei 09:15, în Alibeyköy. Conform informațiilor obținute, autobuzul IETT cu placa TP 7116, cu pasageri a trecut prin fața tramvaiului.

VIDEO. Un microbuz s-a răsturnat în Istanbul: 9 români au fost răniți

Un microbuz s-a răstunat în Istanbul, după ce șoferul a pierdut controlul din cauza vremii ploioase, confom presei turcești.