joi, decembrie 31, 2020

Turcia:3 femei ucise brutal în 24 de ore. Apartament incendiat pentru a acoperi fapta

3 cazuri de ucidere brutală au fost raportate în Turcia în doar 24 de ore, printre victime este și o profesoară din Istanbul care după ce a fost înghiată, agresorul i-a dat foc la casă, conform presei turcești.

Aylin Sözer, profesoară universitară, a murit după ce fostul iubit, Kemal Ayyildiz a înjunghiat-o.

La audieri, bărbatul a recunoscut că după ce s-au certat a înjunghiat-o apoi a dat foc apartamentului din districtul Maltepe,  Istanbul pentru a acoperi fapta și să pară că incendiul ar fi cauza morții, potrivit siteului T24.com.tr

Sözer s-a pronunțat cu putere față de  violența  împotriva femeilor în timpul unei apariții la televizor, în aprilie 2019.

Femeie împușcată în cap

Mehmet Taş și-a împușcat soția, Selda Taş în cap cu o armă, în urma unei discuții aprinse. Incidentul a avut loc în zona Bostanbaşı, Malatya. În timp ce Selda Taş a căzut într-o baltă de sânge  iar oamenii din jur au chemat poliția.

Selda Taş a fost transferată la Spitalul Universitar Malatya, însă după prima intervenție chirurgicală a murit, în ciuda eforturilor medicilor. În acest caz de omucidere Mehmet Taş a fost reținut de echipe de poliție.

Mehmet Taș, care a fost audiat la sediul poliției și avea droguri asupra sa, era dependent de droguri și avea un număr mare de dosare penale.

Mamă împușcată de fiul bolnav

Uğur Dönmez, bolnav de schizofrenie, nu-și a luat medicamentele de 15 zile. Când mama lui, Vesile Dönmez, a încercat să-l convingă să-și ia pastilele, băiatul a împușcat-o.

S-a raportat că Uğur Dönmez, care a fost arestat, a fost interogat de poliție.

380 de femei au fost ucise în Turcia în 2020, conform Counter Monument de supraveghere. 

Turcia a găzduit peste 14 milioane de vizitatori străini în 2020

Ministerul Turciei pentru Cultură și Turism a făcut publice, vineri, datele din 2020 care arată că Turcia a găzduit 14.486.632 de vizitatori străini, conform Shafaq.com

Erdogan vrea legături mai bune cu Israelul:”Politica Palestinei este linia noastră roșie.”

Președintele Tayyip Erdogan a vorbit cu reporterii, după rugăciunea de vineri, despre evenimentele din Israel. De asemenea, a criticat apropierile recente intermediate de SUA între Israel și patru țări musulmane.

Vești pentru turiști. Testul PCR obligatoriu pentru intrarea în Turcia

Ministrul Sănătății, Fahrettin Koca, a publicat, vineri, conform căreia călătorii trebui să prezinte un rezultat negativ al testului PCR efectuat cu cel mult 72 de ore pentru a urca în zboruri internaționale cu direcția Turcie.

Turcia:3 femei ucise brutal în 24 de ore. Apartament incendiat pentru a acoperi fapta

3 cazuri de ucidere brutală au fost raportate în Turcia în doar 24 de ore, printre victime este și o profesoară din Istanbul care a fost arsă de vie de iubitul ei, conform presei turcești.

Jurnalistă scoasă de Ministrul Sănătății de pe grupul de informare din cauza întrebărilor critice la adresa lui Erdogan

Jurnalista Özge Uyanık, de la Yol TV a fost eliminată din grupul de comunicare WhatsApp al Ministerului Sănătății, după ce a adresat o întrebare critică președintelui Recep Tayyip Erdoğan.

TRT folosită ca marioneta guvernului turc pentru a impune cenzura pe Youtube

TRT, unul dintre cei mai mari furnizori de conținut pe YouTube, din Turcia este folosită de către guvernul turc pentru a cenzura canalele de Youtube critice asupra oficialilor turci, informează Turkish Minutes.

Scandal: Un diplomat turc prins cu 100 de kg de heroină este acoperit de guvernului turc

Un fost diplomat a fost prins cu 100 de kg de heroină la granița cu Bulgaria și este acoperit de oficialii turci aflați la conducere, conform Ahval News.

Turcia: 70% din tinerii kurzi se simt discriminați

Șaptezeci la sută dintre tinerii kurzi din Turcia se confruntă cu discriminare în viața cotidiană, potrivit cercetărilor realizate de Rawest Research Center, citat de Stockholm Center for Freedome.