joi, aprilie 7, 2022

Turcia:3 femei ucise brutal în 24 de ore. Apartament incendiat pentru a acoperi fapta

3 cazuri de ucidere brutală au fost raportate în Turcia în doar 24 de ore, printre victime este și o profesoară din Istanbul care după ce a fost înghiată, agresorul i-a dat foc la casă, conform presei turcești.

Aylin Sözer, profesoară universitară, a murit după ce fostul iubit, Kemal Ayyildiz a înjunghiat-o.

La audieri, bărbatul a recunoscut că după ce s-au certat a înjunghiat-o apoi a dat foc apartamentului din districtul Maltepe,  Istanbul pentru a acoperi fapta și să pară că incendiul ar fi cauza morții, potrivit siteului T24.com.tr

Sözer s-a pronunțat cu putere față de  violența  împotriva femeilor în timpul unei apariții la televizor, în aprilie 2019.

Femeie împușcată în cap

Mehmet Taş și-a împușcat soția, Selda Taş în cap cu o armă, în urma unei discuții aprinse. Incidentul a avut loc în zona Bostanbaşı, Malatya. În timp ce Selda Taş a căzut într-o baltă de sânge  iar oamenii din jur au chemat poliția.

Selda Taş a fost transferată la Spitalul Universitar Malatya, însă după prima intervenție chirurgicală a murit, în ciuda eforturilor medicilor. În acest caz de omucidere Mehmet Taş a fost reținut de echipe de poliție.

Mehmet Taș, care a fost audiat la sediul poliției și avea droguri asupra sa, era dependent de droguri și avea un număr mare de dosare penale.

Mamă împușcată de fiul bolnav

Uğur Dönmez, bolnav de schizofrenie, nu-și a luat medicamentele de 15 zile. Când mama lui, Vesile Dönmez, a încercat să-l convingă să-și ia pastilele, băiatul a împușcat-o.

S-a raportat că Uğur Dönmez, care a fost arestat, a fost interogat de poliție.

380 de femei au fost ucise în Turcia în 2020, conform Counter Monument de supraveghere. 

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Turcii așteaptă noi majorări la sfârșitul săptămânii. La ce mai crește prețul?

În ciuda reducerii TVA-ului, la începutul săptămânii, un studiu din martie a constatat că 82,1% dintre consumatori nu au simțit scăderea costului vieții, deoarece inflația a continuat să crească. 

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii