miercuri, aprilie 21, 2021

Turcia:3 femei ucise brutal în 24 de ore. Apartament incendiat pentru a acoperi fapta

3 cazuri de ucidere brutală au fost raportate în Turcia în doar 24 de ore, printre victime este și o profesoară din Istanbul care după ce a fost înghiată, agresorul i-a dat foc la casă, conform presei turcești.

Aylin Sözer, profesoară universitară, a murit după ce fostul iubit, Kemal Ayyildiz a înjunghiat-o.

La audieri, bărbatul a recunoscut că după ce s-au certat a înjunghiat-o apoi a dat foc apartamentului din districtul Maltepe,  Istanbul pentru a acoperi fapta și să pară că incendiul ar fi cauza morții, potrivit siteului T24.com.tr

Sözer s-a pronunțat cu putere față de  violența  împotriva femeilor în timpul unei apariții la televizor, în aprilie 2019.

Femeie împușcată în cap

Mehmet Taş și-a împușcat soția, Selda Taş în cap cu o armă, în urma unei discuții aprinse. Incidentul a avut loc în zona Bostanbaşı, Malatya. În timp ce Selda Taş a căzut într-o baltă de sânge  iar oamenii din jur au chemat poliția.

Selda Taş a fost transferată la Spitalul Universitar Malatya, însă după prima intervenție chirurgicală a murit, în ciuda eforturilor medicilor. În acest caz de omucidere Mehmet Taş a fost reținut de echipe de poliție.

Mehmet Taș, care a fost audiat la sediul poliției și avea droguri asupra sa, era dependent de droguri și avea un număr mare de dosare penale.

Mamă împușcată de fiul bolnav

Uğur Dönmez, bolnav de schizofrenie, nu-și a luat medicamentele de 15 zile. Când mama lui, Vesile Dönmez, a încercat să-l convingă să-și ia pastilele, băiatul a împușcat-o.

S-a raportat că Uğur Dönmez, care a fost arestat, a fost interogat de poliție.

380 de femei au fost ucise în Turcia în 2020, conform Counter Monument de supraveghere. 

Controlul social media continuă în Turcia: Pinterest a numit un reprezentant local în Turcia

Rețeaua de socializare Pinterest a fost de acord să numească un reprezentant local în țară, a declarat Ministerul Turciei pentru Transporturi și Infrastructură, conform Duvar English.

O turcoaică a pictat-o pe Angela Merkel în semn de mulțumire. Răspunsul lui Merkel

O profesoară de desen fugită din Turcia a desenat-o pe Angela Merkel în semn de mulțumire pentru ajutorul oferit refugiaților, conform Bold...

Un artist din SUA cere 5 milioane de dolari despăgubire faimosului bucătar turc,Nusret Gökçe

Bucătarul turc Nusret Gökçe, cunoscut și sub denumirea de „Salt Bae”, face obiectul unui proces de 5 milioane de dolari ceruți de un artist din SUA pentru folosirea neautorizată a unor lucrări de artă, relatează Duvar English.

Turcia:Student ajuns după gratii pentru o postare pe Twitter

Lui Cihan Erdal, în vârstă de 32 de ani, doctorand la Universitatea Carleton din Canada, i s-a refuzat eliberarea de către un tribunal turc, vineri, urmând să rămână în arest preventiv cel puțin până pe 26 aprilie, când este programată următoarea sa audiere.

43 de turci au plecat cu un proiect pentru mediu în Germania, dar nu s-au mai întors

43 din 45 de persoane din Turcia care au participat la un proiect din Germania nu s-au mai întors în țară,

Criză economică în Turcia: Cartofi și ceapă din partea guvernului

Președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan a lansat o campanie de ajutorare, în cadrul căreia familiile cu probleme financiare vor primi cartofi și ceapă, relatează Turkish Minutes.

Scriitorul turc,Ahmet Altan a fost eliberat: „Primul pas către libertate”

Faimosul scriitor turc Ahmet Altan a fost eliberat, miercuri seară, după ce a petrecut mai mult de patru ani după gratii pentru presupusa sa implicare în puciul eșuat din 15 iulie 2016, de lovitură de stat din 2016, conform Turkish Minutes.

Noi restricții stricte în Turcia în perioada Ramadan: Carantină după ora 19:00

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a anunțat, marți, o serie de măsuri pentru luna sfântă, Ramadan