sâmbătă, octombrie 24, 2020

Turcia: 24 de persoane au fost arestate în urma unui protest

Un tribunal din Turcia a dispus reţinerea pe durata derulării procesului a 24 de persoane implicate în protestele de săptămâna trecută legate de condiţiile de muncă de la noul aeroport din Istanbul, a transmis miercuri postul CNN Turk.

Aeroportul este principalul obiectiv al boom-ului din construcţii din ultimii 15 ani sub mandatul preşedintelui Tayyip Erdogan şi are o capacitate estimată de 90 de milioane de pasageri anual, plasându-l în topul celor mai mari din lume. Guvernatorul Istanbulului a declarat duminică faptul că, iniţial, au fost arestate 400 de persoane implicate în proteste. Potrivit reprezentanţilor sindicatelor, lucrul a fost reluat luni la aeroport pe fondul unei prezenţe masive a forţelor de ordine şi a jandarmeriei. Dintre persoanele arestate doar 43 au fost reţinuţi şi trimişi la o instanţă din Istanbul pentru a se stabili măsurile ce se impun, iar 19 dintre aceştia au fost eliberaţi sub supraveghere judiciară, transmite CNN Turk. Cele 24 persoane arestate au rămas în custodie şi riscă acuzaţii provizorii cum ar fi înfruntarea poliţiei, devastarea bunurilor publice şi încălcarea regulilor privind protestele.

Muncitorii s-au plâns de mult în legătură cu mâncarea, cazarea şi siguranţa şi condiţiile de la locul de muncă, pe care sindicatele le-au comparat cu unele din cadrul unei tabere de concentrare. În luna februarie, Ministerul turc al Muncii a anunţat că, începând cu 2015, când au fost demarate lucrările, 27 de oameni au murit la aeroport din cauza accidentelor sau a problemelor de sănătate. Vineri au izbucnit proteste după ce 17 oameni au fost răniţi într-un accident în care a fost implicat un vehicul de transport al muncitorilor. Operatorul IGA de pe aeroport a anunţat că regimul de lucru este în parametri, iar inaugurarea, programată pentru 29 octombrie, nu va fi amânată. Au fost luate măsuri de îmbunătăţire a condiţiilor de muncă şi a locurilor de cazare.

Fostul colonel, închis de 4 ani, a murit din cauza problemelor cardiace

Fostul colonel, închis de 4 ani, a murit din cauza problemelor cardiace

Un jurnalist turc renumit a murit

Ziaristul notoriu Bekir Coşkun a murit, ieri, unde se trata într-un spital din Ankara pentru cancer la plămâni, relatează presa turcească.

Mărturisiri despre planurile de asasinat preconizate de Turcia pe teritoriul Austriei

Mărturisiri despre planurile de asasinat preconizate de Turcia pe teritoriul Australiei

Turcia:Prefectul a cerut închiderea unui restaurant pentru că un angajat nu l-a băgat în seamă

Prefectul din provincia sud-vestică Denizli a cerut închiderea unui restaurant după ce un angajat nu l-a băgat în seamă, relatează presa turcească.

Istanbul: Grădina verticală care costă 1200.000 de lire anual a fost demontată

Primarul Istanbulului a decis să renunțe la grădinile verticale pe motiv că  prezenta „beneficii ecologice limitate, dar costuri financiare mari”, relatează Duvar...

Erdogan declară că este mai mult gaz în Marea Neagră decât se credea

Recep Tayyip Erdogan a declarat, sâmbătă, că un vast câmp de gaze naturale descoperit în Marea Neagră este chiar mai mare decât s-a estimat, relatează Business Times.

Copiii refugiați sunt izolați pentru că părinții altor elevi cred că au „influență proastă”

Copiii refugiaților sirieni, irakieni și afgani au fost grupați într-o singură școală după ce părinții turci au refuzat să-și trimită copiii la școală pentru că aceștia ar exercita o „influență proastă”,

Fiul unui miner decedat cere despăgubiri restante de 18 ani” Voi continua să lupt pentru familia mea”

Fiul unui miner care a murit în urma unui accident de muncă în urmă cu 18 ani, cere la Ankara daune pentru moartea tatălui său, relatează Duvar English.