miercuri, mai 29, 2024

Turcia: 24 de persoane au fost arestate în urma unui protest

Un tribunal din Turcia a dispus reţinerea pe durata derulării procesului a 24 de persoane implicate în protestele de săptămâna trecută legate de condiţiile de muncă de la noul aeroport din Istanbul, a transmis miercuri postul CNN Turk.

Aeroportul este principalul obiectiv al boom-ului din construcţii din ultimii 15 ani sub mandatul preşedintelui Tayyip Erdogan şi are o capacitate estimată de 90 de milioane de pasageri anual, plasându-l în topul celor mai mari din lume. Guvernatorul Istanbulului a declarat duminică faptul că, iniţial, au fost arestate 400 de persoane implicate în proteste. Potrivit reprezentanţilor sindicatelor, lucrul a fost reluat luni la aeroport pe fondul unei prezenţe masive a forţelor de ordine şi a jandarmeriei. Dintre persoanele arestate doar 43 au fost reţinuţi şi trimişi la o instanţă din Istanbul pentru a se stabili măsurile ce se impun, iar 19 dintre aceştia au fost eliberaţi sub supraveghere judiciară, transmite CNN Turk. Cele 24 persoane arestate au rămas în custodie şi riscă acuzaţii provizorii cum ar fi înfruntarea poliţiei, devastarea bunurilor publice şi încălcarea regulilor privind protestele.

Muncitorii s-au plâns de mult în legătură cu mâncarea, cazarea şi siguranţa şi condiţiile de la locul de muncă, pe care sindicatele le-au comparat cu unele din cadrul unei tabere de concentrare. În luna februarie, Ministerul turc al Muncii a anunţat că, începând cu 2015, când au fost demarate lucrările, 27 de oameni au murit la aeroport din cauza accidentelor sau a problemelor de sănătate. Vineri au izbucnit proteste după ce 17 oameni au fost răniţi într-un accident în care a fost implicat un vehicul de transport al muncitorilor. Operatorul IGA de pe aeroport a anunţat că regimul de lucru este în parametri, iar inaugurarea, programată pentru 29 octombrie, nu va fi amânată. Au fost luate măsuri de îmbunătăţire a condiţiilor de muncă şi a locurilor de cazare.

Sâmbăta Mamelor marchează cea de 1000 săptămână: „Nu ne mai rămân decât numele și fotografiile din brațele noastre”

Mamele s-au adunat din nou în Piața Galatasaray, din Istanbul, pe 25 mai, alături de mii de oameni, și au citit o declarație de presă pentru a-și comemora rudele dispărute. 

Istanbul. Alte 27 de persoane reținute după ce au participat la protestele de 1 mai

Persoanele reținute, marți, se numără printre cele 39 pentru care procurorii din Istanbul au emis cele mai recente mandate de reținere. Se fac eforturi pentru reținerea celor 12 suspecți rămași.

De 24 de ori campioni! Galatasaray, fosta echipa a lui Hagi, a făcut istorie!

Meciul cu Konyaspor s-a încheiat cu un scor de 3-1, duminică, în ultima etapă a sezonului, şi a obţinut al 24-lea titlu de campioană a Turciei din istoria sa.

Chiriile în Istanbul. Care este cea mai scumpă și cea mai ieftină zonă?

În consecință, Sarıyer a ocupat primul loc în districtele din Istanbul în ceea ce privește prețul chiriei locuințelor cu o medie de 51.591 de lire, urmat de Beșiktaș cu 41.500 de lire și Kadıköy cu 32.820 de lire. 

Echipa de volei a Turciei furioasă, după un zbor de 13 ore în clasa economică

Ebrar Karakurt, Zehra Güneş, Hande Bakadın, Eda Erdem, Simge Aköz și Aslı Kalaç au împărtășit fotografiile pe care le-au făcut din interiorul aeronavei ca o poveste pe Instagram și și-au exprimat criticile. 

Albine mor din cauza pesticidelor:„Turcia este un paradis al mierii falsificate”

Districtul Bayramiç, din provincia Çanakkale de vest din Turcia a înregistrat moartea în masă de albine. Aproximativ 1600 de stupi de albine aparținând a 12 persoane au murit într-un weekend.