miercuri, februarie 28, 2024

Turcia: 24 de femeie au fost ucise de bărbați în luna iunie

24 de femei din Turcia au fost ucise de bărbați în iunie, aducând numărul total din ultimele șase luni la 150, conform Turkish Minutes.

Conform Raportului de monitorizare a violenței masculine: iunie 2021 creat de publicația Bianet.org, decesele a 21 de femei s-au dovedit a fi suspecte.

„13 femei au fost ucise de soți, iubiți, foști soți. Trei femei au fost ucise de vecinii lor, trei femei de rudele lor și o femeie a fost ucisă de un prieten de sex masculin. În timp ce o femeie a fost ucisă de fiul ei, trei femei au fost ucise de opt bărbați necunoscuți ”, se arată în raport.

Bărbații au ucis cel puțin trei copii și au bătut alți doi în iunie, potrivit raportului. În iunie, bărbații au violat cel puțin șapte femei, hărțuind cel puțin șapte femei în timp ce abuzau cel puțin șapte fete și băieți.

Raportul a menționat că bărbații au forțat cel puțin 63 de femei să recurgă la acte sexuale, în iunie, inclusiv minori și cetățeni din alte țări.

„În primele șase luni ale anului 2021, bărbații au ucis 150 de femei, au hărțuit 57 de femei, au abuzat de 72 de copii și au violat 55 de femei. De asemenea, au forțat cel puțin 373 de femei să lucreze sexual și au provocat violență asupra a cel puțin 414 femei. În primele șase luni ale anului 2021, decesele a 120 de femei au fost raportate în presă ca fiind suspecte și cel puțin 11 copii au fost uciși ”, se arată în raport.

Violența împotriva femeilor și femicidul sunt probleme serioase în Turcia, cu o acoperire zilnică în mass-media a problemei.

În 2020, 300 de femei au fost ucise, iar rata nu arată semne de încetinire, 79 de femei ucise în primele trei luni ale anului 2021, conform Platformei We Will Stop Femicide Platform.

Președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan a stârnit indignare în Turcia și în comunitatea internațională după ce a emis un decret pe 20 martie prin care a scos țara din Convenția Istanbul, tratatul internațional, care impune guvernelor să adopte legislație care să acționeze împotriva autorii violenței domestice și abuzurilor similare, precum și violului conjugal.

Caz tragic! O tânără profesoară a murit de cancer, după ce a fost închisă după gratii

Conform rapoartelor medicale, livrarea rezultatelor testelor ei a fost amânată de închisoare din İzmir cu șase luni, timp în care tumora a crescut agresiv.

52 de candidați pentru primăria Istanbulului la alegerile din martie 2024

Taylan Yıldız, care a fost membru al Consiliului Municipal din Istanbul între 2019 și 2023 din Partidul İYİ, va candida independent.

Un jurnalist riscă 10 ani de închisoare pentru insultarea lui Erdogan

Insultarea președintelui este o crimă în Turcia, conform controversatului articol 299 din Codul penal turc (TCK). Cine îl jignește pe președinte riscă până la patru ani de închisoare, pedeapsă care poate fi majorată dacă infracțiunea a fost comisă prin intermediul mass-media.

Un englez s-a mutat într-un resort de cinci stele din Antalya ca să facă economie

Josh Kerr și-a împărtășit călătoria pe contul său TikTok și a spus că preferă să petreacă o lună la hotel în Antalya unde este „cald și însorit” și care costă 944 de lire sterline, decât să cheltuiască 950 de lire sterline pe lună pentru chirie și facturi pentru apartamentul său din Manchester.

SUA vizează 16 entități comerciale din Turcia pentru că ar fi ajutat Rusia

Firmele turcești menționate în lista întocmită de Departamentul Comerț au fost incluse în trei categorii diferite, în funcție de activitățile lor.