sâmbătă, aprilie 9, 2022

Turcia: 24 de femeie au fost ucise de bărbați în luna iunie

24 de femei din Turcia au fost ucise de bărbați în iunie, aducând numărul total din ultimele șase luni la 150, conform Turkish Minutes.

Conform Raportului de monitorizare a violenței masculine: iunie 2021 creat de publicația Bianet.org, decesele a 21 de femei s-au dovedit a fi suspecte.

„13 femei au fost ucise de soți, iubiți, foști soți. Trei femei au fost ucise de vecinii lor, trei femei de rudele lor și o femeie a fost ucisă de un prieten de sex masculin. În timp ce o femeie a fost ucisă de fiul ei, trei femei au fost ucise de opt bărbați necunoscuți ”, se arată în raport.

Bărbații au ucis cel puțin trei copii și au bătut alți doi în iunie, potrivit raportului. În iunie, bărbații au violat cel puțin șapte femei, hărțuind cel puțin șapte femei în timp ce abuzau cel puțin șapte fete și băieți.

Raportul a menționat că bărbații au forțat cel puțin 63 de femei să recurgă la acte sexuale, în iunie, inclusiv minori și cetățeni din alte țări.

„În primele șase luni ale anului 2021, bărbații au ucis 150 de femei, au hărțuit 57 de femei, au abuzat de 72 de copii și au violat 55 de femei. De asemenea, au forțat cel puțin 373 de femei să lucreze sexual și au provocat violență asupra a cel puțin 414 femei. În primele șase luni ale anului 2021, decesele a 120 de femei au fost raportate în presă ca fiind suspecte și cel puțin 11 copii au fost uciși ”, se arată în raport.

Violența împotriva femeilor și femicidul sunt probleme serioase în Turcia, cu o acoperire zilnică în mass-media a problemei.

În 2020, 300 de femei au fost ucise, iar rata nu arată semne de încetinire, 79 de femei ucise în primele trei luni ale anului 2021, conform Platformei We Will Stop Femicide Platform.

Președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan a stârnit indignare în Turcia și în comunitatea internațională după ce a emis un decret pe 20 martie prin care a scos țara din Convenția Istanbul, tratatul internațional, care impune guvernelor să adopte legislație care să acționeze împotriva autorii violenței domestice și abuzurilor similare, precum și violului conjugal.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.