marți, iulie 27, 2021

Turcia: 24 de femeie au fost ucise de bărbați în luna iunie

24 de femei din Turcia au fost ucise de bărbați în iunie, aducând numărul total din ultimele șase luni la 150, conform Turkish Minutes.

Conform Raportului de monitorizare a violenței masculine: iunie 2021 creat de publicația Bianet.org, decesele a 21 de femei s-au dovedit a fi suspecte.

„13 femei au fost ucise de soți, iubiți, foști soți. Trei femei au fost ucise de vecinii lor, trei femei de rudele lor și o femeie a fost ucisă de un prieten de sex masculin. În timp ce o femeie a fost ucisă de fiul ei, trei femei au fost ucise de opt bărbați necunoscuți ”, se arată în raport.

Bărbații au ucis cel puțin trei copii și au bătut alți doi în iunie, potrivit raportului. În iunie, bărbații au violat cel puțin șapte femei, hărțuind cel puțin șapte femei în timp ce abuzau cel puțin șapte fete și băieți.

Raportul a menționat că bărbații au forțat cel puțin 63 de femei să recurgă la acte sexuale, în iunie, inclusiv minori și cetățeni din alte țări.

„În primele șase luni ale anului 2021, bărbații au ucis 150 de femei, au hărțuit 57 de femei, au abuzat de 72 de copii și au violat 55 de femei. De asemenea, au forțat cel puțin 373 de femei să lucreze sexual și au provocat violență asupra a cel puțin 414 femei. În primele șase luni ale anului 2021, decesele a 120 de femei au fost raportate în presă ca fiind suspecte și cel puțin 11 copii au fost uciși ”, se arată în raport.

Violența împotriva femeilor și femicidul sunt probleme serioase în Turcia, cu o acoperire zilnică în mass-media a problemei.

În 2020, 300 de femei au fost ucise, iar rata nu arată semne de încetinire, 79 de femei ucise în primele trei luni ale anului 2021, conform Platformei We Will Stop Femicide Platform.

Președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan a stârnit indignare în Turcia și în comunitatea internațională după ce a emis un decret pe 20 martie prin care a scos țara din Convenția Istanbul, tratatul internațional, care impune guvernelor să adopte legislație care să acționeze împotriva autorii violenței domestice și abuzurilor similare, precum și violului conjugal.

Situație gravă în Turcia: 1.555 de oameni și-au pierdut viața în accidente de muncă în 2021

Situație gravă în Turcia: 1.555 de oameni și-au pierdut viața în accidente de muncă în 2021

În Kârgâzstan, profesorul profesor de top. În Turcia, terorist

În Kârgâzstan, profesorul profesor de top. În Turcia, terorist

Moment viral: Erdogan adoarme în timpul unui discurs

Un videoclip a ajuns viral pe rețelele de socializare cu președintele turc,Recep Tayyip Erdoğan adormind o clipă în timp ce se adresa...

NewYork: Moscheea finanțată de guvernul refuză servicii funerale susținătorilor Mișcării Gülen

Moscheea Brooklyn Eyup Sultan, care este finanțată și operată de Direcția pentru Afaceri Religioase din Turcia (Diyanet) refuză serviciile religioase a cetățenilor...

După vacanța de Bayram: Blocaje în trafic. Cazurile de COVID-19 în creștere

Creșterea numărului de oameni și-au vizitat familiile sau au mers în stațiunile de pe litoralul turcesc, cu ocazia Kurban Bayram au dus...