sâmbătă, februarie 4, 2023

Turcia: 24 de femeie au fost ucise de bărbați în luna iunie

24 de femei din Turcia au fost ucise de bărbați în iunie, aducând numărul total din ultimele șase luni la 150, conform Turkish Minutes.

Conform Raportului de monitorizare a violenței masculine: iunie 2021 creat de publicația Bianet.org, decesele a 21 de femei s-au dovedit a fi suspecte.

„13 femei au fost ucise de soți, iubiți, foști soți. Trei femei au fost ucise de vecinii lor, trei femei de rudele lor și o femeie a fost ucisă de un prieten de sex masculin. În timp ce o femeie a fost ucisă de fiul ei, trei femei au fost ucise de opt bărbați necunoscuți ”, se arată în raport.

Bărbații au ucis cel puțin trei copii și au bătut alți doi în iunie, potrivit raportului. În iunie, bărbații au violat cel puțin șapte femei, hărțuind cel puțin șapte femei în timp ce abuzau cel puțin șapte fete și băieți.

Raportul a menționat că bărbații au forțat cel puțin 63 de femei să recurgă la acte sexuale, în iunie, inclusiv minori și cetățeni din alte țări.

„În primele șase luni ale anului 2021, bărbații au ucis 150 de femei, au hărțuit 57 de femei, au abuzat de 72 de copii și au violat 55 de femei. De asemenea, au forțat cel puțin 373 de femei să lucreze sexual și au provocat violență asupra a cel puțin 414 femei. În primele șase luni ale anului 2021, decesele a 120 de femei au fost raportate în presă ca fiind suspecte și cel puțin 11 copii au fost uciși ”, se arată în raport.

Violența împotriva femeilor și femicidul sunt probleme serioase în Turcia, cu o acoperire zilnică în mass-media a problemei.

În 2020, 300 de femei au fost ucise, iar rata nu arată semne de încetinire, 79 de femei ucise în primele trei luni ale anului 2021, conform Platformei We Will Stop Femicide Platform.

Președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan a stârnit indignare în Turcia și în comunitatea internațională după ce a emis un decret pe 20 martie prin care a scos țara din Convenția Istanbul, tratatul internațional, care impune guvernelor să adopte legislație care să acționeze împotriva autorii violenței domestice și abuzurilor similare, precum și violului conjugal.

Harta corupție: Turcia a avut cel mai mic punctaj din ultimii 10 ani

Harta corupției la nivel mondial situează Turcia cu cinci locuri mai jos, după ce reușit să obțină 34 de puncte din 100 în 2022, pierzând 2 puncte într-un an, având cel mai mic scor din ultimii zece ani.

CEDO a decis! Turcia trebuie să plătească peste 12.000 de euro daune morale unui jurnalist

Turcia a încălcat articolele 5 (1), (3), (4), (5) și 10 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului în cazul unui jurnalist care a fost arestat de un tribunal turc în urma unei tentative de lovitură de stat în 2016.

„Privighetoarea Dobrogei” s-a stins din viață! Faimoasa solistă a fost prima avocată tătăroaică din România

Faimoasa cântăreață, supranumită „Privighetoarea Dobrogei” s-a stins din viață, marți, 31 ianuarie 2023. Kadriye Nurmambet, născută în Dobrich, Bulgaria în...

Erdogan catalogat ca „Piroman” de presa din Germania

Revista săptămânală germană Stern s-a referit la președintele turc Recep Tayyip Erdoğan drept un „incendiat” pe coperta ultimului său număr, spunând că președintele alimentează conflicte periculoase, inclusiv în Germania, pentru a-și asigura puterea în timp ce se pregătește pentru alegerile din mai.

Ce ar însemna ca Erdogan să piardă alegerile prezidențiale?

Criza economică din Turcia a pus în pericol lunga domnie a lui Erdogan. Pe măsură ce prețurile au crescut, președintele a continuat să reducă ratele dobânzilor, răsturnând teoria economică și conducând prețurile mai mari.

Conferință despre toleranță. Dumitru Borțun: „Conviețuirea este cea mai grea meserie din lume” 

Zeci de tineri bucureșteni au participat la conferința ,,Toleranța și Rolul ei în Perioada Contemporană”, desfășurată pe 2 februarie, la ARCUB.

Expoziția  „Istoria fotbalului turc”. Erdogan expus, dar nu și Hakan Şükür

Hakan Şükür a fost exclus de la expoziția „Tuturi şi gol: expoziţia de istorie a fotbalului turc”, deschisă la Palat, cu participarea preşedintelui Erdoğan, a foştilor jucători naţionali de fotbal, a preşedinţilor de club şi a politicienilor.

Turcia: Pragul sărăciei a depășit de 3 ori salariu minim pe economie

Pragul de sărăcie indică banii necesari pentru ca o familie de patru persoane să se hrănească suficient și sănătos și acoperă și cheltuielile cu bunurile de bază precum îmbrăcăminte, chirie, electricitate, apă, transport, educație și sănătate. Acesta a crescut la 28.875 de lire în ianuarie, iar salariu minim este de 8.506 de lire.