sâmbătă, aprilie 9, 2022

Turcia: 19 persoane reținute pentru postări legate de coronavirus

19 de persoane au fost reținute în urma postării de pe rețelele de socializare legate de focarul de coronavirus, relatează bianet.org

Direcția generală de securitate pentru combaterea infracțiunilor cibernetice a găsit 91 de suspecți și până în prezent, 19 persoane au fost reținute, a declarat ministerul de interne turc, adăugând că detențiile continuă.

Într-un comunicat emis, luni, ministerului de interne turc a informat că există postări pe rețelele de socializare care sugereau că virusul s-a răspândit pe scară largă în Turcia și că oficialii au luat măsuri insuficiente, argumentând că postările sunt „nefondate” și „provocatoare”.

„19 dintre acești suspecți au fost reținuți și procesul de reținere a altor persoane care au fost identificate continuă”, se arată în comunicat.

Turcia a confirmat primul său caz de Covid-19 pe 11 martie și a confirmat încă 46 de cazuri de atunci. Sosirea cu întârziere sau detectarea virusului în comparație cu vecinii Turciei au dus la zvonuri că guvernul mușamalizeze cazurile.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Cum afectează inflația Turcia: Legume la bucată, unele și extra-mature. „Care să aleg ardei sau carne?

Însă, inflația din Turcia care a atins un nivel record în ultimi 20 de ani, i-a forțat pe cetățenii turci să treacă prin situații dificile și mai nemaiîntâlnite până acum.