vineri, aprilie 19, 2024

Turcia: 160 din cei peste 500 de muncitori arestaţi după protestul din faţa şantierului unui aeroport au fost eliberaţi

O sută şaizeci de muncitori de la şantierul unui aeroport din Istanbul, care au fost arestaţi după o manifestaţie, în noaptea de vineri spre sâmbătă, au fost eliberaţi, au anunţat mai multe sindicate din Turcia, conform AFP.

“Aproape 600 de prieteni de-ai noştri au fost arestaşi. 160 au fost eliberaţi sâmbătă seară”, a declarat Ozgur Karabulut, directorul general al sindicatului Dev Yapi-iş. “În ceea ce ce îi priveşte pe ceilalţi, nu avem informaţii cu privire la situaţia lor”, a adăugat el.

muncitorOficialul Dev Yapi-iş şi reprezentanţii altor sindicate au susţinut o conferinţă de presă, duminică, la Istanbul.

Potrivit Dev Yapi-iş, 534 de muncitori şi patru reprezentanţi ai sindicatelor au fost arestaţi după ce au manifestat faţă de condiţiile de muncă.

Ozgur Karabulut a declarat pentru AFP că activitatea pe şantierul aeroportului s-a reluat duminică, dar numeroşi muncitori refuză să revină la lucru.

muncitor

Aproximativ 35.000 de persoane, dintre care 3.000 sunt ingineri şi personal administrativ, muncesc pe şantierul celui de-al treilea aeroport din Istanbul, care ar urma să fie cel mai mare din lume, potrivit autorităţilor de la Ankara. Însă numeroşi muncitori se plâng de condiţiile de trai în barăcile de la şantier, de condiţiile de lucru şi de întârzieri în privinţa plăţii salariilor.


 

 

 

 

 

 

 

 

Din Dubai până în Chile, serialele turcești cuceresc lumea. Cum sunt produse faimoasele seriale

În cartierului Tophane, din Istanbul, pescărușii sunt împrăștiați de o dronă care filmează un polițist care arestează tânără. Filmarea este numit „Dengeler”, unul dintre cele aproximativ 60 filmate anual în Turcia, care au făcut ca Istanbulul și alte orașe turcești să fie cunoscute telespectatorilor din aproape 170 de țări din întreaga lume. 

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.

Președintele Germaniei în vizită în Turcia. Prima întâlnire cu primarul Istanbulului, apoi cu Erdogan

Președintele Frank-Walter Steinmeier va călătorii în Republica Turcia în perioada 22-24 aprilie 2024, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări.

Muzeele din Turcia: 4 milioane de vizitatori în primele 3 luni a anului 2024. Care au fost cele mai vizitate muzee

Potrivit unui anunț recent făcut de Ministrul Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, în special, Muzeul Mevlana din orașul central Konya a atras peste 383.000 de vizitatori, urmat de situl arheologic Hierapolis, din provincia vestică Denizli, cu 259.000 de vizitatori.