joi, aprilie 25, 2024

Trump despăgubeşte victimele universităţii sale frauduloase

Donald Trump plătește 25 de milioane de dolari pentru a scăpa de procesul legat de „universitatea” sa. Acesta va trebui să achite şi o amendă de un milion de dolari pentru încălcarea legislației din domeniul educației.

Donald Trump va plăti 25 de milioane de dolari pentru a scăpa de un proces pentru fraudă legat de fosta sa „Universitate Trump”, marcând o schimbare completă de atitudine a președintelui ales care a promis să refuze orice compromis în acest dosar, transmite AFP.

 „Acordul privind un compromis de 25 de milioane de dolari parafează o schimbare spectaculoasă a lui Donald Trump și o victorie pentru cele peste 6.000 de victime ale universității sale frauduloase”, a salutat vineri procurorul New Yorkului, Eric Schneiderman, care a angajat în 2010 puneri sub acuzare în paralel cu acțiunile colective depuse în California.

Pe lângă despăgubirile plătite foștilor săi „studenți”, Donald Trump va trebui să achite o amendă de un milion de dolari pentru încălcarea legislației din domeniul educației.

Viitorul președinte american pune astfel capăt unei afaceri care risca să îi otrăvească tranziția spre Casa Albă. Un proces fusese fixat la 28 noiembrie în California pentru această afacere datând din perioada în care era doar un om de afaceri în imobiliare și un star al emisiunilor de telerealitate.

„Chiar dacă nu avem nicio îndoială asupra faptului că Universitatea Trump ar fi avut câștig de cauză în proces, rezolvarea acestor litigii permite președintelui ales să se dedice în totalitate problemelor importante ale marii noastre națiuni”, a subliniat Trump Organization într-un comunicat.

 Universitatea Trump a fost înființată în 2004, cu promisiunea de a dezvălui secretele pentru a face avere în domeniul imobiliar, în schimbul anumitor sume de bani dar s-a dovedit a fi frauduloasă şi o adevărată impostură.

Șase ani mai târziu, această structură cu scop lucrativ care doar elibera diplome și-a închis porțile pe fondul unor polemici: mai mulți studenți s-au considerat înșelați, afirmând că au putut participa numai la seminarii contra cost și de proastă calitate și au sesizat justiția.

Turcia: 24 de studenți internați după ce au consumat mâncarea de la cantina școlii

În ultimele luni, focarele de intoxicație alimentară au tulburat instituțiile de învățământ din întreaga țară, ducând la sute de studenți să necesite îngrijiri medicale.

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.

Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org

CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.