vineri, octombrie 23, 2020

Trasarea viitorului Europei este prioritară în faţa negocierilor asupra ieşirii Marii Britanii din blocul comunitar.

Președintele francez, Emmanuel Macron, a pledat joi, la sosirea sa la Bruxelles, la primul său summit european, ca Europa ”să aducă un răspuns concret în fața dereglării provocate de globalizare'( conform AFP).

 ”Intrăm în concret. Acest Consiliu (european) va permite să se vorbească despre viitorul Europei noastre și să se vină cu proiectul unei Europe care protejează”, a explicat Macron, reluând un discurs pe care l-a vehiculat de la alegerea sa pe 7 mai.

Macron, proeuropean, precizând că lucrează îndeaproape cu Germania, a reiterat că dorește îndeosebi ca summitul UE de joi și vineri să se consacre înființării unui fond european de apărare.

 Angela Merkel a dat asigurări că este ''foarte mulțumită să lucreze'' împreună cu Macron. ''Cred că spiritul creativ și noile elanuri care vin din Franța — din Germania și din Franța — pot fi bune pentru toți'', a conchis cancelarul german.
Angela Merkel a dat asigurări că este ”foarte mulțumită să lucreze” împreună cu Macron. ”Cred că spiritul creativ și noile elanuri care vin din Franța — din Germania și din Franța — pot fi bune pentru toți”, a conchis cancelarul german.

El a explicat, de asemenea, că trebuie să se acorde prioritate mai degrabă discuțiilor privind viitorul Europei decât tratativelor privind Brexit-ul.

”Prioritatea mea este de a discuta despre proiecte de fond, despre ambițiile noastre și nu de a vorbi zile și nopți despre demontare”, a declarat Macron, referindu-se la discuțiile prevăzute pentru joi referitor la delocalizarea a două agenții europene cu sediul la Londra ca urmare a Brexit-ului.

AFP notează că Angela Merkel, cancelarul Germaniei, s-a exprimat în același sens. ‘În opinia mea, modelarea viitorului celor 27 de state membre este prioritar în raport cu problema negocierilor cu Marea Britanie privind ieșirea sa din UE (…) Dorim ca aceste negocieri să aibă loc într-o atmosferă bună, însă noi trebuie să ne concentrăm în primul rând pe viitorul celor 27’, a subliniat cancelarul german la sosirea sa la Bruxelles.Preşedintele francez a pledat pentru o Uniune Europeană care „să protejeze“ şi să aducă „un răspuns concret în faţa dereglării provocate de globalizare“. Angela Merkel, care vrea să obţină un nou mandat cancelar al Germaniei la alegerile din toamnă, s-a exprimat în acelaşi sens.. Pe de altă parte, cancelarul german a dat asigurări că este „foarte mulţumită să lucreze“ cu noul preşedinte francez. „Cred că spiritul creativ şi noile elanuri care vin din Franţa – din Germania şi din Franţa – pot fi bune pentru toţi“, a conchis Angela Merkel,

Citeste mai mult: adev.ro/orylk2

Turcia:Prefectul a cerut închiderea unui restaurant pentru că un angajat nu l-a băgat în seamă

Prefectul din provincia sud-vestică Denizli a cerut închiderea unui restaurant după ce un angajat nu l-a băgat în seamă, relatează presa turcească.

Copiii refugiați sunt izolați pentru că părinții altor elevi cred că au „influență proastă”

Copiii refugiaților sirieni, irakieni și afgani au fost grupați într-o singură școală după ce părinții turci au refuzat să-și trimită copiii la școală pentru că aceștia ar exercita o „influență proastă”,

“Mentalitate fascistă”: Poliția a intervenit la primul spectacol de teatru kurd din Istanbul

Poliția a intervenit la prima piesă în limba kurdă care a fost pusă în scenă în Teatrul Municipal din Istanbul din cauza „preocupărilor de securitate publică”, relatează Duvar English.

Un jurnalist turc renumit a murit

Ziaristul notoriu Bekir Coşkun a murit, ieri, unde se trata într-un spital din Ankara pentru cancer la plămâni, relatează presa turcească.

Românii în vacanță în Antalya: ”Nu am uitat niciodată acel gest”

O româncă alături de soțul ei german și-au găsit prieteni pe viață în timpul unei vacanțe în Antalya, relatează RomanyaHaber.

Fiul unui miner decedat cere despăgubiri restante de 18 ani” Voi continua să lupt pentru familia mea”

Fiul unui miner care a murit în urma unui accident de muncă în urmă cu 18 ani, cere la Ankara daune pentru moartea tatălui său, relatează Duvar English.

Matei Martin:“De câți Altani e nevoie pentru a schimba regimul Erdogan?”

Matei Martin de la Dilema Veche a abordat în utlima s-a cronică cazul scriitorului Ahmet Altan, închis după gratii , dar și destinul Turciei după puciul eșuat din 15 iulie 2016, sub regimul lui Erdogan.

IFCL: Festivalul de Muzică online despre viața și importanța iubirii aproapelui

Festivalul Internațional de Limbă și Cultură (IFLC), la 19 a ediție, prezintă online un spectacol de muzică despre viața și importanța iubirii aproapelui.