marți, iunie 15, 2021

Trasarea viitorului Europei este prioritară în faţa negocierilor asupra ieşirii Marii Britanii din blocul comunitar.

Președintele francez, Emmanuel Macron, a pledat joi, la sosirea sa la Bruxelles, la primul său summit european, ca Europa ”să aducă un răspuns concret în fața dereglării provocate de globalizare'( conform AFP).

 ”Intrăm în concret. Acest Consiliu (european) va permite să se vorbească despre viitorul Europei noastre și să se vină cu proiectul unei Europe care protejează”, a explicat Macron, reluând un discurs pe care l-a vehiculat de la alegerea sa pe 7 mai.

Macron, proeuropean, precizând că lucrează îndeaproape cu Germania, a reiterat că dorește îndeosebi ca summitul UE de joi și vineri să se consacre înființării unui fond european de apărare.

 Angela Merkel a dat asigurări că este ''foarte mulțumită să lucreze'' împreună cu Macron. ''Cred că spiritul creativ și noile elanuri care vin din Franța — din Germania și din Franța — pot fi bune pentru toți'', a conchis cancelarul german.
Angela Merkel a dat asigurări că este ”foarte mulțumită să lucreze” împreună cu Macron. ”Cred că spiritul creativ și noile elanuri care vin din Franța — din Germania și din Franța — pot fi bune pentru toți”, a conchis cancelarul german.

El a explicat, de asemenea, că trebuie să se acorde prioritate mai degrabă discuțiilor privind viitorul Europei decât tratativelor privind Brexit-ul.

”Prioritatea mea este de a discuta despre proiecte de fond, despre ambițiile noastre și nu de a vorbi zile și nopți despre demontare”, a declarat Macron, referindu-se la discuțiile prevăzute pentru joi referitor la delocalizarea a două agenții europene cu sediul la Londra ca urmare a Brexit-ului.

AFP notează că Angela Merkel, cancelarul Germaniei, s-a exprimat în același sens. ‘În opinia mea, modelarea viitorului celor 27 de state membre este prioritar în raport cu problema negocierilor cu Marea Britanie privind ieșirea sa din UE (…) Dorim ca aceste negocieri să aibă loc într-o atmosferă bună, însă noi trebuie să ne concentrăm în primul rând pe viitorul celor 27’, a subliniat cancelarul german la sosirea sa la Bruxelles.Preşedintele francez a pledat pentru o Uniune Europeană care „să protejeze“ şi să aducă „un răspuns concret în faţa dereglării provocate de globalizare“. Angela Merkel, care vrea să obţină un nou mandat cancelar al Germaniei la alegerile din toamnă, s-a exprimat în acelaşi sens.. Pe de altă parte, cancelarul german a dat asigurări că este „foarte mulţumită să lucreze“ cu noul preşedinte francez. „Cred că spiritul creativ şi noile elanuri care vin din Franţa – din Germania şi din Franţa – pot fi bune pentru toţi“, a conchis Angela Merkel,

Citeste mai mult: adev.ro/orylk2

COVID-19: Turcia extinde vaccinarea pentru toate persoanele angajate

COVID-19: Turcia extinde vaccinarea pentru toate persoanele angajate

Comitetul ONU cere de urgență Turciei să ia măsuri în cazul profesorului dispărut

Comitetul ONU cere de urgență Turciei să ia măsuri în cazul profesorului dispărut

Turcia: Peste 720.000 de minori exploatați prin muncă

Peste 720.000 de minori din Turcia trebuie să lucreze pentru a contribui la venitul gospodăriei, potrivit unui raport elaborat de ministerului al...

Fostul director al Samanyolu condamnat la 1.406 de ani

Fostul director al Samanyolu condamnat la 1.406 de ani

Un turc a ajutat din greșeală FBI să aresteze 800 de infractori

Un turc a ajutat din greșeală FBI în capturarea a aproximativ 800 de infractori din întreaga lume după ce mii de oameni...

Partidul lui Erdogan a pierdut aproximativ 13% din votanți, după declarațiile mafiotului turc

Partidul lui Erdogan a pierdut aproximativ 13% din votanți, după declarațiile mafiotului turc

Turcia:Aproximativ 750.000 de cupluri se căsătoresc în următoarele 3 luni, de frica măsurilor COVID-19

Turcia: Aproximativ 750.000 de cupluri se căsătoresc în următoarele 3 luni, de frica măsurilor COVID-19

Human Rights Watch cere investigarea dispariției profesorului, care riscă să fie deportat în Turcia

Human Rights Watch cere investigarea dispariției profesorului, care riscă să fie deportat în Turcia