joi, aprilie 15, 2021

Tragedia unei familii:Un bolnav de cancer a murit în închisoare: “Pentru asta ar trebui să fim recunoscători?”

Un bărbat în vârstă de 65 de an, bolnav de cancer a murit în închisoare, pe 14 martie, după ce administrația penitenciarului a refuzat să-l elibereze, în ciuda pandemiei COVID-19 și a stării sale medicale grave, conform Gazete Duvar.

Hayrettin Yılmaznu, care a fost ținut 10 ani în penitenciar, nu a putut să se reunească cu familia înainte de moartea sa, deoarece închisoarea nu a reușit să-l elibereze, deși acesta nu putea  vorbi, merge sau mânca.

Familia bărbatului, care mai avea de ispășit un an din sentința primită,  și-a exprimat revolta, susținând că motivul pentru care nu a fost eliberat este “procedura”.

„Ar fi trebuit să-l lase să plece. Au continuat să spună că „ așa este procedura ”. Acest bărbat nu putea mânca sau vorbi. Le-am spus că trebuie hrănit și îngrijit. Ei au spus doar:  “așa este procedura” declară fiica sa, Berav Yılmaz.

Administrația închisorii  mutase o audiere a consiliului pentru a decide cu privire la eliberarea lui Hayrettin Yılmaz pe 15 martie, la o zi după ce acesta a murit.

„Directorul închisorii i-a spus fratelui meu că ar trebui să fim recunoscători. Nu știu pentru ce. Știam că a murit când mama mi-a spus că tatăl meu a fost eliberat. Corpul neînsuflețit al tatălui meu a fost eliberat. Pentru asta ar trebui să fim recunoscători?”, întreabă aceasta.

Asociația pentru Drepturile Omului (İHD) a ținut o conferință de presă pe 13 martie, cu o zi înainte ca Hayrettin Yılmaz să moară, cerând eliberarea sa imediată.

Ancheta lansată după ce guvernul a fost tras la răspundere: “Unde sunt cei 128 de miliarde de dolari?”

Procuratura provinci din Bursa a lansat o anchetă asupra afișelor plasate de principalul opoziție Partidul Popular Republican (CHP) în care trăgea guvernulul la răspundere pentru 128 de miliarde de dolari din rezerva de schimb valutar al Băncii Centrale

Campanie de eliberare din închisoare a mamei lui Hakan, un băiețel bolnav de cancer

O campanie a fost lansată pe Twitter solicitând autorităților să o elibereze pe mama lui Hakan,băiețelul în vârstă de 11 ani, care luptă singur împotriva cancerului într-un spital,

Turcia a sechestrat averea unui ziarist din România. Necdet Celik:”Eu nu sunt terorist, sunt ziarist”

Autoritățile turc au sechestrat averea unui ziarist turc din România și a altor 205 de susținători ai clericului Fethullah Gulen, pentru “a prevenii finanțarea terorismului”.

Controlul social media continuă în Turcia: Pinterest a numit un reprezentant local în Turcia

Rețeaua de socializare Pinterest a fost de acord să numească un reprezentant local în țară, a declarat Ministerul Turciei pentru Transporturi și Infrastructură, conform Duvar English.

Basketbalistul turc, Enes Kanter a făcut doborât două recorduri la NBA

Baschetbalistul turc, Enes Kanter a făcut istorie pentru Portland Trail Blazers în victoria echipei 118-103 asupra Detroit Pistons, conform fansided.com

CEDO condamnă Turcia pentru încălcarea drepturilor faimosului scriitor, Ahmet Altan

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a condamnat Turcia pentru încălcat drepturile proeminentului scriitor Ahmet Altan, conform Duvar English.

Noi restricții stricte în Turcia în perioada Ramadan: Carantină după ora 19:00

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a anunțat, marți, o serie de măsuri pentru luna sfântă, Ramadan

Poveste incredibilă!A înmormântat omul greșit lângă mama. Fiul a leșinat când l-a văzut pe tatăl său mergând

Un scenariu ca de film a avut loc în provincia Canakkale din Turcia după ce spitalul a sunat familia în mod eronat, atunci când un bărbat internat la ATI a decedat, conform presei turce.