duminică, aprilie 10, 2022

Tragedia unei familii:Un bolnav de cancer a murit în închisoare: “Pentru asta ar trebui să fim recunoscători?”

Un bărbat în vârstă de 65 de an, bolnav de cancer a murit în închisoare, pe 14 martie, după ce administrația penitenciarului a refuzat să-l elibereze, în ciuda pandemiei COVID-19 și a stării sale medicale grave, conform Gazete Duvar.

Hayrettin Yılmaznu, care a fost ținut 10 ani în penitenciar, nu a putut să se reunească cu familia înainte de moartea sa, deoarece închisoarea nu a reușit să-l elibereze, deși acesta nu putea  vorbi, merge sau mânca.

Familia bărbatului, care mai avea de ispășit un an din sentința primită,  și-a exprimat revolta, susținând că motivul pentru care nu a fost eliberat este “procedura”.

„Ar fi trebuit să-l lase să plece. Au continuat să spună că „ așa este procedura ”. Acest bărbat nu putea mânca sau vorbi. Le-am spus că trebuie hrănit și îngrijit. Ei au spus doar:  “așa este procedura” declară fiica sa, Berav Yılmaz.

Administrația închisorii  mutase o audiere a consiliului pentru a decide cu privire la eliberarea lui Hayrettin Yılmaz pe 15 martie, la o zi după ce acesta a murit.

„Directorul închisorii i-a spus fratelui meu că ar trebui să fim recunoscători. Nu știu pentru ce. Știam că a murit când mama mi-a spus că tatăl meu a fost eliberat. Corpul neînsuflețit al tatălui meu a fost eliberat. Pentru asta ar trebui să fim recunoscători?”, întreabă aceasta.

Asociația pentru Drepturile Omului (İHD) a ținut o conferință de presă pe 13 martie, cu o zi înainte ca Hayrettin Yılmaz să moară, cerând eliberarea sa imediată.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.