Zaman Romania

Taiwan l-a acuzat pe Erdogan că a scos steagul țării, din cauza presiunilor venite dinspre China

Taiwan l-a acuzat pe Erdoğan că a scos steagul țării dintr-un mesaj pe Twitter, din cauza presiunii venite dinspre China, relatează Duvar English.

Într-o declarație, marți, ministrul taiwanez de externe, Joseph Wu, a declarat că scoaterea steagului țării sale din postarea lui Erdoğan se datorează amestecului și presiunii Chinei.

„Condamnăm intervenția regretabilă a Chinei și represiunea asupra unei chestiuni de asistență umanitară care nu are implicații politice”, a spus Wu.

Ce s-a întâmplat?

Erdoğan a postat, sâmbătă, o imagine pentru a oferi multumiri țărilor care au oferit asistență în urma cutremurului din provincia de vest a Izmirului. 

Președintele turc nu a numit țările care au oferit ajutor, ci a postat o imagine cu steagurile lor, care o include pe cea a Taiwanului.

Cu toate acestea, postarea a fost ulterior ștearsă și a fost înlocuită cu una nouă, în care nu mai era steagul taiwanez.

China consideră Taiwanul ca parte a teritoriului său, nu îl recunoaște ca stat independent și suspendă relațiile cu țările care o fac.