duminică, mai 9, 2021

Taiwan l-a acuzat pe Erdogan că a scos steagul țării, din cauza presiunilor venite dinspre China

Taiwan l-a acuzat pe Erdoğan că a scos steagul țării dintr-un mesaj pe Twitter, din cauza presiunii venite dinspre China, relatează Duvar English.

Într-o declarație, marți, ministrul taiwanez de externe, Joseph Wu, a declarat că scoaterea steagului țării sale din postarea lui Erdoğan se datorează amestecului și presiunii Chinei.

„Condamnăm intervenția regretabilă a Chinei și represiunea asupra unei chestiuni de asistență umanitară care nu are implicații politice”, a spus Wu.

Ce s-a întâmplat?

Erdoğan a postat, sâmbătă, o imagine pentru a oferi multumiri țărilor care au oferit asistență în urma cutremurului din provincia de vest a Izmirului. 

Președintele turc nu a numit țările care au oferit ajutor, ci a postat o imagine cu steagurile lor, care o include pe cea a Taiwanului.

Cu toate acestea, postarea a fost ulterior ștearsă și a fost înlocuită cu una nouă, în care nu mai era steagul taiwanez.

China consideră Taiwanul ca parte a teritoriului său, nu îl recunoaște ca stat independent și suspendă relațiile cu țările care o fac.

COVID-19: Drepturile omului sunt încălcate pentru mai bine de 1.500 de copii din închisorile turcești

Pentru mai bine de 1.500 de copii cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani care se află după gratii, drepturile omului...

Doi tinere reținute după un video pe TikTok pentru că ar fi „insultat pașaportul turcesc”

În declarația lor față de procuror, K.Ö. a spus că nu intenționează să insulte valoarea pașaportului turc, ele au postat videoclipul doar pentru distracție, deoarece oamenii nu pot călători din cauza pandemiei coronavirusului.