sâmbătă, noiembrie 28, 2020

Taiwan l-a acuzat pe Erdogan că a scos steagul țării, din cauza presiunilor venite dinspre China

Taiwan l-a acuzat pe Erdoğan că a scos steagul țării dintr-un mesaj pe Twitter, din cauza presiunii venite dinspre China, relatează Duvar English.

Într-o declarație, marți, ministrul taiwanez de externe, Joseph Wu, a declarat că scoaterea steagului țării sale din postarea lui Erdoğan se datorează amestecului și presiunii Chinei.

„Condamnăm intervenția regretabilă a Chinei și represiunea asupra unei chestiuni de asistență umanitară care nu are implicații politice”, a spus Wu.

Ce s-a întâmplat?

Erdoğan a postat, sâmbătă, o imagine pentru a oferi multumiri țărilor care au oferit asistență în urma cutremurului din provincia de vest a Izmirului. 

Președintele turc nu a numit țările care au oferit ajutor, ci a postat o imagine cu steagurile lor, care o include pe cea a Taiwanului.

Cu toate acestea, postarea a fost ulterior ștearsă și a fost înlocuită cu una nouă, în care nu mai era steagul taiwanez.

China consideră Taiwanul ca parte a teritoriului său, nu îl recunoaște ca stat independent și suspendă relațiile cu țările care o fac.

Turcia: Tânără paralizată condamnată la 6 ani închisoare pentru terorism

O tânără a fost condamnată la șase ani, trei luni de închisoare pentru presupusa apartenență la o organizație teroristă, în ciuda faptului are mâinile și picioarelor paralizate de la naștere.

Tinerii voluntari din București au plantat copaci în Prahova

Organizația ADVU, împreună cu Asociația “ Se poate” și Down Plus București au derulat un proiect, în cadrul căruia tinerii au plantat copaci în județul Prahova.

Pisicile unei femei care a murit în cutremurul din Izmir au fost adoptate

Pisicile unei femei care a murit în cutremurul din provincia vestică Izmir au fost adoptate.

COVID-19: Turcia în Top 3 la numărul de infectați

Turcia a devenit cea de-a treia țară cu cel mai număr de cazuri noi de infectați cu COVID-19, relatează Duvar English.

142 de armeni au părăsit Turcia în 24 de ore:”Puneți capăt politicii urii!

142 de armeni au părăsit Turcia într-o singură zi, pe fondul sentimentului anti-armean în creștere, relatează Stockholm Center for Freedome.

COVID-19: Mii de cetăți turci s-au oferit pentru vaccinul din China

Mii de cetățeni au solicitat deja să participe la testele pentru vaccinul COVID-19 dezvoltat de China, a declarat ministrul sănătății.

Turcia: 49 de deținuți au murit. 1.600 de deținuți bolnavi sunt încă după gratii

49 de prizonieri au murit în spatele gratiilor de la începutul anului, conform cifrelor Comisiei Asistenței pentru Drepturile Omului (İHD), relatează Duvar...

Turcia: Peste 4 milioane de tineri nu au acces la educație

Peste patru milioane de tineri nu au acces la educația în Turcia, după ce guvernul turc a decis închiderea școlile până la sfârșitul anului, a declarat Feray Aytekin Aydoğan, președintele sindicatului turc Eğitim-Sen, citat de Duvar English.