Zaman Romania

SpaceX a lui Elon Musk vrea licență pentru a lansa Starlink în Turcia

SpaceX a lui Elon Musk a solicitat autorităților locale o licență pentru a-și lansa internetul în Turcia, conform Turkish Minutes.

Serviciul de bancă largă prin satelit Starlink al SpaceX a cerut Autorității de Telecomunicații din Turcia (BTK), o licență globală de comunicare personală mobilă prin satelit (GMPCS) pentru a-și lansa internetul în Turcia.

Cererea a venit la scurt timp după ce Musk a avut o întâlnire cu președintele turc, Recep Tayyip Erdoğan, duminică, la New York, cu ocazia Adunării Generale a ONU.

Erdogan vrea fabrică Tesla în Turcia

Musk i-a cerut lui Erdogan permisiunea de a opera Starlink în Turcia, potrivit unui comunicat al biroului de comunicații al lui Erdogan.

Ca răspuns, Erdoğan i-a cerut lui Musk să-și deschidă următoarea fabrică Tesla în Turcia.

Turcii nu sunt liberi pe internet

Nu se știe dacă guvernul turc, care este renumit pentru limitarea conectivității la internet a cetățenilor săi, va da undă verde unei operațiuni Starlink în Turcia.

Freedom House a declarat anul trecut că utilizatorii de internet turci nu sunt liberi din cauza restricțiilor privind conținutul și a represaliilor împotriva utilizatorilor pentru mesajele online.

Starlink a fost în centrul atenției încă de anul trecut, ajutând Ucraina cu furnizarea de comunicare prin satelit în timpul războiului cu Rusia.