vineri, martie 29, 2024

Soprana Angela Gheorghiu deschide cu un concert evenimentul „Zilele Bucureștiului”

Soprana Angela Gheorghiu va susține un concert extraordinar vineri, de la ora 20,30, în Piața Constituției, în cadrul unui spectacol care va marca deschiderea Zilelor Bucureștiului. „Muzica se sincronizează cu tehnologia de ultimă generație în spectacolul inovator susținut de superstarul internațional Angela Gheorghiu, la Zilele Bucureștiului. Formatul inedit al evenimentului din Piața Constituției, în care întreaga scenă este acoperită în totalitate de proiecții, creează iluzia unui film 3D, unde acordurile muzicii se îmbină într-un joc de culoare și lumini cu proiecții de video mapping”, a informat ARCUB prin intermediul unui comunicat de presă.

Angela Gheorghiu și tenorul Teodor Ilincăi, care au susținut împreună concerte de succes la Valladolid, Londra și Bodrum, vor fi acompaniați de Filarmonica ”George Enescu”, alături de care marea soprană a cântat în trecut la Royal Opera House Muscat din Oman, precum și la Ateneul Român și în țară. Dirijorul spectacolului va fi maestrul newyorkez Eugene Kohn, cu care Angela Gheorghiu concertează încă de la începutul carierei sale.

Accesul la spectacol se va face începând cu ora 18,30, la porțile din Bulevardul Libertății. Intrarea va fi gratuită. Accesul în zona special amenajată cu locuri se face în limita celor 10.000 de scaune disponibile. Pentru evitarea aglomerației la porțile de acces, organizatorii recomandă spectatorilor să vină din timp, însă nu înainte de ora 18,30, ora deschiderii oficiale.

Toți participanții la eveniment trebuie să aibă asupra lor un act de identitate.

Accesul minorilor sub 7 ani este strict interzis.

Accesul copiilor cu vârsta cuprinsă între 7 și 14 ani se va face numai cu însoțitori, care pot atesta pe baza unui document (carnet de elev, pașaport sau orice document cu poza minorului) vârsta acestora. Din cauza zgomotului foarte puternic și a efectelor speciale din cadrul spectacolului, organizatorul nu recomandă prezența în cadrul evenimentului a copiilor sub 14 ani.

Accesul tinerilor cu vârsta cuprinsă între 14 și 18 ani se face numai pe baza unui act de identitate.

Este interzis accesul cu droguri, aparate pirotehnice, obiecte de sticlă, obiecte contondente, cuțite, umbrele, material explozibil, toxic sau inflamabil, alte obiecte care pot răni. În concordanță cu legile în vigoare, participanții nu pot introduce în zona amenajată cuțite, spray paralizant, lanțuri sau alte obiecte care reprezintă pericol public. Totodată, participanții nu pot intra cu mâncare sau cu lichide de orice fel.

În zonă vor fi aplicate restricții de circulație, în intervalul orar 16,00 — 00,00, pe Bulevardul Unirii (tronsonul cuprins între bulevardul IC Brătianu și Piața Constituției) și bulevardul Libertății

(tronsonul cuprins între bulevardul Națiunile Unite și Calea 13 Septembrie). Organizatorul recomandă folosirea mijloacelor de transport în comun pentru a evita aglomerarea traficului.

Ionuț Cojocaru despre Ramadan și Atatürk: „Nu a fost interzisă religia.”/ „Președintele care a construit peste 13.000 de moschei..”(Part.I)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România despre islam, schimbările în societatea turcă în perioada lui Atatürk, dar și viața politică și religioasă din Turcia de azi.

Despăgubire de 4.670 de dolari pentru familiile minerilor care au murit în dezastru din Turcia

Deși, asigurarea pentru accidentele miniere a fost recent crescută la 1 milion de lire turcești (31.145 de dolari), familiile victimelor celor nouă mineri îngropați sub o alunecare de teren contaminată cu cianuri și acid sulfuric trebuie să se mulțumească cu suma de 150.000 de lire (4.670 de dolari).

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Erdoğan va merge la Casa Albă pentru prima dată ca invitat a lui Joe Biden

Dacă informațiile se dovedesc adevărate, Erdogan și Biden, care au purtat deja discuții la summituri internaționale, se vor întâlni pentru prima dată în Biroul Oval.

Ionuț Cojocaru despre Ramadan: „Luna empatiei, luna solidarității, luna unității”.(Part II)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România, într-un articol în două părți. Prima parte conținând aspecte legate despre viața politică și religioasă de la Abdülhamid al II -lea, trecând în revistă perioada lui Ataturk până la Erdoğan.

Turcia a urcat 8 locuri în raportul Fericirii Mondiale. Bătrânii mai fericiți decât cei tineri

Raportul anual arată o schimbare notabilă, deoarece Statele Unite și Germania au coborât din primele 20 și sunt acum pe locurile 23, respectiv 24. Între timp, Costa Rica și Kuweit au făcut progrese semnificative, trecând în top 20 pe locurile 12 și, respectiv, 13.