vineri, aprilie 26, 2024

Solicitarea președintelui Iohannis de vacantare a postului de director SIE, înregistrată la Senat

Solicitarea președintelui Klaus Iohannis adresată Parlamentului de vacantare a postului de director al SIE în urma demisei lui Mihai-Răzvan Ungureanu a fost înregistratăla Senat.

„Demisia directorului SIE, Mihai-Răzvan Ungureanu, a fost depusă la Președinția României. O copie a acesteia, însoțită de solicitarea Președintelui României prin care se cere Parlamentului declararea ca vacant a postului, a sosit în această după-amiază la Cabinetul Președintelui Senatului”, se arată într-un comunicat de presă al Senatului transmis, luni, AGERPRES.

Iohannis a transmis președinților Camerelor să ia act de demisia lui Ungureanu și să declare vacantă funcția Președintele Klaus Iohannis le-a transmis președinților celor două Camere ale Parlamentului să ia act de demisia lui Mihai-Răzvan Ungureanu și să declare funcția de director al SIE vacantă.

„Președintele României a transmis președintelui Senatului și președintelui Camerei Deputaților să ia act de demisia din funcția de director al Serviciului de Informații Externe a domnului Mihai-Răzvan Ungureanu și să declare vacantă această funcție”.

Președintele Klaus Iohannis a acceptat luni demisia din funcție a lui Mihai-Răzvan Ungureanu, conducerea SIE urmând să fie asigurată de Silviu Predoiu.

Demisia lui M.R.Ungureanu a declanşat o adevărată furtună mediatică, toate televiziunile şi ziarele încerând să înţeleagă sau să decodeze mesajele ascunse în acest gest politic.

Mihai Răzvan Ungureanu (născut pe 22 septembrie 1968, la Iași) este un istoric, diplomat și politician român, director SIE din iunie 2015. El a mai avut un mandat de director SIE, între perioada 2007-2012, iar între anii 2004-2007 a fost ministru de externe al României. A fost prim-ministru al Guvernului României de la 9 februarie 2012 până pe 7 mai 2012, când a fost doborât printr-o moțiune de cenzură.Este în acelaşi timp unul dintre cei mai controversaţi politicieni din ultimii ani.

Amnesty criticat că a ignorat situația dificilă a membrilor Mișcării Gülen

În noul raport, care evidențiază consecințele îngrozitoare ale escaladării conflictelor și defalcării dreptului internațional în întreaga lume, tratează diverse probleme juridice în secțiunea sa din Turcia, de la detenții ilegale la libertatea de exprimare.

Turcia: 24 de studenți internați după ce au consumat mâncarea de la cantina școlii

În ultimele luni, focarele de intoxicație alimentară au tulburat instituțiile de învățământ din întreaga țară, ducând la sute de studenți să necesite îngrijiri medicale.

Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org

CEDO condamnă Turcia pentru arestarea unui judecător: „Pentru prima dată în istoria CEDO”

CEDO a declarat într-o hotărâre emisă, marți, că cazul lui Aydin Sefa Akay a vizat arestarea unui judecător ONU, precum și percheziția casei și persoanei sale, ca urmare a tentativei de lovitură de stat militară din 2016 în Turcia, în ciuda imunității sale diplomatice.