25.5 C
București
joi, septembrie 17, 2020

Situaţii dramatice în Turcia lui Erdogan

Continuă derularea situaţiilor incredibile în regimul erdoganian post puci. Drama unei mame cu trei copii.

O mamă a trei copii cu vârste mici, care are grijă în plus de propria sa mamă paralizată și imobilizată la pat în vârstă de 86 de ani și de tatăl ei în vârstă de 83 de ani, bolnav de inimă, a fost arestată.

Nejla Akdağ împreună cu soțul au fost înlăturați de la posturile lor de profesori din cadrul Ministerului de Învățământ. Nejla Akdağ pe deoparte se luptă cu situația economică grea, pe de cealaltă parte trebuie să aibe grijă de cei trei copii și de părinții ei bătrâni.

La 30 August 2015, autoritățile au efectuat o descindere în locuința sa și au reținut-o. După ce a fost înlăturată din învățământ a fost lăsată în libertate.

O mamă încătuşată sub privirile disperate ale copiilor ei

După cinci luni, în seara de vineri 27 Ianuarie a.c., polițiștii au bătut iar la ușa casei lor din provincia Edirne. Autoritățile au declarat că dețin mandat de percheziție și arestare și au cotrobăit prin toată casa. După care Nejla Akdağ a fost scoasă încătușată, la acest „spectacol” au asistat cei trei copii, mama paralizată şi tatăl bolnav .Ochii copiilor și ai bunicilor lor s-au înnecat în lacrimi. Autoritățile n-au luat în considerare nici raportul de îngrijirea bătrânei imobilizate la pat , faptul că trei copii mici au nevoie de îngrijire.

Autorităţile recunosc faptul că femeia este ostatică

După ce cei doi au fost înlăturați din învățământ, soțul ei a fost nevoit să plece în altă provincie pentru a munci.

Mama arestată a încercat să explice situația ei și a soțului, dar în zadar. La interogtoriu ,polițiștii au recunoscut motivul arestări: ,, Dacă soțul tău vine și se predă, te lăsăm să pleci”.Cu toate că poate să pară de necrezut,

Nejla Akdağ este ținută ostatică pentru ca poliţia să-l obţină pe soțul ei.

Practicile poliţieneşti în Turcia sunt discriminatorii, încalcă minimele prezumţii de nevinovăţie iar arbitrariul domneşte peste tot. Statul de drept nu există, drepturile şi libertăţile cetăţenilor sunt desconsiderate în totalitate.

Turcia: Profesor condamnat, ținut în cătușe la înmormântarea fiicei sale

Un profesor închis pentru presupusă apartenență la o organizație teroristă a fost ținut în cătușe, sâmbătă, la înmormântarea fiicei sale de doar 21 de ani, relatează Stockholm Center for Freedome.

Turcia testează prima mașină zburătoare autohtonă „Cezeri”

Prima mașină zburătoare din Turcia, numită Cezeri, a fost trecut cu succes primule teste din Istanbul, a declarat producătorul, pe 15 septembrie.

Istanbul: Hotel de lux va fi vândut după ce proprietarul nu și-a plătit datoriile

Les Ottomans, un hotel de lux din Istanbul, de tip boutique, în Bosfor, va fi vândut săptămâna aceasta după ce proprietarul nu a reușit să se răscumpere împrumuturile către o bancă.

Turcia:Orele de lucru prin rotație, după ce numărul de infectați au depășit 1.700 de cazuri pe zi

Prefectul Istanbul a declarat, luni, că oficialii i-au în calcul planurile de rotație a programului de lucru pentru angajații din sectorul public și privat, după ce cazurile COVID-19 au depășit 1.700.

Turcia: Pacienții cu COVID-19 obligați să poarte brățări.Amenzi de 3.150 de lire pentru cei care încalcă regula

Consiliul provincial de sănătate din sud-estul Mardin a decis pe 10 septembrie că toți pacienții cu COVID-19 vor fi obligați să poarte...

Ankara: Medicii poartă o panglică neagră în semn de protest pentru moartea colegilor infectați cu COVID-19

Camera de Medicină din Ankara (ATO) a cerut un protest de patru zile ca demonstrație în fața morții profesioniștilor din domeniul sănătății din Turcia în urma infectării cu COVID-19.Medicii au fost îndemnați să poarte panglici negre.

CoronaVirus: 90% din turci consideră că trebuie impusă o interdicție de circulație națională

90% din populația Turciei consideră că ar trebui să fie impusă o interdicție de circulație la nivel național sau în fiecare provincie, conform unui sondaj realizat de sondajul Ipsos.

Grecia îi împinge înapoi pe migranții care fug de persecuțiile guvernului lui Erdogan

Grecia ar fi împins înapoi spre Turcia 10 solicitanți de azil turci care au încercat să treacă, miercuri, râul Evros, a raportat site-ul de știri Tr724.