vineri, ianuarie 7, 2022

Situaţii dramatice în Turcia lui Erdogan

Continuă derularea situaţiilor incredibile în regimul erdoganian post puci. Drama unei mame cu trei copii.

O mamă a trei copii cu vârste mici, care are grijă în plus de propria sa mamă paralizată și imobilizată la pat în vârstă de 86 de ani și de tatăl ei în vârstă de 83 de ani, bolnav de inimă, a fost arestată.

Nejla Akdağ împreună cu soțul au fost înlăturați de la posturile lor de profesori din cadrul Ministerului de Învățământ. Nejla Akdağ pe deoparte se luptă cu situația economică grea, pe de cealaltă parte trebuie să aibe grijă de cei trei copii și de părinții ei bătrâni.

La 30 August 2015, autoritățile au efectuat o descindere în locuința sa și au reținut-o. După ce a fost înlăturată din învățământ a fost lăsată în libertate.

O mamă încătuşată sub privirile disperate ale copiilor ei

După cinci luni, în seara de vineri 27 Ianuarie a.c., polițiștii au bătut iar la ușa casei lor din provincia Edirne. Autoritățile au declarat că dețin mandat de percheziție și arestare și au cotrobăit prin toată casa. După care Nejla Akdağ a fost scoasă încătușată, la acest „spectacol” au asistat cei trei copii, mama paralizată şi tatăl bolnav .Ochii copiilor și ai bunicilor lor s-au înnecat în lacrimi. Autoritățile n-au luat în considerare nici raportul de îngrijirea bătrânei imobilizate la pat , faptul că trei copii mici au nevoie de îngrijire.

Autorităţile recunosc faptul că femeia este ostatică

După ce cei doi au fost înlăturați din învățământ, soțul ei a fost nevoit să plece în altă provincie pentru a munci.

Mama arestată a încercat să explice situația ei și a soțului, dar în zadar. La interogtoriu ,polițiștii au recunoscut motivul arestări: ,, Dacă soțul tău vine și se predă, te lăsăm să pleci”.Cu toate că poate să pară de necrezut,

Nejla Akdağ este ținută ostatică pentru ca poliţia să-l obţină pe soțul ei.

Practicile poliţieneşti în Turcia sunt discriminatorii, încalcă minimele prezumţii de nevinovăţie iar arbitrariul domneşte peste tot. Statul de drept nu există, drepturile şi libertăţile cetăţenilor sunt desconsiderate în totalitate.

4 eurodeputați cer eliberara a studenților de la Universitatea Boğaziçi

otrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul Fundației pentru Drepturile Omului din Turcia (TİHV),

Un nou efect al crizei economice. Turcia a devenit o țară ieftină pentru străini

2021 pentru turci a fost un an plin cu emoții din cauza fluctuației lirei turcești, care a dus la creșterile a chiriilor cu până la 300 la sută și a mâncării cu o medie de 60 la sută. 

Turcia reduce perioada de carantină pentru cazurile pozitive la 7 zile. Iată condițiile

Turcia reduce perioada de carantină pentru cazurile pozitive la 7 zile. Iată condițiile

COVID-19: Turcia a atins cel mai mare număr de cazuri în ultimele opt luni

Ministerul Sănătății a confirmat 44.869 de noi cazuri de coronavirus și 160 de decese într-o zi, fiind cel mai mare număr de cazuri noi zilnic din 23 aprilie.

Inflația din Turcia a ajuns la 36,1%, nivelul record în era lui Erdogan

Inflația din Turcia a ajuns la 36,1%, nivelul record în era lui Erdogan

Demirtaș: Erdogan ar putea convoca alegeri anticipate

Filantropul închis și fostul președinte al Partidului Democrat Popular (HDP). Selahattin Demirtaș a făcut declarații despre situația politică a Turciei pentru ziarul de opoziție, Yeni Yașam.

Peste 9 milioane de turiști au venit în Antalya în 2021. Rușii și nemții pe primul loc

Potrivit datelor Direcției pentru Turism, 8 973 785 de turiști au aterizat pe Aeroportul Antalya și 107 700 turiști pe Aeroportul Gazipașa în perioada de 12 luni.

De necrezut! Femeia bolnavă cu lupus, care a murit în timp ce era însărcinată, a fost reintegrată la muncă

De necrezut! Femeia bolnavă cu lupus, care a murit în timp ce era însărcinată, a fost reintegrată la muncă