duminică, septembrie 26, 2021

Situaţii dramatice în Turcia lui Erdogan

Continuă derularea situaţiilor incredibile în regimul erdoganian post puci. Drama unei mame cu trei copii.

O mamă a trei copii cu vârste mici, care are grijă în plus de propria sa mamă paralizată și imobilizată la pat în vârstă de 86 de ani și de tatăl ei în vârstă de 83 de ani, bolnav de inimă, a fost arestată.

Nejla Akdağ împreună cu soțul au fost înlăturați de la posturile lor de profesori din cadrul Ministerului de Învățământ. Nejla Akdağ pe deoparte se luptă cu situația economică grea, pe de cealaltă parte trebuie să aibe grijă de cei trei copii și de părinții ei bătrâni.

La 30 August 2015, autoritățile au efectuat o descindere în locuința sa și au reținut-o. După ce a fost înlăturată din învățământ a fost lăsată în libertate.

O mamă încătuşată sub privirile disperate ale copiilor ei

După cinci luni, în seara de vineri 27 Ianuarie a.c., polițiștii au bătut iar la ușa casei lor din provincia Edirne. Autoritățile au declarat că dețin mandat de percheziție și arestare și au cotrobăit prin toată casa. După care Nejla Akdağ a fost scoasă încătușată, la acest „spectacol” au asistat cei trei copii, mama paralizată şi tatăl bolnav .Ochii copiilor și ai bunicilor lor s-au înnecat în lacrimi. Autoritățile n-au luat în considerare nici raportul de îngrijirea bătrânei imobilizate la pat , faptul că trei copii mici au nevoie de îngrijire.

Autorităţile recunosc faptul că femeia este ostatică

După ce cei doi au fost înlăturați din învățământ, soțul ei a fost nevoit să plece în altă provincie pentru a munci.

Mama arestată a încercat să explice situația ei și a soțului, dar în zadar. La interogtoriu ,polițiștii au recunoscut motivul arestări: ,, Dacă soțul tău vine și se predă, te lăsăm să pleci”.Cu toate că poate să pară de necrezut,

Nejla Akdağ este ținută ostatică pentru ca poliţia să-l obţină pe soțul ei.

Practicile poliţieneşti în Turcia sunt discriminatorii, încalcă minimele prezumţii de nevinovăţie iar arbitrariul domneşte peste tot. Statul de drept nu există, drepturile şi libertăţile cetăţenilor sunt desconsiderate în totalitate.

Un tribunal simbolic de la Geneva va judeca încălcările drepturilor omului din Turcia

Un tribunal simbolic de la Geneva va judeca încălcările drepturilor omului din Turcia

Le Monde: Interviu inedit cu scriitorul turc, Ahmet Altan

Le Monde: Interviu inedit cu scriitorul turc, Ahmet Altan

Situația economică din Turcia: O treime din populația are datorii. În total de 875 de miliarde de lire

Situația economică din Turcia: O treime din populația are datorii. În total de 875 de miliarde de lire