20.3 C
București
miercuri, septembrie 23, 2020

Situaţii dramatice în prigoana din Turcia

Profesoara bolnavă de cancer care urmează un tratament prin chimioterapie este pândită la ușa spitalului de polițiști, pentru a fi arestată.

Mevhibe Altintaș, profesoară, suferă de cancer de limfom și pentru că situația ei s-a agravat, a fost internată la spital pentru a se trata prin chimioterapie.

Altintaș s-a internat la Spitalul Memeorial din Ankara. Poliţia  a făcut o descindere la spital pentru a aresta-o. Pentru că situația ei este foarte gravă, polițiștii nu au putut să o aresteze și au început să aștepte la ușa spitalului pentru ca profesoara Mevhide Altintaș să-și revină și  să o aresteze. Pentru asta polițiștii au început să facă pază  cu rândul. Dacă Mevhibe își revine cât de  puțin ea va fi arestată.

Conform unor declarații, în urma operațiunilor de urmărire şi acuzare a oamenilor care au legătură cu Mișcarea Hizmet, Mevhibe Altintaș și soțul ei se află sub incidenţa unor  mandate de arestare emise pe numele lor.

  ,,SUNTEM VICTIMELE UNEI REVĂRSĂRI DE URĂ”

Soțul ei a reacționat imediat în  fața atitudinii inumane la adresa soţiei sale, declarând următoarele:

,,Eu cu soția mea suntem dintre cei care au suferit cel mai mult după Operațiunea delcanşată cu ură şi sprit revanşard şi  care a început la 17/25 Decembrie,cu un an înainte  și a ajuns la cel mai înalt nivel odată cu evenimentele legate de  puciul eșuat din 15 Iulie. Amândoi eram profesori la Colegiul Sema. Ne-am pierdut locurile de muncă. Eu mai găsesc de muncă doar dacă lucrez în construcții.

Situația soției mele este mult mai gravă, ea este bolnavă de cancer limfom de gradul trei. De șase luni face tratament cu chimioterapie și îi este foarte greu. Dar mai greu este faptul că amândoi suntem căutați. De frică că o să fie arestată, soția mea era dusă de către socrul meu la spital! La mijloc mai este și copilul care are nevoie de îngrijiri. Ni s-au blocat conturile bancare. Eu și soția mea suntem despărțiți de 7 luni. Dar cu toate acestea Îi mulțumim Lui Dumnezeu pentru tot. Știm că această situație este un examen. Așa  știm și răbdăm. Acestea le scriu ca să rămână mărturie  nu că aș aștepta ceva. Sper ca Bunul Dumnezeu să ne ajute pe toți.”

DEPUTATUL MAHMUT TANAL: “ASTA ESTE OMENIE?”

Deputatul  Mahmut Tanal din parte Partidul Populist Republican din Istanbul(CHP) de pe adresa sa de Twitter, a reacționat referitor la această  dramă care a rănit conștiințele”: O apărătorii drepturilor omului!! AICI ESTE TURCIA!!!!! ASTA ESTE OMENIE?..”


Sursa: https://www.turkishminute.com/2017/02/11/police-wait-hospital-detain-cancer-patient/

100 de muzicieni s-au sinucis în timpul pandemiei în Turcia

Aproape 100 de muzicieni s-au sinucis de la începutul pandemiei COVID-19 în Turcia, potrivit datelor Uniunii Muzicienilor și Interpreților (Müzik-Sen), a declarat pe 15 septembrie, principalul adjunct al opoziției Gamze Tașcıer.

Turcia: Ministerul Educației plătește daune de 1,7 milioane de lire unei student umilit pentru că ar fi sărut o fată

Turcia: Ministerul Educației plătește daune de 1,7 milioane de lire unei student umilit pentru că ar fi sărut o fată

Turcia se pregătește pentru noi restricții de călătorie pe fondul creșterii numărului de cazuri COVID-19

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a declarat că Turcia a trecut la o „nouă fază” în lupta împotriva pandemiei COVID-19, semnalând că guvernul...

Fetiță cu sindromul Down în grija surorii adolescente. Părinții reținuți pentru că a ajutat refugiații

O fetiță de șapte ani cu sindrom Down a fost lăsată în grija surorii sale adolescente după ce părinții ei au fost reținuți pe 8 septembrie pentru ajutorarea refugiaților.

Istanbul: Tânăr reținut pentru contrabandă cu maimuțe

Un tânăr influencer, în vârstă de 24 de ani, a fost reținut pentru contrabandă cu maimuțe.

Turcia avertizată să elimine hidroxiclorochina din tratamentul COVID-19

Oamenii de știință din Turcia au cerut Ministerului Sănătății să elimine imediat hidroxiclorochina din planurile de tratament COVID-19, după ce Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a renunțat la el în iunie pe motiv că „face mai mult rău decât bine”,

Turcia testează prima mașină zburătoare autohtonă „Cezeri”

Prima mașină zburătoare din Turcia, numită Cezeri, a fost trecut cu succes primule teste din Istanbul, a declarat producătorul, pe 15 septembrie.

Peste 36.000 de persoane au fost cercetate pentru că l-au „insultat” pe Erdoğan

Peste 36.000 de oameni au fost cercetați într-un an pentru „insultarea” președintelui Recep Tayyip Erdoğan, au arătat statisticile Ministerului Justiției, citat de Duvar English.