sâmbătă, aprilie 9, 2022

Situaţii dramatice în prigoana din Turcia

Profesoara bolnavă de cancer care urmează un tratament prin chimioterapie este pândită la ușa spitalului de polițiști, pentru a fi arestată.

Mevhibe Altintaș, profesoară, suferă de cancer de limfom și pentru că situația ei s-a agravat, a fost internată la spital pentru a se trata prin chimioterapie.

Altintaș s-a internat la Spitalul Memeorial din Ankara. Poliţia  a făcut o descindere la spital pentru a aresta-o. Pentru că situația ei este foarte gravă, polițiștii nu au putut să o aresteze și au început să aștepte la ușa spitalului pentru ca profesoara Mevhide Altintaș să-și revină și  să o aresteze. Pentru asta polițiștii au început să facă pază  cu rândul. Dacă Mevhibe își revine cât de  puțin ea va fi arestată.

Conform unor declarații, în urma operațiunilor de urmărire şi acuzare a oamenilor care au legătură cu Mișcarea Hizmet, Mevhibe Altintaș și soțul ei se află sub incidenţa unor  mandate de arestare emise pe numele lor.

  ,,SUNTEM VICTIMELE UNEI REVĂRSĂRI DE URĂ”

Soțul ei a reacționat imediat în  fața atitudinii inumane la adresa soţiei sale, declarând următoarele:

,,Eu cu soția mea suntem dintre cei care au suferit cel mai mult după Operațiunea delcanşată cu ură şi sprit revanşard şi  care a început la 17/25 Decembrie,cu un an înainte  și a ajuns la cel mai înalt nivel odată cu evenimentele legate de  puciul eșuat din 15 Iulie. Amândoi eram profesori la Colegiul Sema. Ne-am pierdut locurile de muncă. Eu mai găsesc de muncă doar dacă lucrez în construcții.

Situația soției mele este mult mai gravă, ea este bolnavă de cancer limfom de gradul trei. De șase luni face tratament cu chimioterapie și îi este foarte greu. Dar mai greu este faptul că amândoi suntem căutați. De frică că o să fie arestată, soția mea era dusă de către socrul meu la spital! La mijloc mai este și copilul care are nevoie de îngrijiri. Ni s-au blocat conturile bancare. Eu și soția mea suntem despărțiți de 7 luni. Dar cu toate acestea Îi mulțumim Lui Dumnezeu pentru tot. Știm că această situație este un examen. Așa  știm și răbdăm. Acestea le scriu ca să rămână mărturie  nu că aș aștepta ceva. Sper ca Bunul Dumnezeu să ne ajute pe toți.”

DEPUTATUL MAHMUT TANAL: “ASTA ESTE OMENIE?”

Deputatul  Mahmut Tanal din parte Partidul Populist Republican din Istanbul(CHP) de pe adresa sa de Twitter, a reacționat referitor la această  dramă care a rănit conștiințele”: O apărătorii drepturilor omului!! AICI ESTE TURCIA!!!!! ASTA ESTE OMENIE?..”


Sursa: https://www.turkishminute.com/2017/02/11/police-wait-hospital-detain-cancer-patient/

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca