joi, aprilie 7, 2022

Situație gravă în Turcia: 1.555 de oameni și-au pierdut viața în accidente de muncă în 2021

Cel puțin 1.155 de oameni și-au pierdut viața în accidente de muncă în Turcia în prima jumătate a anului 2021, conform Duvar English.

Conform raportului publicat de Adunarea pentru Sănătate și Siguranță a Muncii a Țării (ISSG), bazat pe date din presa locală și internațională, specialiști în securitatea muncii, și sindicate a indicat faptul că doar în luna iunie au murit  173 de muncitori, inclusiv șase copii muncitori cu vârsta sub 18 ani.

İSİG a dedicat raportul liderului  al Uniunii Minerilor Independenți din Turcia, Tahir Çetin, și membru al sindicatului Ali Faik İnter, care a murit într-un accident de mașină în timp ce se întorcea de la un protest la Ankara, pe 8 iulie.

Printre lucrătorii care și-au pierdut viața erau șapte refugiați / migranți, inclusiv cinci sirieni și doi afgani.

De asemenea, sectoarele construcțiilor și agriculturii au înregistrat cel mai mare număr de decese.

Cea mai frecventă cauză a deceselor legate de muncă a fost scăderea de la înălțime, urmată de zdrobirea sub echipamente grele,  accidente de circulație, COVID-19 și infarct.

Istanbulul a devenit provincia cu cele mai multe cazuri de decese la locul de muncă, urmat de provincia sud-estică Gaziantep, provincia mediteraneană Antalya și Ankara.

Turcia ocupă primul loc în Europa în ceea ce privește numărul de accidente de muncă fatale care au loc anual, potrivit datelor furnizate de agenția statistică a Uniunii Europene Eurostat și Instituția turcă de securitate socială (SGK).

Turcia a fost criticată pentru eșecul său de a preveni accidentele la locul de muncă și pentru istoricul său scăzut de siguranță la locul de muncă.

Legea turcă privind securitatea și sănătatea la locul de muncă a fost adoptată în 2012, dar autoritățile muncii sunt criticate pe scară largă pentru că nu au efectuat inspecțiile necesare și au luat măsuri de precauție suficiente pentru a proteja lucrătorii.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Turcii așteaptă noi majorări la sfârșitul săptămânii. La ce mai crește prețul?

În ciuda reducerii TVA-ului, la începutul săptămânii, un studiu din martie a constatat că 82,1% dintre consumatori nu au simțit scăderea costului vieții, deoarece inflația a continuat să crească.