marți, aprilie 12, 2022

‘Rowmania’ , inițiativa multiplului campion olimpic Ivan Patzaichin

Tulcea:Ediţia VII Festival internaţional al Bărcilor cu Vâsle

‘Portul aparține tulcenilor’

Peste 50 de ambarcațiuni au patrulat timp ce câteva zeci de minute pe Dunăre, în Portul Tulcea, în deschiderea celei de-a VI-a ediții a Festivalului Internațional al Bărcilor cu Vâsle Rowmania, susținând preluarea în administrare a infrastructurii portuare de către autoritățile județului de la Administrația Porturilor Dunării Maritime (APDM) din Galați.

Hotelurile plutitoare au afișat mesajul ‘Portul aparține tulcenilor’, iar tineri aflați în bărci cu vâsle s-au întrecut cu ambarcațiunile ușoare. O navă a Autorității Navale Române a patrulat, de asemenea, pe Dunăre pentru a nu se înregistra incidente.

În același timp, pe faleza orașului, peste 100 de voluntari au întins fâșii din plastic realizând tricolorul. ‘Portul Tulcea deschide Delta și trebuie să devină imaginea cea mai frumoasă a Rezervației’, a declarat Ivan Patzaichin, președintele Asociației ‘Ivan Patzaichin-Mila 23’ și inițiatorul protestului care a deschis, astfel, cea de-a VI-a ediție a RowmaniaFest.

Patzaichin și autoritățile tulcene le-au mulțumit participanților pentru susținerea evenimentului. ‘Suntem puternici, dacă suntem împreună și dacă suntem cât mai mulți’, a susținut președintele Consiliului Județean, Horia Teodorescu.

La rândul lui, primarul municipiului, Constantin Hogea, a amintit că principalul obiectiv al actualei conduceri a județului este preluarea portului din administrarea APDM Galați. ‘Ne-am asumat acest obiectiv și îl vom pune în aplicare în interesul tulcenilor. (…) Dacă și ceilalți din amonte vor să-și ia porturile înapoi, suntem alături de ei’, a afirmat primarul Hogea.

Protestul s-a desfășurat pe ritmurile trupei SuperChill, care i-au condus pe organizatori de la pontonul de acostare al evenimentului până la scena amenajată pe faleza orașului. Pe faleză, publicul a fost întâmpinat de reprezentanții Teatrului Masca București, cu momente artistice.

Spectatorii sunt așteptați la competiții nautice pe Dunăre și pe lacul Ciuperca, concursuri de triatlon, expoziții și spectacole ale comunităților din Deltă, proiecții de filme la Casa Avramide și în centrul orașul Tulcea.

. ‘Rowmania’ este inițiativa multiplului campion olimpic Ivan Patzaichin de a lansa o mișcare națională de încurajare a turismului lent, neagresiv față de natură, acesta fiind și brandul asociației ”Ivan Patzaichin-Mila 23” sub care se realizează produse de turism, proiecte de antreprenoriat social, campanii de popularizare a vâslitului și programe de dezvoltare durabilă în zonele naturale protejate. AGERPRES şi Asociația Ivan Patzaichin-Mila 23.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Scandalul Khashoggi. Cum a ajuns Turcia să renunțe la dosarul jurnalistului care a intrat în ambasadă și nu mai ieșit niciodată

Cazul jurnalistului arab, Jamal Khashoggi a cutremurat întreaga lume, după ce în 2018 a intrat în consulatul Arabiei Saudite din Istanbul pentru a obține acte necesare pentru a se căsătorii, iar de atunci nu a mai ieșit din clădire.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Turcia: Numărul deținuților a atins un nou record

Numărul deținuților din închisorile turcești a atins un record de 314.512 până la sfârșitul lunii martie, conform Turkish Minutes.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Cum afectează inflația Turcia: Legume la bucată, unele și extra-mature. „Care să aleg ardei sau carne?

Însă, inflația din Turcia care a atins un nivel record în ultimi 20 de ani, i-a forțat pe cetățenii turci să treacă prin situații dificile și mai nemaiîntâlnite până acum.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.