marți, decembrie 5, 2023

‘Rowmania’ , inițiativa multiplului campion olimpic Ivan Patzaichin

Tulcea:Ediţia VII Festival internaţional al Bărcilor cu Vâsle

‘Portul aparține tulcenilor’

Peste 50 de ambarcațiuni au patrulat timp ce câteva zeci de minute pe Dunăre, în Portul Tulcea, în deschiderea celei de-a VI-a ediții a Festivalului Internațional al Bărcilor cu Vâsle Rowmania, susținând preluarea în administrare a infrastructurii portuare de către autoritățile județului de la Administrația Porturilor Dunării Maritime (APDM) din Galați.

Hotelurile plutitoare au afișat mesajul ‘Portul aparține tulcenilor’, iar tineri aflați în bărci cu vâsle s-au întrecut cu ambarcațiunile ușoare. O navă a Autorității Navale Române a patrulat, de asemenea, pe Dunăre pentru a nu se înregistra incidente.

În același timp, pe faleza orașului, peste 100 de voluntari au întins fâșii din plastic realizând tricolorul. ‘Portul Tulcea deschide Delta și trebuie să devină imaginea cea mai frumoasă a Rezervației’, a declarat Ivan Patzaichin, președintele Asociației ‘Ivan Patzaichin-Mila 23’ și inițiatorul protestului care a deschis, astfel, cea de-a VI-a ediție a RowmaniaFest.

Patzaichin și autoritățile tulcene le-au mulțumit participanților pentru susținerea evenimentului. ‘Suntem puternici, dacă suntem împreună și dacă suntem cât mai mulți’, a susținut președintele Consiliului Județean, Horia Teodorescu.

La rândul lui, primarul municipiului, Constantin Hogea, a amintit că principalul obiectiv al actualei conduceri a județului este preluarea portului din administrarea APDM Galați. ‘Ne-am asumat acest obiectiv și îl vom pune în aplicare în interesul tulcenilor. (…) Dacă și ceilalți din amonte vor să-și ia porturile înapoi, suntem alături de ei’, a afirmat primarul Hogea.

Protestul s-a desfășurat pe ritmurile trupei SuperChill, care i-au condus pe organizatori de la pontonul de acostare al evenimentului până la scena amenajată pe faleza orașului. Pe faleză, publicul a fost întâmpinat de reprezentanții Teatrului Masca București, cu momente artistice.

Spectatorii sunt așteptați la competiții nautice pe Dunăre și pe lacul Ciuperca, concursuri de triatlon, expoziții și spectacole ale comunităților din Deltă, proiecții de filme la Casa Avramide și în centrul orașul Tulcea.

. ‘Rowmania’ este inițiativa multiplului campion olimpic Ivan Patzaichin de a lansa o mișcare națională de încurajare a turismului lent, neagresiv față de natură, acesta fiind și brandul asociației ”Ivan Patzaichin-Mila 23” sub care se realizează produse de turism, proiecte de antreprenoriat social, campanii de popularizare a vâslitului și programe de dezvoltare durabilă în zonele naturale protejate. AGERPRES şi Asociația Ivan Patzaichin-Mila 23.

VIDEO: O bucată de beton s-a prăbușit în Hagia Sofia, la un metru de oameni

Experții au avertizat că restaurarea urgentă este necesară și că nu ar putea supraviețui unui potențial cutremur.

Caz incredibil în Turcia: O femeie kurdă cu dizabilități în vârstă de 81 de ani aptă pentru închisoare

Dizabilitățile ei au fost documentate într-un raport medical emis de un spital local. Condamnat pentru sprijinirea unei organizații teroriste, Özer a fost arestat în provincia de est Van, în mai 2022 și condamnat la doi ani și o lună de închisoare.

Scandal în Turcia. Faimoși fotbaliști au pierdut milioane de dolari într-o schemă de investiții: „Terim Fund”

Ancheta asupra acuzațiilor, care a fost lansată de Procuratura Generală din Istanbul în aprilie în urma unei plângeri din partea victimelor, inițial nu a atras atenția mass-media pe care o merita, iar informațiile referitoare la acestea au fost deosebit de limitate și controlate.

Povestea unei avocate, închise pentru terorism, dezvăluie situația copiilor care își însoțesc mamele în închisorile

Avocată care a făcut parte din Baroului din Istanbul, Hendekci a fost închisă la sfârșitul anului 2017, când fiica ei avea doar trei luni. În spatele gratiilor, ea a avut de-a face cu un gardian agresiv care a numit-o „teroristă” deși nu fusese condamnată pentru nicio crimă la momentul respectiv.

Portret de campion: Andrei-Darius Dragomir, medaliat cu aur la Astronomie și Fizică

Încă de după probe știam că există o posibilitate să iau locul 1, deoarece simțeam că m-am descurcat și știam că nu sunt așa mulți participanți ca la alte olimpiade