19.1 C
București
joi, septembrie 24, 2020

România va asuma, pentru şase luni, începând cu 1 ianuarie 2019, preşedinţia Consiliului UE

„Fiecare român trebuie să simtă că preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene vizează cetăţenii şi aşteptările lor cu privire la UE”, afirmă ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, într-un comunicat al MAE, MAE precizează că în cadrul şedinţei au fost evidenţiate progresele înregistrate în procesul de pregătire a preşedinţiei României la Consiliul UE, mandat pe care ţara noastră îl va exercita timp de şase luni, începând cu 1 ianuarie 2019. Totodată, au fost stabilite liniile de acţiune necesare continuării demersurilor de organizare, în conformitate cu deciziile adoptate la a cincea întrunire a Consiliului interministerial pentru pregătirea şi exercitarea preşedinţiei României la Consiliul UE.

A fost început procesul de organizare a acţiunilor din cadrul preşedinţiei României la Consiliul UE în toată ţara.

„Este important să profităm de acest moment pentru a creşte gradul de cunoaştere a României, iar în acest sens dorim să implicăm toate resursele disponibile, atât pe plan naţional, cât şi local. Obiectivul nostru este ca fiecare român, oriunde s-ar afla, să simtă că deţine o parte din această Preşedinţie şi că, într-adevăr, acest mandat este despre cetăţeni şi aşteptările lor cu privire la Uniunea Europeană, precum şi despre rolul ţării noastre în cadrul proiectului comunitar”, a subliniat Negrescu.

România va asuma, pentru şase luni, începând cu 1 ianuarie 2019, preşedinţia Consiliului UE – una din cele şapte instituţii ale Uniunii. Ţara noastră face parte din trio-ul de preşedinţii care mai include Finlanda şi Croaţia, se mai arată în comunicat

100 de muzicieni s-au sinucis în timpul pandemiei în Turcia

Aproape 100 de muzicieni s-au sinucis de la începutul pandemiei COVID-19 în Turcia, potrivit datelor Uniunii Muzicienilor și Interpreților (Müzik-Sen), a declarat pe 15 septembrie, principalul adjunct al opoziției Gamze Tașcıer.

Constanța: Reprezentanți ai comunității turco-tătară, în cursa alegerilor locale din 2020

Comunitatea turcilor și a tătarilor din România, cu aproape 50.000 de oameni pe teritoriul României, este cea mai închegată în regiunea Dobrogea, mai ales în județul Constanța.

Un copil a murit de cancer fără să-și ia rămas bun de la tatăl său, închis sub acuzații false de terorism

Un copil în vârstă de șapte ani a murit sâmbătă, după ce a pierdut lupta cu cancerul la creier, înainte să-și poată lua rămas bun de la tată, un profesor închis pentru acuzații de terorism false.

Turcia se pregătește pentru noi restricții de călătorie pe fondul creșterii numărului de cazuri COVID-19

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a declarat că Turcia a trecut la o „nouă fază” în lupta împotriva pandemiei COVID-19, semnalând că guvernul...

Faimoasa pisică Gli din Hagia Sophia a intrat în izolare și primește tratament

Faimoasa pisică Gli, care locuiește în Haghia Sophia a fost pusă în izolare și primește tratament după ce s-a îmbolnăvit.

Fetiță cu sindromul Down în grija surorii adolescente. Părinții reținuți pentru că a ajutat refugiații

O fetiță de șapte ani cu sindrom Down a fost lăsată în grija surorii sale adolescente după ce părinții ei au fost reținuți pe 8 septembrie pentru ajutorarea refugiaților.

Armenii, sirienii și grecii în lista grupurilor vizate de discursuri de ură în presa din Turcia

Armenii, refugiații sirieni și grecii se află în fruntea listei grupurilor vizate de discursuri de ură de către mass-media turcă în 2019, conform „Raportului Hate Speech and Discriminatory Discourse in Media 2019”, publicat de Hrant Dink Foundation, citat de Stockholm Center for Freedome.

Istanbul: Compania de metrou a crescut numărul de șoferi care sunt femei

Metroul din Istanbul a angajat 88 de șoferi de sex feminin, crescând numărul de 11 la 99. Noile șoferițe și-au primit legitimațiile după finalizarea pregătirii, la o ceremonie la care a participat, joi, primarul din Istanbul, Ekrem Imamoğlu.