vineri, ianuarie 8, 2021

România va asuma, pentru şase luni, începând cu 1 ianuarie 2019, preşedinţia Consiliului UE

„Fiecare român trebuie să simtă că preşedinţia României la Consiliul Uniunii Europene vizează cetăţenii şi aşteptările lor cu privire la UE”, afirmă ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, într-un comunicat al MAE, MAE precizează că în cadrul şedinţei au fost evidenţiate progresele înregistrate în procesul de pregătire a preşedinţiei României la Consiliul UE, mandat pe care ţara noastră îl va exercita timp de şase luni, începând cu 1 ianuarie 2019. Totodată, au fost stabilite liniile de acţiune necesare continuării demersurilor de organizare, în conformitate cu deciziile adoptate la a cincea întrunire a Consiliului interministerial pentru pregătirea şi exercitarea preşedinţiei României la Consiliul UE.

A fost început procesul de organizare a acţiunilor din cadrul preşedinţiei României la Consiliul UE în toată ţara.

„Este important să profităm de acest moment pentru a creşte gradul de cunoaştere a României, iar în acest sens dorim să implicăm toate resursele disponibile, atât pe plan naţional, cât şi local. Obiectivul nostru este ca fiecare român, oriunde s-ar afla, să simtă că deţine o parte din această Preşedinţie şi că, într-adevăr, acest mandat este despre cetăţeni şi aşteptările lor cu privire la Uniunea Europeană, precum şi despre rolul ţării noastre în cadrul proiectului comunitar”, a subliniat Negrescu.

România va asuma, pentru şase luni, începând cu 1 ianuarie 2019, preşedinţia Consiliului UE – una din cele şapte instituţii ale Uniunii. Ţara noastră face parte din trio-ul de preşedinţii care mai include Finlanda şi Croaţia, se mai arată în comunicat

Rector numit de Erdogan: Studenții de la o universitate importantă din Turcia protestează

Studenții de la una dintre cele mai importante universități din Turcia au pornit o campanie pe rețelele de socializare contra rectorului ales prin decret guvernamental de Erdogan, conform Yol TV.

Istanbul:Copacii înfloresc în decembrie. Specialiștii trag semnale de avertizare

Experții au avertizat asupra schimbărilor climatice, după ce în Turcia s-a înregistrat temperaturi mari în decembrie,

Turcia: 92 de ofițeri condamnați pe viață pentru lovitura de stat eșuată din 15 iulie 2016

Cea mai recentă audiere din procesul a 132 de militari, inclusiv ofițeri de rang înalt al Forțelor Armate Turcești (TSK), a avut loc pe 31 decembrie, la Înalta Curte Penală din Ankara.

Turcia: Capelă istorică distrusă de căutătorii de comori profitând de carantina impusă de COVID-19

O capelă istorică veche de 250 de ani, din provincia vestică Balıkesir, a fost distrusă de căutătorii de comori care au profitat de carantina impusă pentru a opri răspândirea COVID-19, conform Hurriyet Daily News.

Turcia crește impozitul pe alcool cu ​​peste 17%

O sticlă medie de băutură alcoolică tradițională cu aromă de anason va fi supusă taxelor de 329,99 lire (44,55 dolari), față de cele 279,29 lire anterioare. De asemenea, impozitul pe o cutie de bere a crescut de la 2,04 la 2,39 lire (0,32 dolari).

Turcia:”Vaccinul COVID-19 deschide calea către educație față în față”

Ministrul Educației, Ziya Selcuk a declarat că după vaccinarea grupurilor cu risc crescut, profesorii se pot vaccina dacă doresc.

COVID-19:Primăria din Izmir își cere scuze pentru cauzarea supraaglomerării

În comunicatul, din 3 ianuarie, municipalitatea și-a cerut scuză pentru decizia de a trimite un camion cu pachete de ajutorare în districtul Konak, urmând ca oameni să se străngă în zonă.

Turcia: Femeile din mass-media se confruntă cu hărțuirea sexuală și inegalitatea de sex

Jurnalistele din Turcia se confruntă cu probleme la locul de muncă, printre care hărțuirea sexuală și inegalitatea de sex la locul de muncă, raportează Centrul pentru Libertate din Stockholm.