vineri, noiembrie 13, 2020

România şi Programul de Dezvoltare Urbană.

Corina Crețu (comisarul european): România duce lipsă de ‘armata’ de experți pe care alte state o au
Principala temă de discuții a fost atragerea fondurilor de aproximativ 250 de milioane de euro prevăzute în Programul de Dezvoltare Urbană.

România duce lipsă de armata de experți pe care alte state o au, a afirmat, vineri, comisarul european pentru politici regionale, Corina Crețu, la Iași, la întâlnirea cu primarii din municipiile reședință din zona de Nord-Est, unde principala temă de discuții a fost atragerea fondurilor de aproximativ 250 de milioane de euro prevăzute în Programul de Dezvoltare Urbană.

„Din păcate, în general nu avem proiecte. În ceea ce privește infrastructura, de exemplu, pentru perioada 2014 – 2020, acest domeniu beneficiază de ‘proiectele fazate’, pentru că, altfel, proiecte noi nu avem. Este clar că trebuie să ridicăm nivelul calității realizării proiectelor”, comisarul european. Corina Crețu a susținut necesitatea unor schimburi de experiență și bune practici, adăugând că își propune ca reprezentanții Comisiei Europene și cei de la DG REGIO să poată ajuta autoritățile.

„Până la urmă, nu putem blama nici Comisia Europeană, nici ministerele. Proiectele nu se elaborează nici la Bruxelles, nici în ministere. Se elaborează pe teren. Autoritățile locale poartă, de asemenea, o mare responsabilitate. În momentul în care Ministerul Dezvoltării Regionale respinge 75% din proiectele de reabilitare a drumurilor, înseamnă că ceva nu se realizează cum trebuie. Avem posibilitatea să acoperim cu o sumă foarte mare pentru eficiența energetică a clădirilor, dar numai 20% din proiecte acoperă suma respectivă. Ar trebui să fim mai puțin populiști, să încercăm să ne aplecăm asupra economiei reale și asupra nevoilor cetățenilor, să ne dăm seama că avem nevoie de ingineri, economiști, de specialiști care să realizeze aceste proiecte, efectiv de manageri de proiect. Cred că din acest punct de vedere România duce lipsă de armata de experți pe care alte state o au”.Comisarul european pentru politică regională, dna Corina Creţu, a efectuat în perioada 30 septembrie – 1 octombrie 2016 o vizită oficială la Iași. Înaltul oficial european a avut  întâlniri cu reprezentanți ai autorităților locale şi a participat la un dialog cu cetățenii. Creţu a vizitat 2 proiecte cu finanțare europeană.Sursa :www.primaria-iasi.ro

Taiwan l-a acuzat pe Erdogan că a scos steagul țării, din cauza presiunilor venite dinspre China

Taiwan l-a acuzat pe Erdoğan că a scos steagul țării dintr-un mesaj pe Twitter, din cauza presiunii venite dinspre China

Turcia: Fumatul în locurile publice a fost interzis

Fumatul în toate locurile publice a fost interzis în provincia Mus din estul Turciei, în încercarea de a opri răspândirea COVID-19, relatează Agenția Anadolu.

O pasăre din Constanța a fost găsită în delta din Turcia

Fotograful pasionat de păsări, Alper Tüydeş a fotografiat pasărea Cormoran, în delta Kocaçay, din provincia Bursa.

Rochia cu imprimeu reprezentând un pește, interzisă în penitenciar: “Cum poate deveni peștele un instrument de propagandă?”

O rochie cu un imprimeu reprezentând un pește a fost interzisă în penitenciar pe motiv că ar fi fost “riscantă”, relatează Duvar English.

Turcia interzice fumatul în locuri publice pentru a preveni răspândirea COVID-19

Ministerul de interne al Turciei a interzis fumatul în locurile publice din întreaga țară pentru a opri răspândirea COVID-19, relatează cotidianul britanic,...