sâmbătă, aprilie 9, 2022

Reuniunea de lansare a misiunii tehnice a CE parte a Semestrului European

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a participat, marţi, la Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a participat, marţi, la reuniunea de lansare a misiunii tehnice a Comisiei Europene (CE) parte a Semestrului European şi a evidenţiat, în cadrul intervenţiei sale, că România acordă o mare importanţa Semestrului European şi are în vedere intensificarea dialogului şi cooperării cu Comisia Europeană în cadrul acestui proces.

„România recunoaşte importanţa Semestrului European şi are în vedere intensificarea dialogului şi cooperării cu Comisia Europeană în cadrul acestui proces. În acest sens, am prioritizat încă de la preluarea mandatului transparentizarea şi consolidarea procesului de consultare la nivel naţional, prin intermediul dezbaterilor organizate şi a formatelor tehnice de lucru care reunesc reprezentanţii partenerilor sociali şi ai administraţiei publice centrale”, a declarat ministrul delegat pentru Afaceri Europene.

Ministrul delegat a menţionat intensificarea, începând cu anul 2017, a dialogului cu părţile interesate naţionale relevante. În acest sens, MAE a organizat două evenimente publice, patru întâlniri la nivel înalt şi întâlniri la nivel de grupuri de lucru tematice. Din perspectiva Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene, oficialul a precizat că obiectivul ţării noastre este acela ca Semestrul European 2019 să se desfăşoare în conformitate cu foaia de parcurs care va fi prezentată în luna noiembrie în cadrul Consiliului Afaceri Generale.

Misiunea Comisiei Europene se desfăşoară în contextul pregătirii Raportului de ţară privind România, care va fi publicat în luna februarie a anului viitor. Delegaţia Comisiei Europene pentru această misiune de lucru include peste 30 de reprezentanţi din mai mult de zece direcţii generale şi structuri ale instituţiei. În cadrul acestei misiuni, pe parcursul a trei zile (23-25 octombrie 2018), au loc o serie de reuniuni cu reprezentanţi ai autorităţilor publice centrale, precum şi cu reprezentanţi ai altor actori implicaţi în proces.

Evenimentul a reunit reprezentanţi ai Comisiei Europene şi ai autorităţilor publice centrale care vor participa la reuniunile din zilele următoare.

MAE precizează că Semestrul European, introdus în anul 2010, reprezintă procesul de coordonare anuală a politicilor economice ale statelor membre UE, fiind articulat în jurul următoarelor obiective: finanţe publice solide, sprijinirea reformelor structurale şi stimularea investiţiilor. Pe parcursul Semestrului European, Comisia Europeană se află în dialog permanent cu autorităţile din statele membre, pentru a monitoriza modul de implementare a acestor politici.  şi a evidenţiat, în cadrul intervenţiei sale, că România acordă o mare importanţa Semestrului European şi are în vedere intensificarea dialogului şi cooperării cu Comisia Europeană în cadrul acestui proces.


 

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.