vineri, noiembrie 20, 2020

Reuniunea de lansare a misiunii tehnice a CE parte a Semestrului European

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a participat, marţi, la Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a participat, marţi, la reuniunea de lansare a misiunii tehnice a Comisiei Europene (CE) parte a Semestrului European şi a evidenţiat, în cadrul intervenţiei sale, că România acordă o mare importanţa Semestrului European şi are în vedere intensificarea dialogului şi cooperării cu Comisia Europeană în cadrul acestui proces.

„România recunoaşte importanţa Semestrului European şi are în vedere intensificarea dialogului şi cooperării cu Comisia Europeană în cadrul acestui proces. În acest sens, am prioritizat încă de la preluarea mandatului transparentizarea şi consolidarea procesului de consultare la nivel naţional, prin intermediul dezbaterilor organizate şi a formatelor tehnice de lucru care reunesc reprezentanţii partenerilor sociali şi ai administraţiei publice centrale”, a declarat ministrul delegat pentru Afaceri Europene.

Ministrul delegat a menţionat intensificarea, începând cu anul 2017, a dialogului cu părţile interesate naţionale relevante. În acest sens, MAE a organizat două evenimente publice, patru întâlniri la nivel înalt şi întâlniri la nivel de grupuri de lucru tematice. Din perspectiva Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene, oficialul a precizat că obiectivul ţării noastre este acela ca Semestrul European 2019 să se desfăşoare în conformitate cu foaia de parcurs care va fi prezentată în luna noiembrie în cadrul Consiliului Afaceri Generale.

Misiunea Comisiei Europene se desfăşoară în contextul pregătirii Raportului de ţară privind România, care va fi publicat în luna februarie a anului viitor. Delegaţia Comisiei Europene pentru această misiune de lucru include peste 30 de reprezentanţi din mai mult de zece direcţii generale şi structuri ale instituţiei. În cadrul acestei misiuni, pe parcursul a trei zile (23-25 octombrie 2018), au loc o serie de reuniuni cu reprezentanţi ai autorităţilor publice centrale, precum şi cu reprezentanţi ai altor actori implicaţi în proces.

Evenimentul a reunit reprezentanţi ai Comisiei Europene şi ai autorităţilor publice centrale care vor participa la reuniunile din zilele următoare.

MAE precizează că Semestrul European, introdus în anul 2010, reprezintă procesul de coordonare anuală a politicilor economice ale statelor membre UE, fiind articulat în jurul următoarelor obiective: finanţe publice solide, sprijinirea reformelor structurale şi stimularea investiţiilor. Pe parcursul Semestrului European, Comisia Europeană se află în dialog permanent cu autorităţile din statele membre, pentru a monitoriza modul de implementare a acestor politici.  şi a evidenţiat, în cadrul intervenţiei sale, că România acordă o mare importanţa Semestrului European şi are în vedere intensificarea dialogului şi cooperării cu Comisia Europeană în cadrul acestui proces.


 

Bolnava de cancer a murit după ce Turcia a refuzat să-i fie eliberat un pașaport

Bolnava de cancer a murit după ce Turcia a refuzat să-i fie eliberat un pașaport

Musulmanii dezbat despre Islamul european: “Agresorii au venit din mijlocul nostru ”

După atacurile teroriste consecutive în Franța și Austria, islamul și musulmanii au devenit din nou un punct de dezbatere. În timp ce opinia dominantă în țările islamice este adesea că atacurile sunt o reacție la ceea ce au făcut țările occidentale în Orientul Mijlociu, unii musulmani au exprimat opinii diferite care au început să obțină sprijin, în special în Europa.

Drame umane: Deținuții infectați cu COVID-19 în închisorile din Turcia: ”Am fost lăsați aici să murim”

Un deținut a trimis o scrisoare către oficialii turci și către presă, în care a descris condițiile în care trăiesc, raportând  tortura...

Pacienți străini COVID-19 care călătoresc în Turcia în ambulanțe aeriene private pentru tratament

Turcia a acceptat pacienții COVID-19 din străinătate care călătoresc în ambulanțe aeriene private la un cost de aproximativ 20.000 de dolari

Primul ministru albanez a plantat copaci pentru Erdoğan

Premierul Edi Rama a plantat copaci în lacul Farka dın apropiere capitalei Tirana, ca parte a inițiativei Turciei de a planta 1.000...

Povestea unui profesor turc care a trebuit să se mute în 4 țări ca să evite extrădarea

Un profesor turc care predă în Libia a povestit despre experiențele sale după puciul eșuat din 15 iulie 2016, de când s-a mutat în patru țări diferite pentru a evita extrădarea în Turcia.

Antalya a încheiat sezonul turistic cu 3,3 milioane de vizitatori străini

Majoritatea hotelurilor din Antalya, inima sectorului turistic turcesc ,și-au închis ușile până la următorul sezon de vacanță, care se așteaptă să înceapă...

63.000 de persoane urmărite penal pentru că l-ar fi insultat pe Erdoğan

63.041 de persoane au fost acuzate de insultarea președintelui începând cu 2014, de când Recep Tayyip Erdoğan a fost ales, potrivit unui raport al unui deputat de opoziție, citat de Turkish Minutes.