duminică, mai 9, 2021

Reuniunea de lansare a misiunii tehnice a CE parte a Semestrului European

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a participat, marţi, la Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a participat, marţi, la reuniunea de lansare a misiunii tehnice a Comisiei Europene (CE) parte a Semestrului European şi a evidenţiat, în cadrul intervenţiei sale, că România acordă o mare importanţa Semestrului European şi are în vedere intensificarea dialogului şi cooperării cu Comisia Europeană în cadrul acestui proces.

„România recunoaşte importanţa Semestrului European şi are în vedere intensificarea dialogului şi cooperării cu Comisia Europeană în cadrul acestui proces. În acest sens, am prioritizat încă de la preluarea mandatului transparentizarea şi consolidarea procesului de consultare la nivel naţional, prin intermediul dezbaterilor organizate şi a formatelor tehnice de lucru care reunesc reprezentanţii partenerilor sociali şi ai administraţiei publice centrale”, a declarat ministrul delegat pentru Afaceri Europene.

Ministrul delegat a menţionat intensificarea, începând cu anul 2017, a dialogului cu părţile interesate naţionale relevante. În acest sens, MAE a organizat două evenimente publice, patru întâlniri la nivel înalt şi întâlniri la nivel de grupuri de lucru tematice. Din perspectiva Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene, oficialul a precizat că obiectivul ţării noastre este acela ca Semestrul European 2019 să se desfăşoare în conformitate cu foaia de parcurs care va fi prezentată în luna noiembrie în cadrul Consiliului Afaceri Generale.

Misiunea Comisiei Europene se desfăşoară în contextul pregătirii Raportului de ţară privind România, care va fi publicat în luna februarie a anului viitor. Delegaţia Comisiei Europene pentru această misiune de lucru include peste 30 de reprezentanţi din mai mult de zece direcţii generale şi structuri ale instituţiei. În cadrul acestei misiuni, pe parcursul a trei zile (23-25 octombrie 2018), au loc o serie de reuniuni cu reprezentanţi ai autorităţilor publice centrale, precum şi cu reprezentanţi ai altor actori implicaţi în proces.

Evenimentul a reunit reprezentanţi ai Comisiei Europene şi ai autorităţilor publice centrale care vor participa la reuniunile din zilele următoare.

MAE precizează că Semestrul European, introdus în anul 2010, reprezintă procesul de coordonare anuală a politicilor economice ale statelor membre UE, fiind articulat în jurul următoarelor obiective: finanţe publice solide, sprijinirea reformelor structurale şi stimularea investiţiilor. Pe parcursul Semestrului European, Comisia Europeană se află în dialog permanent cu autorităţile din statele membre, pentru a monitoriza modul de implementare a acestor politici.  şi a evidenţiat, în cadrul intervenţiei sale, că România acordă o mare importanţa Semestrului European şi are în vedere intensificarea dialogului şi cooperării cu Comisia Europeană în cadrul acestui proces.


 

Doi tinere reținute după un video pe TikTok pentru că ar fi „insultat pașaportul turcesc”

În declarația lor față de procuror, K.Ö. a spus că nu intenționează să insulte valoarea pașaportului turc, ele au postat videoclipul doar pentru distracție, deoarece oamenii nu pot călători din cauza pandemiei coronavirusului.

COVID-19: Drepturile omului sunt încălcate pentru mai bine de 1.500 de copii din închisorile turcești

Pentru mai bine de 1.500 de copii cu vârste cuprinse între 12 și 18 ani care se află după gratii, drepturile omului...