30 C
București
miercuri, septembrie 16, 2020

Reuniunea de lansare a misiunii tehnice a CE parte a Semestrului European

Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a participat, marţi, la Ministrul delegat pentru Afaceri Europene, Victor Negrescu, a participat, marţi, la reuniunea de lansare a misiunii tehnice a Comisiei Europene (CE) parte a Semestrului European şi a evidenţiat, în cadrul intervenţiei sale, că România acordă o mare importanţa Semestrului European şi are în vedere intensificarea dialogului şi cooperării cu Comisia Europeană în cadrul acestui proces.

„România recunoaşte importanţa Semestrului European şi are în vedere intensificarea dialogului şi cooperării cu Comisia Europeană în cadrul acestui proces. În acest sens, am prioritizat încă de la preluarea mandatului transparentizarea şi consolidarea procesului de consultare la nivel naţional, prin intermediul dezbaterilor organizate şi a formatelor tehnice de lucru care reunesc reprezentanţii partenerilor sociali şi ai administraţiei publice centrale”, a declarat ministrul delegat pentru Afaceri Europene.

Ministrul delegat a menţionat intensificarea, începând cu anul 2017, a dialogului cu părţile interesate naţionale relevante. În acest sens, MAE a organizat două evenimente publice, patru întâlniri la nivel înalt şi întâlniri la nivel de grupuri de lucru tematice. Din perspectiva Preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene, oficialul a precizat că obiectivul ţării noastre este acela ca Semestrul European 2019 să se desfăşoare în conformitate cu foaia de parcurs care va fi prezentată în luna noiembrie în cadrul Consiliului Afaceri Generale.

Misiunea Comisiei Europene se desfăşoară în contextul pregătirii Raportului de ţară privind România, care va fi publicat în luna februarie a anului viitor. Delegaţia Comisiei Europene pentru această misiune de lucru include peste 30 de reprezentanţi din mai mult de zece direcţii generale şi structuri ale instituţiei. În cadrul acestei misiuni, pe parcursul a trei zile (23-25 octombrie 2018), au loc o serie de reuniuni cu reprezentanţi ai autorităţilor publice centrale, precum şi cu reprezentanţi ai altor actori implicaţi în proces.

Evenimentul a reunit reprezentanţi ai Comisiei Europene şi ai autorităţilor publice centrale care vor participa la reuniunile din zilele următoare.

MAE precizează că Semestrul European, introdus în anul 2010, reprezintă procesul de coordonare anuală a politicilor economice ale statelor membre UE, fiind articulat în jurul următoarelor obiective: finanţe publice solide, sprijinirea reformelor structurale şi stimularea investiţiilor. Pe parcursul Semestrului European, Comisia Europeană se află în dialog permanent cu autorităţile din statele membre, pentru a monitoriza modul de implementare a acestor politici.  şi a evidenţiat, în cadrul intervenţiei sale, că România acordă o mare importanţa Semestrului European şi are în vedere intensificarea dialogului şi cooperării cu Comisia Europeană în cadrul acestui proces.


 

Ankara: Mandat de arestare pentru 60 de avocați sunt acuzații de terorism

Procuratura șefă din Ankara a emis, vineri, mandate de arestare pentru 60 de avocați acuzați de terorism, relatează Turkish Minutes.

Jurnalistul turc reținut că a „insultat” un sultan într-o postare de pe Twitter

Poliția din orașul estic Van a arestat un jurnalist independent pentru că ar fi insultat un sultan printr-o postare pe Twitter, relatează Commitee to Protect Journalists.

Grecia îi împinge înapoi pe migranții care fug de persecuțiile guvernului lui Erdogan

Grecia ar fi împins înapoi spre Turcia 10 solicitanți de azil turci care au încercat să treacă, miercuri, râul Evros, a raportat site-ul de știri Tr724.

Constanța: Cum s-au deschis școlile în timpul pandemiei COVID-19

Însă, anul acesta, în prima zi de școală în instituțiile de învățământ din Constanța avut curțile pustii, dar pregătită cu semne care marchează distanțarea socială, bannere care anunță obligativitatea purtării de mască, dezinfectante, și tot ce este necesar pentru protecția elevilor.

Turcia: Pacienții cu COVID-19 obligați să poarte brățări.Amenzi de 3.150 de lire pentru cei care încalcă regula

Consiliul provincial de sănătate din sud-estul Mardin a decis pe 10 septembrie că toți pacienții cu COVID-19 vor fi obligați să poarte...

Vizita lui Robert Spano, președintele CEDO în Turcia, a ucis încrederea în Curtea de la Strasbourg

Vizita lui Robert Spano, președintele CEDO în Turcia, a ucis încrederea în Curtea de la Strasbourg

CoronaVirus: 90% din turci consideră că trebuie impusă o interdicție de circulație națională

90% din populația Turciei consideră că ar trebui să fie impusă o interdicție de circulație la nivel național sau în fiecare provincie, conform unui sondaj realizat de sondajul Ipsos.

Istanbul: Hotel de lux va fi vândut după ce proprietarul nu și-a plătit datoriile

Les Ottomans, un hotel de lux din Istanbul, de tip boutique, în Bosfor, va fi vândut săptămâna aceasta după ce proprietarul nu a reușit să se răscumpere împrumuturile către o bancă.