sâmbătă, septembrie 25, 2021

Regimul Erdogan a cenzurat site-ul principalului partid de opoziție CHP (Partidul Populist Republican)

Din  cauza abuzurilor, exceselor şi persecuţiilor flagrante exercitate de  regimul Erdogan, a suferit și partidul principal de opoziție, CHP. Site-ul partidului CHP a fost cenzurat în urma publicării unei declarații a deputatului din partea CHP, Bariș Yarkadaș, în legătură cu favorizarea prim-ministrului Binali Yıldırım, pentru o parcelă de teren. Aceste știri au fost interzise de către Curtea Constituțională care se află sub controlul lui Erdogan.

Deputatul Yarkadaș: ,,„Cenzura s-a extins  de la paginile ziarului până la site-ul partidului nostru. Aceasta este o rușine la nivel mondial. Din nou  s-a văzut că au  intoleranță la adevăr „

Conform ziarului ,,Gerçek Gündem”, deputatul Yarkadaș a precizat că printre  site-urile care sunt cenzurate se află și site-ul partidului CHP. Yarkadaș a criticat această decizie adăugând : “Această decizie a judecătorului, pe  care a luat-o împreună cu prim-ministrul Yıldırım, a intrat de fapt în Adunarea Generală a Parlamentului, unde, deputatului i-a fost   închis microfonul în timp ce vorbea despre acest caz. Ce fac ei crimă constituțională. Nu are alt înțeles.”

Yarkadaș a precizat că după ce au primit decizia judecătoarească, avocații lui, Turan Aydoğan și Mustafa Kemal Çiçek, au mers la Curtea Constituțională pentru a contesta: ”Nu numai  site-ul CHP.ORG.TR, ci toate cele 22 de site-uri care au publicat această știre. Astfel, toate înregistrările în legătură cu ,,Contractul Special” al terenului de la Fikirtepe, făcut de prim-ministrul Binali Yıldırım, au fost șterse.

„CE A VRUT AVOCATUL LUI YILDIRIM, AIA A FĂCUT PROCURORUL”

Yarkadaș a mai spus că decizia luată de Curtea de Apel nr.3 Istanbul este ilegală: Judecătorul a luat această decizie fără să se uite, fără să citească lista care i s-a pus în față. Așa se vede că, judecătorul  nu știa că în acea listă se află și site-ul partidului nostru. A făcut ce au vrut avocații prim-ministrului.”

,,NU  ESTE O CALOMNIE, ESTE O DOVADĂ”

Deputatul Yarkadaș a precizat că declarația publicată nu era o calomnie ci era un document: Am pus la mijloc un document cu fotografii  care arătau că familia lui Yıldırım este favorizată în transformarea orașului. Și în acel document am arătat cum oamenii sunt păgubiți. În declarație, pe deoparte se afla contractul-special, care îl favorizează pe prim-ministrul Yıldırım, și pe celalltă parte se află situația tragică a oamenilor păgubiți din cartierul Fikirtepe. Ca acest adevăr să nu fie auzit, Yıldırım a ordonat  ca toate site-urile care publică acest caz să fiu cenzurate. Pentru ca adevărurile să nu se audă, fricoșii nu se satură de cenzură”.


 

SURSA: https://ahvalnews.com/censorship/main-turkey-opposition-website-censored-court

https://stockholmcf.org/turkish-govt-censors-official-website-of-turkeys-main-opposition-chp/

Un tribunal simbolic de la Geneva va judeca încălcările drepturilor omului din Turcia

Un tribunal simbolic de la Geneva va judeca încălcările drepturilor omului din Turcia

Situația economică din Turcia: O treime din populația are datorii. În total de 875 de miliarde de lire

Situația economică din Turcia: O treime din populația are datorii. În total de 875 de miliarde de lire