joi, aprilie 7, 2022

Regimul Erdogan a cenzurat site-ul principalului partid de opoziție CHP (Partidul Populist Republican)

Din  cauza abuzurilor, exceselor şi persecuţiilor flagrante exercitate de  regimul Erdogan, a suferit și partidul principal de opoziție, CHP. Site-ul partidului CHP a fost cenzurat în urma publicării unei declarații a deputatului din partea CHP, Bariș Yarkadaș, în legătură cu favorizarea prim-ministrului Binali Yıldırım, pentru o parcelă de teren. Aceste știri au fost interzise de către Curtea Constituțională care se află sub controlul lui Erdogan.

Deputatul Yarkadaș: ,,„Cenzura s-a extins  de la paginile ziarului până la site-ul partidului nostru. Aceasta este o rușine la nivel mondial. Din nou  s-a văzut că au  intoleranță la adevăr „

Conform ziarului ,,Gerçek Gündem”, deputatul Yarkadaș a precizat că printre  site-urile care sunt cenzurate se află și site-ul partidului CHP. Yarkadaș a criticat această decizie adăugând : “Această decizie a judecătorului, pe  care a luat-o împreună cu prim-ministrul Yıldırım, a intrat de fapt în Adunarea Generală a Parlamentului, unde, deputatului i-a fost   închis microfonul în timp ce vorbea despre acest caz. Ce fac ei crimă constituțională. Nu are alt înțeles.”

Yarkadaș a precizat că după ce au primit decizia judecătoarească, avocații lui, Turan Aydoğan și Mustafa Kemal Çiçek, au mers la Curtea Constituțională pentru a contesta: ”Nu numai  site-ul CHP.ORG.TR, ci toate cele 22 de site-uri care au publicat această știre. Astfel, toate înregistrările în legătură cu ,,Contractul Special” al terenului de la Fikirtepe, făcut de prim-ministrul Binali Yıldırım, au fost șterse.

„CE A VRUT AVOCATUL LUI YILDIRIM, AIA A FĂCUT PROCURORUL”

Yarkadaș a mai spus că decizia luată de Curtea de Apel nr.3 Istanbul este ilegală: Judecătorul a luat această decizie fără să se uite, fără să citească lista care i s-a pus în față. Așa se vede că, judecătorul  nu știa că în acea listă se află și site-ul partidului nostru. A făcut ce au vrut avocații prim-ministrului.”

,,NU  ESTE O CALOMNIE, ESTE O DOVADĂ”

Deputatul Yarkadaș a precizat că declarația publicată nu era o calomnie ci era un document: Am pus la mijloc un document cu fotografii  care arătau că familia lui Yıldırım este favorizată în transformarea orașului. Și în acel document am arătat cum oamenii sunt păgubiți. În declarație, pe deoparte se afla contractul-special, care îl favorizează pe prim-ministrul Yıldırım, și pe celalltă parte se află situația tragică a oamenilor păgubiți din cartierul Fikirtepe. Ca acest adevăr să nu fie auzit, Yıldırım a ordonat  ca toate site-urile care publică acest caz să fiu cenzurate. Pentru ca adevărurile să nu se audă, fricoșii nu se satură de cenzură”.


 

SURSA: https://ahvalnews.com/censorship/main-turkey-opposition-website-censored-court

https://stockholmcf.org/turkish-govt-censors-official-website-of-turkeys-main-opposition-chp/

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Turcii nu văd o reducere a prețurilor la alimente după reducerile de taxe

Peste 82 la sută dintre participanții la un studiu realizat de sondajul turc MetroPOLL au susținut că noua măsură nu a avut efect, în timp ce 10,5% au spus că au văzut reducerea prețurilor, restul de 7,4% au spus că nu au auzit de nicio reducere.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Rezumatul lunii martie în Turcia: La ce au mai crescut prețurile? Varza se vinde feliată, câte un sfert

Rezumatul lunii martie în Turcia: La ce au mai crescut prețurile? Varza se vinde feliată, câte un sfert

Turcii așteaptă noi majorări la sfârșitul săptămânii. La ce mai crește prețul?

În ciuda reducerii TVA-ului, la începutul săptămânii, un studiu din martie a constatat că 82,1% dintre consumatori nu au simțit scăderea costului vieții, deoarece inflația a continuat să crească.