joi, decembrie 8, 2022

Regimul Erdogan a cenzurat site-ul principalului partid de opoziție CHP (Partidul Populist Republican)

Din  cauza abuzurilor, exceselor şi persecuţiilor flagrante exercitate de  regimul Erdogan, a suferit și partidul principal de opoziție, CHP. Site-ul partidului CHP a fost cenzurat în urma publicării unei declarații a deputatului din partea CHP, Bariș Yarkadaș, în legătură cu favorizarea prim-ministrului Binali Yıldırım, pentru o parcelă de teren. Aceste știri au fost interzise de către Curtea Constituțională care se află sub controlul lui Erdogan.

Deputatul Yarkadaș: ,,„Cenzura s-a extins  de la paginile ziarului până la site-ul partidului nostru. Aceasta este o rușine la nivel mondial. Din nou  s-a văzut că au  intoleranță la adevăr „

Conform ziarului ,,Gerçek Gündem”, deputatul Yarkadaș a precizat că printre  site-urile care sunt cenzurate se află și site-ul partidului CHP. Yarkadaș a criticat această decizie adăugând : “Această decizie a judecătorului, pe  care a luat-o împreună cu prim-ministrul Yıldırım, a intrat de fapt în Adunarea Generală a Parlamentului, unde, deputatului i-a fost   închis microfonul în timp ce vorbea despre acest caz. Ce fac ei crimă constituțională. Nu are alt înțeles.”

Yarkadaș a precizat că după ce au primit decizia judecătoarească, avocații lui, Turan Aydoğan și Mustafa Kemal Çiçek, au mers la Curtea Constituțională pentru a contesta: ”Nu numai  site-ul CHP.ORG.TR, ci toate cele 22 de site-uri care au publicat această știre. Astfel, toate înregistrările în legătură cu ,,Contractul Special” al terenului de la Fikirtepe, făcut de prim-ministrul Binali Yıldırım, au fost șterse.

„CE A VRUT AVOCATUL LUI YILDIRIM, AIA A FĂCUT PROCURORUL”

Yarkadaș a mai spus că decizia luată de Curtea de Apel nr.3 Istanbul este ilegală: Judecătorul a luat această decizie fără să se uite, fără să citească lista care i s-a pus în față. Așa se vede că, judecătorul  nu știa că în acea listă se află și site-ul partidului nostru. A făcut ce au vrut avocații prim-ministrului.”

,,NU  ESTE O CALOMNIE, ESTE O DOVADĂ”

Deputatul Yarkadaș a precizat că declarația publicată nu era o calomnie ci era un document: Am pus la mijloc un document cu fotografii  care arătau că familia lui Yıldırım este favorizată în transformarea orașului. Și în acel document am arătat cum oamenii sunt păgubiți. În declarație, pe deoparte se afla contractul-special, care îl favorizează pe prim-ministrul Yıldırım, și pe celalltă parte se află situația tragică a oamenilor păgubiți din cartierul Fikirtepe. Ca acest adevăr să nu fie auzit, Yıldırım a ordonat  ca toate site-urile care publică acest caz să fiu cenzurate. Pentru ca adevărurile să nu se audă, fricoșii nu se satură de cenzură”.


 

SURSA: https://ahvalnews.com/censorship/main-turkey-opposition-website-censored-court

https://stockholmcf.org/turkish-govt-censors-official-website-of-turkeys-main-opposition-chp/

VIDEO: Istanbul. Un tramvai și un autobuz s-au ciocnit: 33 persoane rănite ușor și 4 persoane rănite grav

Accidentul a avut loc, luni, în jurul orei 09:15, în Alibeyköy. Conform informațiilor obținute, autobuzul IETT cu placa TP 7116, cu pasageri a trecut prin fața tramvaiului.

Imagini șocante! Bătaie în parlamentul din Turcia. Un deputat se află la terapie intensivă

În timpul discuțiilor pentru bugetele 2023 ale Parlamentului, a izbucnit o ceartă între deputatul Partidului IYI, Ümit Yılmaz și vicepreședintele Grupului Partidului Justiției și Dezvoltarii (AKP), Bülent Turan.

Istanbul: Armenii au mers la urne. Primele alegeri după nouă ani

Alegerile au avut loc pe 16, 20 noiembrie și, de asemenea, în această duminică, 4 decembrie. Peste 3.600 de persoane au votat la alegerile pentru consiliile fundației lor pentru școli, spitale și biserici.

VIDEO. Un microbuz s-a răsturnat în Istanbul: 9 români au fost răniți

Un microbuz s-a răstunat în Istanbul, după ce șoferul a pierdut controlul din cauza vremii ploioase, confom presei turcești.

O nouă fundație a fost inaugurată la București, în prezența ministrului de externe din Turcia

UID, care au fost nevoiți să-și schimbe numele, după ce a membrii acesteia au fost implicați în acțiuni ilegale în mai multe țări UE, în special de Germania, și-a deschis porțile și în România.

Libertatea de exprimare în Turcia: 67 de persoane condamnate la 299 de ani de închisoare

Raportul, intitulat „Costul libertății de exprimare în Turcia: 299 de ani, 2 luni și 24 de zile”, conține date culese prin monitorizarea a 46 de audieri din 210 procese privind libertatea de exprimare desfășurate în 23 de orașe cu sprijinul Regalului Norvegian.

Fără scăpare! Grecia respinge victimele represiunii lui Erdogan. Turcia le arestează

Solicitanții de azil au fost reținuți imediat de soldații turci, care au arestat patru dintre ei pentru că au intrat într-o zonă militară interzisă și au eliberat în mod inexplicabil unul.

Turcia: Apel de urgențe pentru a închide o mină de aur din estul Turciei

Organizațiile profesionale din Turcia s-au opus împotriva raportului de evaluare a impactului asupra mediului pentru creșterea capacității în mina de aur din İliç.