vineri, aprilie 19, 2024

Reacţie imediată: Ministerul Culturii surprins de acuzațiile FAIR Media-Sind privind lipsa disponibilitații pentru dialog

Ministerul Culturii și Identități Naționale este surprins de acuzațiile FAIR Media-Sind privind lipsa disponibilității pentru dialog a domnului ministru Lucian Romașcanu, în condițiile în care domnia sa s-a întâlnit cu domnul Leonard Pădureț, președintele federației, dând curs singurei astfel de solicitări venite din partea FAIR Media-Sind. Reafirmăm, cu acest prilej, disponibilitatea Ministerului Culturii și Identității Naționale pentru dialog”, a precizat MCIN.

De asemenea, MCIN constată că „poziția FAIR Media-Sind este contrară celei a multor sindicate din domeniul culturii, care susțin crearea a două sectoare distincte, cultură, respectiv mass-media, de aceea considerăm că este necesar dialogul, nu doar cu autoritățile administrației publice centrale, ci și între organizațiile sindicale”. Consiliul Național al Federației Cultură și Mass-Media FAIR MediaSind va demara procedurile legale pentru declanșarea conflictului de muncă în vederea apărării drepturile angajaților din acest sector de activitate, se arată într-un comunicat de presă al organizației sindicale, transmis miercuri AGERPRES.

În acest context, reprezentanții Sindicatului Român al Jurnaliștilor MediaSind atrag atenția asupra faptului că majorarea numărului sectoarelor de activitate de la 22 la 104, precum și desființarea sectorului cultură și mass-media, vor crea mari probleme și va face imposibilă negocierea de contracte colective de muncă, în timp ce drepturile angajaților vor fi grav afectate.

Potrivit organizației sindicale, Consiliul Național, ‘constatând lipsa de disponibilitate pentru dialog a ministrului Culturii, Lucian Romașcanu, care face imposibilă negocierea contractului colectiv de muncă la nivel de sector cultură și mass-media, a hotărât inițierea procedurilor legale pentru declanșarea conflictului de muncă’. (MCIN;AGERPRES)

Din Dubai până în Chile, serialele turcești cuceresc lumea. Cum sunt produse faimoasele seriale

În cartierului Tophane, din Istanbul, pescărușii sunt împrăștiați de o dronă care filmează un polițist care arestează tânără. Filmarea este numit „Dengeler”, unul dintre cele aproximativ 60 filmate anual în Turcia, care au făcut ca Istanbulul și alte orașe turcești să fie cunoscute telespectatorilor din aproape 170 de țări din întreaga lume. 

Președintele Germaniei în vizită în Turcia. Prima întâlnire cu primarul Istanbulului, apoi cu Erdogan

Președintele Frank-Walter Steinmeier va călătorii în Republica Turcia în perioada 22-24 aprilie 2024, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări.

Muzeele din Turcia: 4 milioane de vizitatori în primele 3 luni a anului 2024. Care au fost cele mai vizitate muzee

Potrivit unui anunț recent făcut de Ministrul Culturii și Turismului, Mehmet Nuri Ersoy, în special, Muzeul Mevlana din orașul central Konya a atras peste 383.000 de vizitatori, urmat de situl arheologic Hierapolis, din provincia vestică Denizli, cu 259.000 de vizitatori.