miercuri, aprilie 24, 2024

„RĂZBOI DIPLOMATIC„ CARE AMINTEŞTE DE VREMEA „RĂZBOIULUI RECE„

Diplomaţii ruşi expulzaţi de Statele Unite după otrăvirea în Marea Britanie a fostului spion rus Serghei Skripal au început să părăsească sâmbătă ambasada Federaţiei Ruse la Washington, relatează AFP.

Aproape 50 de bărbaţi, femei şi copii au fost văzuţi părăsind incinta ambasadei după orele prânzului la bordul unui autocar albastru.

 

Sébastien Cochard, un fost diplomat, deplânge urmările foarte dure ale escaladării afacerii Skripal , unda de şoc continuă să se propage şi să cîştige în amploare.

Ambasadorul rus la în SUA, Anatoli Antonov, a declarat pentru agenţia de stat TASS că cei 60 de diplomaţi ruşi expulzaţi de la Washington, New York şi Seattle vor părăsi toţi ţara la 31 martie.

Împreună cu familiile, 171 de persoane vor părăsi Statele Unite şi guvernul rus a trimis două avioane pentru transportul lor, dintre care unul va face o scurtă escală la New York.

În total, a fost anunţată expulzarea a circa 300 de diplomaţi de o parte şi de alta după otrăvirea cu un agent neurotoxic militar a fostului spion rus Serghei Skripal şi a fiicei acestuia Iulia.

foto 3 israel
Statul Israel preferă să se delimiteze de escaladarea „războiului diplomatic” dintre Occident şi Rusia, urmare a Afacerii Skripal petrecută la Salisbury

Londra impută Rusiei această tentativă de asasinat în pofida dezminţirilor Moscovei care susţine că este nevinovată şi a cerut convocarea unei „sesiuni extraordinare” a Consiliului Executiv al Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice (OIAC).
Fost colonel al serviciului de spionaj militar rus, Serghei Skripal a fost acuzat de „înaltă trădare” pentru că a vândut informaţii spionajului britanic şi a fost condamnat, în 2006, la 13 ani de închisoare.

În 2010, el a făcut obiectul unui schimb de deţinuţi organizat între Moscova, Londra şi Washington şi s-a stabilit în Marea Britanie unde fiica lui a venit în martie în vizită https://fr.sputniknews.com/international/201803301035733247-skripal-vladimir-poutine/


 

 

 

 

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.

Turcia: 24 de studenți internați după ce au consumat mâncarea de la cantina școlii

În ultimele luni, focarele de intoxicație alimentară au tulburat instituțiile de învățământ din întreaga țară, ducând la sute de studenți să necesite îngrijiri medicale.

Președintele Germaniei în vizită în Turcia. Prima întâlnire cu primarul Istanbulului, apoi cu Erdogan

Președintele Frank-Walter Steinmeier va călătorii în Republica Turcia în perioada 22-24 aprilie 2024, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări.

Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org