Zaman Romania

Rata de respingere a vizelor Schengen a Turciei  de cinci ori mai mare decât a Rusiei

Cetățenii turci se confruntă cu dificultăți în obținerea vizelor Schengen pentru a călători în Europa, conform Duvar English.

Printre primele cinci țări care au depus cel mai mare număr de cereri Schengen în ultimii opt ani, Turcia deține acum distincția nefericită de a avea cea mai mare rată de respingere.

Turcia, al doilea cel mai mare solicitant de vize Schengen după Rusia, se confruntă cu o rată de respingere de aproape cinci ori mai mare decât cea a Rusiei.

Cererea de călătorii în străinătate este la apogeu de la pandemia de Covid-19. Agențiile de turism au trecut printr-o perioadă dificilă, deoarece cei care doresc să solicite o viză au dificultăți în a găsi o programare în centrele de vize, iar cei care își găsesc o programare sunt respinși.

50 de turnee anulate

Din cauza respingerilor, aproape 50 de turnee au fost anulate în 2022, în timp ce pierderile agențiilor s-a apropiat de 300.000 de euro.

Celebrul muzician turc, Volkan Konak a anunțat, pe 27 mai, pe contul său de socializare că cererea sa de viză pentru Germania a fost respinsă de două ori, așa că a fost nevoit să-și anuleze concertele din țară.

Problema vizelor pentru cetățenii turci a fost și ea pe ordinea de zi la sfârșitul anului 2022. La acel moment, Ministerul de Externe a convocat ambasadorii țărilor și a anunțat că se întreprind măsurile necesare.