vineri, ianuarie 7, 2022

Raportori în Comisia pentru Migrație a APCE, pe teme de migraţia muncii, refugiaţi şi migranţi

Parlamentarii liberali Ionuț Stroe și Cezar Preda, membri ai Delegației României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, au fost aleși, miercuri, ca raportori în Comisia pentru Migrație a APCE pentru două dosare, referitoare la problema migrației muncii din Europa de Est și, respectiv, la refugiați și migranți.

Ionuț Stroe a fost ales raportor pe tema „Migrația muncii din Europa de Est și impactul său asupra proceselor socio-demografice din țările de origine”, iar Cezar Preda urmează să fie raportor pe tema „Refugiații și migranții, ținte ușoare pentru traficul de persoane și exploatare”.

„Peste 3,5 milioane dintre conaționalii mei locuiesc și muncesc în țările din Vestul Europei. Așadar, ca parlamentar român, cunosc în detaliu situația și consecințele migrației. Mă onorează în mod deosebit încrederea pe care mi-au acordat-o colegii din toată Europa desemnându-mă raportor pe problema migrației economice din Europa de Est. Acest raport trebuie să pornească de la un studiu asupra impactului pe care îl are migrația atât la nivel mic (pentru indivizi, familii și gospodării), cât și la nivel mare, asupra economiei europene, asupra finanțelor și demografiei țărilor implicate. Recomandările formulate în concluzie trebuie să ghideze țările europene în adoptarea unor măsuri care să îmbunătățească viața tuturor cetățenilor, indiferent de țara în care locuiesc. Consider că acesta este un subiect de maxim interes pentru România și țările vecine, dar în egală măsură și pentru Europa de Vest’, a declarat Ionuț Stroe, citat în comunicat.

Conform sursei citate, raportul ‘Migrația muncii din Europa de Est și impactul său asupra proceselor socio-demografice din țările de origine’ va urmări să răspundă la câteva întrebări importante: ‘care este, în cifre exacte, impactul emigrației asupra îmbătrânirii populației în țările de origine și care sunt repercusiunile pe termen lung asupra sistemelor de asigurare socială?’; ‘ce procent din migranți decid să se întoarcă în țara de origine și câți să rămână în țara de destinație?’; ‘cum contribuie migrația la îmbunătățirea abilităților profesionale ale celor care pleacă?’; ‘câți dintre migranții care aleg să se întoarcă în țara de origine decid să își deschidă o afacere, ca urmare a experienței economiei de piață dezvoltate din Europa occidentală?’.

Răspunsurile la aceste întrebări vor servi drept fundament pentru formularea unor recomandări care vor fi supuse aprobării Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, adaugă sursa menționată.

——————————————————————————

Inflația din Turcia a ajuns la 36,1%, nivelul record în era lui Erdogan

Inflația din Turcia a ajuns la 36,1%, nivelul record în era lui Erdogan

De necrezut! Femeia bolnavă cu lupus, care a murit în timp ce era însărcinată, a fost reintegrată la muncă

De necrezut! Femeia bolnavă cu lupus, care a murit în timp ce era însărcinată, a fost reintegrată la muncă

COVID-19: Turcia a atins cel mai mare număr de cazuri în ultimele opt luni

Ministerul Sănătății a confirmat 44.869 de noi cazuri de coronavirus și 160 de decese într-o zi, fiind cel mai mare număr de cazuri noi zilnic din 23 aprilie.

Turcia reduce perioada de carantină pentru cazurile pozitive la 7 zile. Iată condițiile

Turcia reduce perioada de carantină pentru cazurile pozitive la 7 zile. Iată condițiile

Raport: 280 de cazuri de femicid în Turcia în 2021

80 de cazuri de feminicid, din care 217 de femei au murit în circumstanțe suspecte au avut loc în Turcia, în 2021,

Tratatul Lausanne și cum plănuiește Erdogan să câștige alegerile de anul viitor

Tratatul Lausanne și cum plănuiește Erdogan să câștige alegerile de anul viitor

4 eurodeputați cer eliberara a studenților de la Universitatea Boğaziçi

otrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul Fundației pentru Drepturile Omului din Turcia (TİHV),

Demirtaș: Erdogan ar putea convoca alegeri anticipate

Filantropul închis și fostul președinte al Partidului Democrat Popular (HDP). Selahattin Demirtaș a făcut declarații despre situația politică a Turciei pentru ziarul de opoziție, Yeni Yașam.