sâmbătă, aprilie 9, 2022

Raportori în Comisia pentru Migrație a APCE, pe teme de migraţia muncii, refugiaţi şi migranţi

Parlamentarii liberali Ionuț Stroe și Cezar Preda, membri ai Delegației României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei, au fost aleși, miercuri, ca raportori în Comisia pentru Migrație a APCE pentru două dosare, referitoare la problema migrației muncii din Europa de Est și, respectiv, la refugiați și migranți.

Ionuț Stroe a fost ales raportor pe tema „Migrația muncii din Europa de Est și impactul său asupra proceselor socio-demografice din țările de origine”, iar Cezar Preda urmează să fie raportor pe tema „Refugiații și migranții, ținte ușoare pentru traficul de persoane și exploatare”.

„Peste 3,5 milioane dintre conaționalii mei locuiesc și muncesc în țările din Vestul Europei. Așadar, ca parlamentar român, cunosc în detaliu situația și consecințele migrației. Mă onorează în mod deosebit încrederea pe care mi-au acordat-o colegii din toată Europa desemnându-mă raportor pe problema migrației economice din Europa de Est. Acest raport trebuie să pornească de la un studiu asupra impactului pe care îl are migrația atât la nivel mic (pentru indivizi, familii și gospodării), cât și la nivel mare, asupra economiei europene, asupra finanțelor și demografiei țărilor implicate. Recomandările formulate în concluzie trebuie să ghideze țările europene în adoptarea unor măsuri care să îmbunătățească viața tuturor cetățenilor, indiferent de țara în care locuiesc. Consider că acesta este un subiect de maxim interes pentru România și țările vecine, dar în egală măsură și pentru Europa de Vest’, a declarat Ionuț Stroe, citat în comunicat.

Conform sursei citate, raportul ‘Migrația muncii din Europa de Est și impactul său asupra proceselor socio-demografice din țările de origine’ va urmări să răspundă la câteva întrebări importante: ‘care este, în cifre exacte, impactul emigrației asupra îmbătrânirii populației în țările de origine și care sunt repercusiunile pe termen lung asupra sistemelor de asigurare socială?’; ‘ce procent din migranți decid să se întoarcă în țara de origine și câți să rămână în țara de destinație?’; ‘cum contribuie migrația la îmbunătățirea abilităților profesionale ale celor care pleacă?’; ‘câți dintre migranții care aleg să se întoarcă în țara de origine decid să își deschidă o afacere, ca urmare a experienței economiei de piață dezvoltate din Europa occidentală?’.

Răspunsurile la aceste întrebări vor servi drept fundament pentru formularea unor recomandări care vor fi supuse aprobării Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, adaugă sursa menționată.

——————————————————————————

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Asociație americană: Avocații turci sunt puși după gratii pentru că-și fac munca

Turcia: Avocații puși după gratii pentru că-și facă munca

Istanbul: Prețul la  transportul public crește pentru a doua oară anul acesta. Cât costă un bilet?

condus de principalul partid de opoziție, Partidul Popular Republican (CHP), a majorat pe 6 aprilie prețurile transportului public cu 40% din cauza inflației,

Erdogan modifică legile electorale pentru a-și asigura puterea la alegerile de anul viitor

Schimbările închid, de asemenea, o lacună care ar fi permis principalului partid pro-kurd al țării, în prezent al treilea ca mărime din parlament, să eludeze o potențială interdicție.

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.