joi, aprilie 7, 2022

Raed Arafat: Funcționari din Ministerul Sănătății au sabotat dotarea serviciilor de Ambulanță și SMURD

Secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne (MAI) Raed Arafat afirmă că funcționari din cadrul Ministerului Sănătății au „sabotat” continuu procesul de dotare a serviciilor de Ambulanță și SMURD și că anunțul ministrului Florian Bodog privind demararea procedurii de achiziție pentru ambulanțe „ascunde multe adevăruri nespuse”, fiind, în opinia sa, „un anunț al întârzierii achizițiilor de ambulanțe”.

 raed arafat„Anunțul domnului ministru al Sănătății, Florian Bodog, făcut vineri la Craiova, referitor la achiziția ambulanțelor pentru SMURD și serviciile de ambulanță, menționând că acordul semnat în 2016 între cele două ministere, cel al Sănătății și cel al Afacerilor Interne, nu mai este valabil în baza noii legislații, ascunde multe adevăruri nespuse și este de fapt, pentru cei care cunosc bine situația și evoluția ei, un anunț al întârzierii achizițiilor de ambulanțe pentru SMURD și serviciile de ambulanță și nu al demarării procedurilor, care au fost deja demarate de fapt, dar nu sunt ‘agreate’, dorința fiind de a repeta totul de la zero lăsând la o parte munca realizată de comisii mixte care au muncit câteva luni deja pe acest subiect la nivelul IGSU„, a scris Raed Arafat, duminică, într-o postare pe pagina sa de Facebook.

El a menționat că săptămâna trecută a trimis ministrului Sănătății o scrisoare în care a explicat situația și demersurile făcute până în prezent pentru dotarea serviciilor de Ambulanță și SMURD.

Arafat susține că situația din sistemul de urgență este „fără precedent” și „începe să pună viața pacienților în pericol”.

 

„La revenirea mea din misiunea oficială pe care o am la întâlnirile ONU și NATO din Mexic și SUA, am să explic public toate demersurile efectuate în ultimii ani până inclusiv săptămâna trecută, când am trimis la începutul săptămânii, domnului ministru, o scrisoare explicând situația în care ne aflăm acum, la care anul acesta a început să contribuie din păcate și dânsul, blocajele și modul în care am fost sabotați, în mod deosebit la nivelul Ministerului Sănătății, și mă refer aici la funcționari din cadrul Ministerului Sănătății care au sabotat procesul de dotare al serviciilor de Ambulanță și SMURD în mod continuu, ca să ajungem într-o situație fără precedent în sistemul de urgență, situație care începe să pună viața pacienților în pericol”, spune Raed Arafat.smurdambulanta-1465628226

Acesta a adăugat că speră în găsirea unor soluții optime pentru rezolvarea situației și consideră că declarațiile ministrului Sănătății „nu reprezintă soluții reale, ci doar întârzieri suplimentare”.

„Am așteptat și am sperat că semnalele de alarmă date de mine și de unii colegi din sistemul de urgență în ultima perioadă să fie înțelese și să stăm la masă să găsim soluțiile optime pentru a rezolva urgent situația critică în care ne aflăm și care chiar dacă nu a început deja să ucidă oameni și să producă victime, va începe să aibă acest impact într-un timp foarte scurt. Rezultatul avertizărilor și tentativelor de a găsi soluții concrete și urgente s-a limitat doar la nivel de declarații ale domnului ministru care nu reprezintă soluții reale, ci doar întârzieri suplimentare și o încercare de a liniști personalul din sectorul de urgență și mass media care preia informațiile respective ca atare la acest moment!”, a indicat Raed Arafat.

El punctează că nu vrea să intre în polemică și speră într-o revizuire a abordării situației de către ministrul Bodog.

Bodog a precizat că achiziția celor 3.000 de ambulanțe pentru fiecare unitate administrativ-teritorială va fi finanțată printr-un program diferit, iar în primă fază vor fi aduse 100 de vehicule printr-un program-pilot al Băncii Mondiale.

 

„Nu vreau, pe cât acest lucru este posibil, să intru în polemică cu domnul ministru al Sănătății, fiind adeptul unor soluții constructive, însă între ce dorește să facă dânsul și găsirea unor soluții reale în interesul public, rămân cel care își va exprima punctul de vedere luând în considerare doar interesul populației și al sistemului de urgență! Sper ca totuși înțelepciunea și interesul real pentru beneficiarii fără voie ai sistemului de urgență să-l determine pe domnul ministru să-și revizuiască abordarea astfel încât să putem începe remedierea situației în cel mai scurt timp posibil, lăsând la o parte aspectele ce nu au de a face cu realitatea”, încheie Raed Arafat.

Ministrul Sănătății, Florian Bodog, a declarat, vineri, la Craiova că urmează să fie demarată procedura de achiziție atât pentru ambulanțe, cât și pentru dotările necesare SMURD, după ce MS a reînnoit protocolul cu Ministerul de Interne, conform noilor proceduri de achiziție publică.

„Protocolul pe care îl aveam încheiat cu MAI nu mai era corespunzător conform noii legi a achizițiilor și i-am transmis doamnei ministru de Interne protocolul și am avut o discuție cu dumneaei și cu domnul premier, după care vom demara procedura de achiziție atât pentru ambulanțe, cât și pentru SMURD-uri”, a spus ministrul Sănătății.

 

 

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Cine este de vină pentru pentru invazia din Ucraina? Iată ce cred turcii

Istanbul: Faimosul iftar din Piața Sultanahmet interzis

Pe 23 martie, secretarul general al İBB, Can Akın Çağlar, a trimis o scrisoare de notificare biroului guvernatorului despre activitățile pe care municipalitatea plănuia să le desfășoare în timpul lunii Ramadan în tot orașul.

Prima zi de Ramazan în 2022.Un imam din Constanța răspunde la curiozitățile tale!

Musulmanii din întreaga lume sărbătoresc începând, de pe 2 aprilie, luna Ramadan, în care  30 de zile țin post negru de la zori zilei până la apus soarelui. Urmând ca pe 2 mai, familiile să se unească și să sărbătorească Ramadan Bayram.

Care este cea mai problemă din Turcia? Iată ce cred turcii

31,4% dintre persoane au spus că este violență domestică, 29,5% au spus că sunt toate problemele menționate în sondaj, inclusiv șomajul, presiunea familială sau socială și hărțuirea sexuală, 12 la sută au spus lipsa de educație, iar 6,2% au spus inegalitatea de gen.

Acuzat de „insulta președintelului”, din cauza unui articol despre incendiile forestiere

Columnistul Ender İmrek, de la ziarul de stânga Evrensel, se confruntă cu acuzații de insultare pe președinte într-un articol intitulat „ (Turcia arde, palatul [o referire la Erdoğan]se uită” din 31 iulie 2021, în care a  raportat răspunsul guvernului la incendiile din țară din vara anului 2021.

Turcii așteaptă noi majorări la sfârșitul săptămânii. La ce mai crește prețul?

În ciuda reducerii TVA-ului, la începutul săptămânii, un studiu din martie a constatat că 82,1% dintre consumatori nu au simțit scăderea costului vieții, deoarece inflația a continuat să crească. 

Un nou sondaj arată că 60% din turci nu au bani destui pentru strictul necesar

Potrivit rezultatelor sondajului distribuit de directorul general, Can Selçuki, pe Twitter, doar  27% dintre cei chestionați au spus că veniturile lor au fost „doar suficiente” pentru a-și acoperi cheltuielile.

Miliarde de dolari pierduți: Invazia din Ucraina afectează domeniu vital din Turcia

Potrivit președintelui Federației pentru Afaceri Turistice și Cazare din Marea Egee, Mehmet İşler, cele trei milioane de ucraineni așteptați nu vor veni în Turcia în acest an, în timp ce sosirea celor șapte milioane de turiști ruși așteptați rămâne fără răspuns, în funcție de traiectoria războiului.