miercuri, aprilie 24, 2024

PROGRAMUL TOMATE SUSŢINUT DE MINISTERUL AGRICULTURII

Programul Tomate susţinut de Ministerul Agriculturii va avea, în 2018, un număr de beneficiari cel puţin dublu faţă de anul trecut, a declarat, duminică, la Botoşani, ministrul Petre Daea.

„Programul Tomate merge. Deja sunt pe piaţă producători cu tomate obţinute în spaţiile protejate din partea de sud a ţării, în mod deosebit din zonele consacrate. Este mai mult decât o dublare a numărului de fermieri, ceea ce demonstrează valabilitatea programului, ceea ce înseamnă că oamenii au fost mulţumiţi, li s-a dat subvenţia la timp, ajutorul este stimulativ şi iată că interesul s-a multiplicat”, a afirmat Daea.

foto 2 tomate
Valoarea ajutorului de minimis este de 3.000 euro/beneficiar/an. Sumele se plătesc într-o singură tranşă

Schema de minimis este similară anului 2017 şi se va implementa de către direcţiile pentru agricultură judeţene, iar potenţialii beneficiari sunt producătorii agricoli persoane fizice care deţin atestat de producător, producătorii agricoli persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale şi întreprinderi familiale, constituite potrivit OUG nr. 44/2008, producătorii agricoli persoane juridice.

Valoarea ajutorului de minimis este de 3.000 euro/beneficiar/an. Sumele se plătesc într-o singură tranşă. Pentru o evaluare eficientă a producţiei de tomate, a fost inclusă în cerere obligativitatea producătorilor ca la finalul recoltării să comunice direcţiilor agricole cantitatea totală obţinută pe suprafaţa de 1.000 mp.

Anul trecut, în programul Tomate au fost incluşi peste 4.300 de producători de roşii, iar în 2018 există deja 11.000 de cereri de finanţare

Pentru a fi eligibili acordării acestei forme de sprijin financiar pentru cultura de tomate, beneficiarii trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele condiţii: să deţină o suprafaţă cultivată cu tomate în spaţii protejate de minimum 1.000 mp, marcată la loc vizibil, cu o placă indicator inscripţionată „Program susţinere tomate, 2018” şi să menţioneze numărul cererii depuse pentru obţinerea finanţării; să obţină o producţie de minimum două kg de tomate/mp şi să facă dovada producţiei realizate prin documente justificative privind comercializarea producţiei; să fie înregistraţi în evidenţele Registrului agricol deschis la primăriile în a căror rază administrativ-teritorială se află suprafeţele cultivate cu tomate în spaţiile protejate în anul de cerere; să valorifice producţia în perioadele ianuarie-mai inclusiv şi/sau noiembrie-20 decembrie, inclusiv.

Sursă:http://www.gazetabt.ro/local-programul-tomate-verificat-de-ministrul-agriculturii-la-stiubieni-foto-video.html

Turcia: 24 de studenți internați după ce au consumat mâncarea de la cantina școlii

În ultimele luni, focarele de intoxicație alimentară au tulburat instituțiile de învățământ din întreaga țară, ducând la sute de studenți să necesite îngrijiri medicale.

Rata inflației la nivel mondial. Turcia, pe locul patru, imediat după Argentina, Siria și Liban 

Turcia a devenit țara cu a patra cea mai mare rată anuală a inflației de consum din lume, înregistrând 68,5%, conform Bianet.org

Boicot! Turcii nu merg în weekend la restaurant. „Aceasta nu este inflație, este profit”

Organizatorii și susținătorii boicotului susțin că întreprinderile folosesc inflația din Turcia ca o scuză pentru a-și crește profiturile. Boicotul urmărește să protesteze prețurile crescute pentru porții mai mici, precum și creșterea costului vieții.

Președintele Germaniei în vizită în Turcia. Prima întâlnire cu primarul Istanbulului, apoi cu Erdogan

Președintele Frank-Walter Steinmeier va călătorii în Republica Turcia în perioada 22-24 aprilie 2024, cu ocazia împlinirii a 100 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între cele două țări.