duminică, septembrie 8, 2024

Programul „Masă caldă” pentru elevi

Ministrul Educaţiei, Liviu Pop, a declarat într-o conferinţă susţinută vineri la Bistriţa că programul „Masă caldă în şcoli”, demarat anul trecut ca proiect-pilot, va fi extins în următorii trei ani la circa 700.000 de copii şi va înlocui programul „Cornul şi laptele”.

„Noi ne-am angajat prin programul de guvernare că ducem în zona aceasta aproape la 700.000 de copii programul „Masa caldă”. Acolo este idealul educaţional, dacă vreţi: să vină copilul dimineaţa la 8 la şcoală, să stea până la ora 12, să ia masa, sub o formă, să mai stea încă două-trei ore în acel program „Şcoală după şcoală” şi să plece acasă fără teme şi fără ghiozdan. (…) Încet, spre zona aceasta ne îndreptăm. Sunt convins că în trei ani putem ca 700.000 de copii din România să beneficieze de acest program, „Masă caldă”, care va înlocui programul „Cornul şi laptele””, a spus Pop.

Ministrul a precizat că cele două programe se lovesc de procedurile de achiziţii, care, în opinia sa, ar trebui schimbate.

„Acest program („Corn şi lapte” – n..r.), coroborat cu programul „Masa caldă”, că ştiu ce păţim noi la minister cu acest program, se intersectează cu procedura de achiziţii. Dacă nu vom schimba procedura de achiziţii, şi este obligaţia noastră să o facem, ca stat, vom avea această problemă în absolut toate domeniile de activitate”, a opinat Pop.

Întrebat despre situaţia din judeţul Bistriţa-Năsăud, unde licitaţiile pentru produsele lactate şi fructe nu pot fi demarate pentru că, susţine Consiliul Judeţean, nu a fost emis ordinul comun al Ministerului Agriculturii şi Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice privind aprobarea documentaţiei standardizate de atribuire a contractelor, ministrul Educaţiei a spus că nu cunoaşte acest aspect, dar că va lua legătura cu ministrul Petre Daea pe acest subiect.

„Nu mi s-a semnalat acest element, de emitere de ordin de la Ministerul Agriculturii, mie, la Ministerul Educaţiei. Ştiu că sunt semnale din ţară că nu peste tot au reuşit să aducă programul „Cornul şi laptele”, care este într-o etapă mult mai bună decât anul trecut şi din punct de vedere al calităţii, din perspectiva elevului, dar sunt convins că, coroborat cu programul „Masă caldă”, putem ca în următoarea perioadă să clarificăm acest aspect, cine şi cum trebuie să facă licitaţia, achiziţia şi toate celelalte”, a afirmat Liviu Pop.

 

Trăgătorul turc, Yusuf Dikeç, își înregistrează ca marca poziția care l-a făcut viral după J.O

Antrenorul ca spus că mișcarea de a proteja utilizarea comercială a pozei sale cu Oficiul Turc de Brevete și Mărci a venit ca răspuns la ceilalți au încercat să o înregistreze ca marcă fără aprobarea lui Dikeç.

Migranți ilegali în Regatul Unit. Turcii pe locul 2, după Afganistan în 2024

Numărul de migranți care intră în Marea Britanie cu ambarcațiuni mici a crescut cu 18% în primele șase luni ale anului 2024 față de aceeași perioadă a anului precedent, 70% dintre ei fiind bărbați și o cincime minori.

Turismul turc triumfă! Număr record de vizitatori, în ciuda inflației la nivel mondial

Vizitele din Iran, Marea Britanie și chiar Ucraina au crescut semnificativ față de anul precedent.

Portret de campion. Ebru Bolat,  prima navigatoare din istoria României la Jocurile Olimpice

Ebru Bolat, în vârstă de 24 ani, a făcut istorie, fiind prima sportivă din România calificată la proba de yahting a Jocurilor Olimpice din Paris.

Cel mai mare escroc cripto din lume a fost prins în Istanbul

Jandarmeria a detectat că CEO-ul companiei, Andreas Szakacs, un cetățean suedez, a venit în Turcia și și-a schimbat numele în Emre Avcı. Andreas Szakacs, care a fost reținut în timpul operațiunii din iulie, a fost arestat și trimis la închisoarea Maltepe.