19.3 C
București
joi, septembrie 24, 2020

Profesor turc îmbarcat de poliția turcă după detenție, la aeroportul din Myanmar

Profesor în Myanmar, Furkan Sökmen a fost îmbarcat in avion pentru un zbor Turkish Airlines de către poliția turcă și personalul ambasadei turce, vineri, după ce el și familia sa fusesera reținuți miercuri pe Aeroportul Internațional Yangon, în timp ce încercau să se îmbarce lpentru un zbor spre Bangkok.

Profesorul pare a fi cea mai recenta victimă a epurării globale facuta de guvernul turc care vizează presupușii adepți ai mișcării Gülen, a anunțat joi Coconuts Yangon.

Într-un videoclip distribuit de prietenii săi în social media, Sökmen a fost auzit strigând și plângând dupa  ajutor, deoarece a fost încătușat cu forța și îmbarcat fără consimțământul lui.

Phil Robertson, directorul adjunct pentru Asia al Human Rights Watch, a solicitat Myanmar și Thailanda să ofere profesorului turc Furkan Sökmen și familiei sale acces la Agenția Națiunilor Unite pentru Refugiați, UNHCR.

„Atât Myanmar, cât și Thailanda au avut ocazia să facă ceea ce trebuie și să-i ofere administratorului școlii acces la #UNHCR, astfel încât să se poată examina temerile sale serioase de persecuție și posibilă tortură, dacă s-ar întoarce în Turcia”, a menționat Robertson într-o declarație, vineri.

„A face acest lucru ar fi fost atât uman, cât și respectabil, dar ambele guverne au considerat aparent cinic, că Turcia poate face tot ce vrea cu cetățenii săi, chiar și cu cei care locuiesc legal în alte țări”.

„Liderii guvernamentali din Yangon și Bangkok au ales în mod nerușinat să joace rolul de prostituată de bună voie în campania Turciei care abuzează de drepturile omului prin a-și deposeda proprii cetățeni de pașapoarte și a-i forța să se întoarcă într-o soartă care ar putea include o posibilă tortură, detenție preventivă de lungă durată și procese cu acuzații inventate în fața tribunalelor în care procedurile ar putea să nu fie nici libere, nici corecte „, a adăugat Robertson de la HRW.


SURSA: https://www.turkishminute.com/2017/05/26/video-turkish-teacher-put-on-plane-by-turkish-police-after-detention-at-myanmar-airport/

100 de muzicieni s-au sinucis în timpul pandemiei în Turcia

Aproape 100 de muzicieni s-au sinucis de la începutul pandemiei COVID-19 în Turcia, potrivit datelor Uniunii Muzicienilor și Interpreților (Müzik-Sen), a declarat pe 15 septembrie, principalul adjunct al opoziției Gamze Tașcıer.

Istanbul: Compania de metrou a crescut numărul de șoferi care sunt femei

Metroul din Istanbul a angajat 88 de șoferi de sex feminin, crescând numărul de 11 la 99. Noile șoferițe și-au primit legitimațiile după finalizarea pregătirii, la o ceremonie la care a participat, joi, primarul din Istanbul, Ekrem Imamoğlu.

Ankara: Medicii poartă o panglică neagră în semn de protest pentru moartea colegilor infectați cu COVID-19

Camera de Medicină din Ankara (ATO) a cerut un protest de patru zile ca demonstrație în fața morții profesioniștilor din domeniul sănătății din Turcia în urma infectării cu COVID-19.Medicii au fost îndemnați să poarte panglici negre.

Peste 36.000 de persoane au fost cercetate pentru că l-au „insultat” pe Erdoğan

Peste 36.000 de oameni au fost cercetați într-un an pentru „insultarea” președintelui Recep Tayyip Erdoğan, au arătat statisticile Ministerului Justiției, citat de Duvar English.

Faimoasa pisică Gli din Hagia Sophia a intrat în izolare și primește tratament

Faimoasa pisică Gli, care locuiește în Haghia Sophia a fost pusă în izolare și primește tratament după ce s-a îmbolnăvit.

Istanbul: Tânăr reținut pentru contrabandă cu maimuțe

Un tânăr influencer, în vârstă de 24 de ani, a fost reținut pentru contrabandă cu maimuțe.

Constanța: Reprezentanți ai comunității turco-tătară, în cursa alegerilor locale din 2020

Comunitatea turcilor și a tătarilor din România, cu aproape 50.000 de oameni pe teritoriul României, este cea mai închegată în regiunea Dobrogea, mai ales în județul Constanța.

Turcia se pregătește pentru noi restricții de călătorie pe fondul creșterii numărului de cazuri COVID-19

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a declarat că Turcia a trecut la o „nouă fază” în lupta împotriva pandemiei COVID-19, semnalând că guvernul...