luni, octombrie 7, 2024

Procuror german investighează boicotul anti-Gülen din Germania

Biroul Procuraturii din Stuttgart a lansat o investigație a persoanelor care au solicitat boicotarea companiilor germane care au orice legătură cu Gulen, spunând că astfel de acțiuni urmăresc să-i provoace pe oameni, inspirând ură împotriva anumitor porţiuni ale societății, scrie ziarul online tr724.com.

Un purtător de cuvânt al biroului procuroraturii din Stuttgart a declarat presei germane că 15 cetăţeni germani de etnie turcă sunt investigați pentru instigarea populaţiei.

Tentativa eşuată de puci din Turcia de pe 15 iulie, a avut, de asemenea, repercusiuni în rândurile expatriaților turci împrăștiaţi în întreaga UE, în special în Germania.

Dezbinarea în urma puciului afectează diaspora turcească din Germania. După cum era de aşteptat, unii sunt susținători ai președintelui Recep Tayyip Erdogan, iar alţii adepți ai mișcării, o organizație a societății civile, inspirată de învățaturile teologului musulman Fethullah Gülen.

Cu toate că Erdoğan dă vina pe Gülen pentru tentativa de lovitură de stat, acesta din urmă a negat cu fermitate orice legătură cu acest incident sângeros, în urma căruia căruia mai mult de 200 de persoane au fost ucise (majoritatea civili, dar și rebeli), iar alte circa 2.000 au fost rănite. De atunci, Erdoğan îi persecută pe toţi cei suspectaţi de a fi „complotiști” (anume, pe cei din mișcarea Gülen) într-oformă extremă, şi fără precedent în istoria republicii. Autoritățile turcești şi-au îndreptat atenţia asupra persoanelor care lucrează în poliție, armată, justiție (de fapt, aproape toate instituțiile de stat au fost vizate).

Susținătorii lui Erdoğan i-au vizat pe cei din organizațiile de caritate, precum și alte asociații Güleniste. Ziarul german Bild a declarat că autoritățile bănuiesc că instigatorii care au propus boicotul sunt susținători ai președintelui Erdoğan.

Ministrul economiei din landul Baden-Wurttemberg, Nicole Hoffmeister-Kraut, a solicitat recent autorităților să împiedice astfel de tentative de boicotare îndreptate împotriva companiilor care își desfășoară activitatea în conformitate cu legile în vigoare din Germania, a declarat Al Jazeera Turk.

Autoritățile germane sunt îngrijorate de răspândirea riscului disputelor politice interne ale Turciei în diaspora turcească din Germania.

„Minerii merg desculți” Proteste în fața parlamentul turc, în ciuda intervenției poliției

Compania, deținută de deputatul din partidul lui Erdogan, Partidului Justiției și Dezvoltarii (AKP), Ferhat Nasıroğlu, din districtul Soma, din Manisa, a concediat mineri pentru aderarea la Uniunea Minerilor Independenti (Bağımsız Maden İş).

Cazul care a cutremurat Turcia. Proteste după ce un bărbat a omorât două tinere în Istanbul

Sute de femei s-au adunat în jurul Porții Adrianopol, din districtul Fatih, unde ucigașul în vârstă de 19 ani l-a ucis și decapitat pe İkbal Uzuner înainte de a se sinucide. 

Diplomați turci acuzați de trafic de persoane și fraudă în Washington

Avocații lui Agdipa spun că aceasta a sosit la Washington în februarie 2020, așteptându-se la condițiile prevăzute în contractul ei de muncă – o săptămână de lucru de 35 de ore la 14 dolari pe oră.

Criza economică din Turcia. Studenții din Istanbul nu își pot permite locuințe sau bunuri de bază

Costul vieții pentru studenții din Istanbul a depășit salariul minim pe economie, potrivit „Student Cost of Living Survey” realizat de Agenția de Planificare din Istanbul (IPA).

20 de avioane aterizează de urgență pe aeroportul din Istanbul în urma atacurilor asupra Israelului

Cel puțin 20 de avioane au efectuat o aterizare de urgență pe aeroportul din Istanbul, după ce mai multe țări din Orientul Mijlociu și-au închis spațiul aerian în urma atacurilor aeriene recent începute ale Iranului împotriva Israelului.