Primarul General al Capitalei îşi ia în serios atribuţiile în cazul deficienţelor RATB

Firea: Am mare încredere în Mihail Adrian Sorin că va pune ordine la RATB

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat, sâmbătă, în cadrul ședinței Consiliului General al Municipiului București, că are mare încredere în faptul că Mihail Adrian Sorin, consilier general din partea PSD, va pune ordine la RATB.

sedinta primaria capitalei

Precizarea a fost făcută în debutul ședinței, în care consilierii generali urmează să se pronunțe asupra demiterii actualului Consiliu de Administrație al RATB și să numească o conducere interimară.

„Un singur nume vreau să rostesc, ca o garanție pentru toți salariații RATB. Sunt 11.000 de oameni, care stau acum și așteaptă să vadă ce se întâmplă cu ei. Nu se întâmplă nimic negativ, ci lucrurile se pun în ordine. Pentru că această capitală este condusă, nu este lăsată pe mâna șmecherilor. (…) Am mare încredere în domnul Mihail Adrian Sorin, consilier general, din rândul dumneavoastră, că va pune ordine la RATB”, a precizat ea.

Această capitală este condusă, nu este lăsată pe mâna șmecherilor. (primar General, Gabriela Firea)

Firea a amintit că în cadrul ședinței urmează să fie stabilită conducerea interimară a RATB.

iarna_in_bucuresti_27_ianuarie_012_603

„Proiectul al doilea de pe ordinea de zi este în legătură cu numirea unui Consiliu de Administrație interimar la RATB. Țineți cont de acest lucru. Este vorba de o postură interimară. Nu aș vrea să demarăm o dezbatere, o discuție despre cine este, dar cum este. Important este – și acest lucru vi-l garantez – să avem oameni cu multă responsabilitate, cu dorință de muncă și care, din momentul în care încheiem această ședință, să meargă la RATB să facă ordine”, a spus ea.

Gabriela Firea a anunțat, vineri seara, convocarea unei ședințe de îndată a Consiliului General al Municipiului București, pentru a supune dezbaterii două proiecte de hotărâre prin care propune revocarea Consiliului de Administrație al Regiei Autonome de Transport București și numirea unui Consiliu de Administrație provizoriu până la finalizarea procedurii de selecție a administratorilor, procedură prevăzută de OUG 109/2011.

Decizia edilului-șef a fost motivată de neîndeplinirea de către actuala conducere a RATB a obligațiilor și responsabilităților în ceea ce privește planul de măsuri pentru deszăpezirea și combaterea poleiului în Capitală.