duminică, septembrie 8, 2024

Primăria Capitalei a revenit acasă. Funcţionează din nou în sediul de lângă Parcul Cişmigiu

 După zeci de milioane de lei aruncate pe chirii, Primăria Capitalei s-a întors acasă. Au fost ani de întârzieri şi promisiuni, dar şi mulţi bani la mijloc. În cele din urmă, sediul de lângă Parcul Cişmigiu e complet reconsolidat şi ar trebui să nu se clintească în cazul unui cutremur de magnitudine foarte mare. Lucrările la finisaje nu au fost încă terminate, aşa că imobilul va fi inaugurat, oficial, anul viitor.Au trecut aproape trei ani de la ultima promisiune făcută de fostul edil, Sorin Oprescu. Ani în care Primăria Capitalei n-a fost de găsit în sediul de lângă Parcul Cişmigiu.

Întârzierile au fost puse de fosta administraţie a Capitalei pe seama Prefecturii, al cărei sediu nu ar fi fost mutat din clădire încă de la începerea lucrărilor, dar şi al testării amortizorilor seismici. Pentru a primi funcţionarii în sediul de lângă Cişimigiu însă, Primăria a trebuit să mai cheltuie 100 de milioane de lei pe finisaje. Unele de proastă calitate, susţin consilierii opoziţiei.

Pentru chiria turnului de 14 etaje în care funcţiona provizoriu, Primăria plătea o chirie de 3 milioane de euro pe an. Şi nu e singura problemă.

Actualul sediu reconsolidat al Primăriei Capitalei este monument istoric şi a fost construit între 1906-1911, după planurile arhitectului Petre Antonescu. Imobilul are subsol, parter si 4 etaje, suprafaţa acestuia fiind de 22 de mii de mp. După reconsolidare, clădirea ar trebui să reziste unui cutremur cu magnitudine de 9.2 pe Richter. Modernizarea şi reabilitarea imobilului au presupus şi mansardarea, prin care s-a obţinut o suprafaţă suplimentară de aproximativ 2.000 de metri pătraţi. Dacă facem un calcul simplu, preţul pentru consolidarea unui mp de clădire a ajuns la peste 1.100 euro.

După STIRI.TVR .RO

Trăgătorul turc, Yusuf Dikeç, își înregistrează ca marca poziția care l-a făcut viral după J.O

Antrenorul ca spus că mișcarea de a proteja utilizarea comercială a pozei sale cu Oficiul Turc de Brevete și Mărci a venit ca răspuns la ceilalți au încercat să o înregistreze ca marcă fără aprobarea lui Dikeç.

Cel mai mare escroc cripto din lume a fost prins în Istanbul

Jandarmeria a detectat că CEO-ul companiei, Andreas Szakacs, un cetățean suedez, a venit în Turcia și și-a schimbat numele în Emre Avcı. Andreas Szakacs, care a fost reținut în timpul operațiunii din iulie, a fost arestat și trimis la închisoarea Maltepe.

Turismul turc triumfă! Număr record de vizitatori, în ciuda inflației la nivel mondial

Vizitele din Iran, Marea Britanie și chiar Ucraina au crescut semnificativ față de anul precedent.

Portret de campion. Ebru Bolat,  prima navigatoare din istoria României la Jocurile Olimpice

Ebru Bolat, în vârstă de 24 ani, a făcut istorie, fiind prima sportivă din România calificată la proba de yahting a Jocurilor Olimpice din Paris.

Migranți ilegali în Regatul Unit. Turcii pe locul 2, după Afganistan în 2024

Numărul de migranți care intră în Marea Britanie cu ambarcațiuni mici a crescut cu 18% în primele șase luni ale anului 2024 față de aceeași perioadă a anului precedent, 70% dintre ei fiind bărbați și o cincime minori.