24.4 C
București
miercuri, septembrie 23, 2020

Primar arestat pentru că nu a participat la ședința de propagandă a lui Erdogan

Primarul zonei Kemer Hatun Beyoglu (Istanbul), Hatice Bender, a fost reţinută pentru că nu a participat la ședința de propagandă cu primarii organizată de către președintele Erdogan.

Bender a fost reținută sub acuzația de ,,Insultare a oamenilor mari din stat” și dusă la Penitenciarul pentru femei și copii Bakirkoy.

Deputatul Istanbulului de la partidul CHP (Partidul Populist Republican), Bariș Yarkadaș, a protestat faţă de această decizie spunând: ,,S-a creat o lege care un există în Dreptul Penal Turk (TCK). Cetățenii se arestează după această lege creată”.

Yarkadaș a precizat că Hatice Bender este printre rarii primari care nu au vrut să participe la ședința de la Palatul lui Erdogan. ,, Alegerea ei era clară, acum vor ca ea să plătească pentru aceată alegere.

Dacă s-ar fi dus ducea la Ak-Saray (palatul lui Erdogan) și i-ar fi lăudat pe cei de acolo, nu ar mai fi fost arestată și i s-ar fi oferit toate facilitățile primăriei și ale publicului. Ea a fost arestată pentru că nu a aplecat capul în fața puterii!”.

100 de muzicieni s-au sinucis în timpul pandemiei în Turcia

Aproape 100 de muzicieni s-au sinucis de la începutul pandemiei COVID-19 în Turcia, potrivit datelor Uniunii Muzicienilor și Interpreților (Müzik-Sen), a declarat pe 15 septembrie, principalul adjunct al opoziției Gamze Tașcıer.

Turcia: Ministerul Educației plătește daune de 1,7 milioane de lire unei student umilit pentru că ar fi sărut o fată

Turcia: Ministerul Educației plătește daune de 1,7 milioane de lire unei student umilit pentru că ar fi sărut o fată

Turcia avertizată să elimine hidroxiclorochina din tratamentul COVID-19

Oamenii de știință din Turcia au cerut Ministerului Sănătății să elimine imediat hidroxiclorochina din planurile de tratament COVID-19, după ce Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a renunțat la el în iunie pe motiv că „face mai mult rău decât bine”,

Turcia se pregătește pentru noi restricții de călătorie pe fondul creșterii numărului de cazuri COVID-19

Președintele Recep Tayyip Erdoğan a declarat că Turcia a trecut la o „nouă fază” în lupta împotriva pandemiei COVID-19, semnalând că guvernul...

Turcia testează prima mașină zburătoare autohtonă „Cezeri”

Prima mașină zburătoare din Turcia, numită Cezeri, a fost trecut cu succes primule teste din Istanbul, a declarat producătorul, pe 15 septembrie.

Ankara: Medicii poartă o panglică neagră în semn de protest pentru moartea colegilor infectați cu COVID-19

Camera de Medicină din Ankara (ATO) a cerut un protest de patru zile ca demonstrație în fața morții profesioniștilor din domeniul sănătății din Turcia în urma infectării cu COVID-19.Medicii au fost îndemnați să poarte panglici negre.

Peste 36.000 de persoane au fost cercetate pentru că l-au „insultat” pe Erdoğan

Peste 36.000 de oameni au fost cercetați într-un an pentru „insultarea” președintelui Recep Tayyip Erdoğan, au arătat statisticile Ministerului Justiției, citat de Duvar English.

Istanbul: Compania de metrou a crescut numărul de șoferi care sunt femei

Metroul din Istanbul a angajat 88 de șoferi de sex feminin, crescând numărul de 11 la 99. Noile șoferițe și-au primit legitimațiile după finalizarea pregătirii, la o ceremonie la care a participat, joi, primarul din Istanbul, Ekrem Imamoğlu.