vineri, ianuarie 8, 2021

Primar arestat pentru că nu a participat la ședința de propagandă a lui Erdogan

Primarul zonei Kemer Hatun Beyoglu (Istanbul), Hatice Bender, a fost reţinută pentru că nu a participat la ședința de propagandă cu primarii organizată de către președintele Erdogan.

Bender a fost reținută sub acuzația de ,,Insultare a oamenilor mari din stat” și dusă la Penitenciarul pentru femei și copii Bakirkoy.

Deputatul Istanbulului de la partidul CHP (Partidul Populist Republican), Bariș Yarkadaș, a protestat faţă de această decizie spunând: ,,S-a creat o lege care un există în Dreptul Penal Turk (TCK). Cetățenii se arestează după această lege creată”.

Yarkadaș a precizat că Hatice Bender este printre rarii primari care nu au vrut să participe la ședința de la Palatul lui Erdogan. ,, Alegerea ei era clară, acum vor ca ea să plătească pentru aceată alegere.

Dacă s-ar fi dus ducea la Ak-Saray (palatul lui Erdogan) și i-ar fi lăudat pe cei de acolo, nu ar mai fi fost arestată și i s-ar fi oferit toate facilitățile primăriei și ale publicului. Ea a fost arestată pentru că nu a aplecat capul în fața puterii!”.

Turcia: Capelă istorică distrusă de căutătorii de comori profitând de carantina impusă de COVID-19

O capelă istorică veche de 250 de ani, din provincia vestică Balıkesir, a fost distrusă de căutătorii de comori care au profitat de carantina impusă pentru a opri răspândirea COVID-19, conform Hurriyet Daily News.

Turcia: Femeile din mass-media se confruntă cu hărțuirea sexuală și inegalitatea de sex

Jurnalistele din Turcia se confruntă cu probleme la locul de muncă, printre care hărțuirea sexuală și inegalitatea de sex la locul de muncă, raportează Centrul pentru Libertate din Stockholm.

După 24 de amenzi: Un restaurant a fost închis pentru 15 zile pentru nerespectarea normele contra COVID-19

Un restaurant din provincia nord-vestică Zonguldak a fost închis pentru 15 zile pentru încălcarea măsurilor de prevenție a răspândirii COVID-19, după ce patronul a primit 24 de amenzi.

Istanbul:Copacii înfloresc în decembrie. Specialiștii trag semnale de avertizare

Experții au avertizat asupra schimbărilor climatice, după ce în Turcia s-a înregistrat temperaturi mari în decembrie,

Turcia: 92 de ofițeri condamnați pe viață pentru lovitura de stat eșuată din 15 iulie 2016

Cea mai recentă audiere din procesul a 132 de militari, inclusiv ofițeri de rang înalt al Forțelor Armate Turcești (TSK), a avut loc pe 31 decembrie, la Înalta Curte Penală din Ankara.

COVID-19:Primăria din Izmir își cere scuze pentru cauzarea supraaglomerării

În comunicatul, din 3 ianuarie, municipalitatea și-a cerut scuză pentru decizia de a trimite un camion cu pachete de ajutorare în districtul Konak, urmând ca oameni să se străngă în zonă.

“Arta de a trăi împreună”: Premii în valoarea de 1.000 de lei pentru cel bun eseu

Asociația pentru Dialog și Valori Universale (ADVU) organizează, în parteneriat cu Universitatea Creștină „Dimitrie Cantemir” concursul de eseuri cu tema „Arta de a trăi împreună”.

Turcia crește impozitul pe alcool cu ​​peste 17%

O sticlă medie de băutură alcoolică tradițională cu aromă de anason va fi supusă taxelor de 329,99 lire (44,55 dolari), față de cele 279,29 lire anterioare. De asemenea, impozitul pe o cutie de bere a crescut de la 2,04 la 2,39 lire (0,32 dolari).