vineri, martie 29, 2024

Prima Conferință Națională de Turism Medical din România. Sănătate şi Turism. Promisiuni interesante.

Ministerul Sănătății și Ministerul Turismului vor include serviciile medicale din România în pachete turistice, astfel că pacientul care dorește să se trateze în România va beneficia, pe lângă tratamentul medical de care are nevoie, de transport, cazare, masă și de vizitarea unor obiective turistice, a anunțat vineri ministrul Sănătății, Florian Bodog, la prima Conferință Națională de Turism Medical din România.

„Am avut discuții cu domnul ministru al Turismului să prezentăm serviciile pe care le putem oferi și pachete turistice care să includă servicii medicale. Este un proiect ambițios pe care doresc să îl dezvolt cu domnul ministru al Turismului. Este foarte importantă această conferință, pentru că putem cunoaște pachetele din străinătate, dar putem prezenta și ce poate oferi România. Aceste pachete ar trebui să conțină pentru un pacient care vine, pe lângă serviciile medicale solicitate, și de transport, cazare și masă și să viziteze anumite obiective turistice. (…) Pacienții europeni trebuie să fie egali și să aibă acces la același tip de servicii medicale, indiferent de țara în care locuiesc”, a afirmat Bodog.

El a precizat că tratamentele medicale cele mai căutate în România de pacienții străini sunt cele stomatologice, balneare, precum și cele oferite de chirurgia plastică și estetică.

„În România sunt mulți pacienți care beneficiază de serviciile medicale românești. De exemplu, în județul din care vin (n.r. — Bihor), sunt mulți pacienți care vin pentru tratamente stomatologice, pentru chirurgie plastică, estetică, pentru tratamente balneare. (…) Medicii români sunt foarte buni specialiști, noi avem spitale care pot oferi condiții foarte bune pentru tratament, cabinete private care oferă servicii competitive la prețuri accesibile pentru orice pacient. (…) Dar, în același timp, avem foarte mulți pacienți români care își caută sănătatea la centrele din străinătate. Suntem aici pentru a face schimb de experiență, pentru a ne prezenta bazele de tratament pe care le putem pune la dispoziție pentru pacienții români și străini. (…) Această conferință va fi o bază de pornire pentru o viitoare colaborare între autoritățile statelor membre ale UE și nu numai”, a adăugat Bodog.

 

Turcia a urcat 8 locuri în raportul Fericirii Mondiale. Bătrânii mai fericiți decât cei tineri

Raportul anual arată o schimbare notabilă, deoarece Statele Unite și Germania au coborât din primele 20 și sunt acum pe locurile 23, respectiv 24. Între timp, Costa Rica și Kuweit au făcut progrese semnificative, trecând în top 20 pe locurile 12 și, respectiv, 13.

Ionuț Cojocaru despre Ramadan și Atatürk: „Nu a fost interzisă religia.”/ „Președintele care a construit peste 13.000 de moschei..”(Part.I)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România despre islam, schimbările în societatea turcă în perioada lui Atatürk, dar și viața politică și religioasă din Turcia de azi.

Erdoğan va merge la Casa Albă pentru prima dată ca invitat a lui Joe Biden

Dacă informațiile se dovedesc adevărate, Erdogan și Biden, care au purtat deja discuții la summituri internaționale, se vor întâlni pentru prima dată în Biroul Oval.

Ionuț Cojocaru despre Ramadan: „Luna empatiei, luna solidarității, luna unității”.(Part II)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România, într-un articol în două părți. Prima parte conținând aspecte legate despre viața politică și religioasă de la Abdülhamid al II -lea, trecând în revistă perioada lui Ataturk până la Erdoğan.

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Despăgubire de 4.670 de dolari pentru familiile minerilor care au murit în dezastru din Turcia

Deși, asigurarea pentru accidentele miniere a fost recent crescută la 1 milion de lire turcești (31.145 de dolari), familiile victimelor celor nouă mineri îngropați sub o alunecare de teren contaminată cu cianuri și acid sulfuric trebuie să se mulțumească cu suma de 150.000 de lire (4.670 de dolari).