Zaman Romania

Prietenul apropiat al lui Erdogan a câștigat licitație pentru restaurarea Hagia Sophia

Prietenul apropiat al președintelui Recep Tayyip Erdogan a câștigat licitație pentru restaurarea emblematicei Hagia Sofia din Istanbul, conform Gazete Duvar.

Licitația de restaurare a fost dată parteneriatului de afaceri stabilit de trei companii, Hassa Architecture, Iras Yapı și Adamak Restoration, pentru 23 de milioane de lire.

Firmele au fost solicitate să finalizeze lucrările de restaurare și pregătire a proiectului până în ianuarie 2024.

Muharrem Hilmi Şenalp, arhitect şi proprietar al Hassa Architecture Company, una dintre cele trei companii cărora le-a fost acordată licitaţia, este un „prieten apropiat” al preşedintelui Erdoğan.

Compania Hassa Architecture a câștigat până acum licitații în valoare de milioane de lire de la instituții publice. A câștigat 19 licitații separate în valoare de 114,2 milioane de lire de la instituții publice între 2011 și 2021.

De asemenea, a câștigat mai multe licitații de la Municipalitatea Metropolitană din Istanbul și de la afiliații săi, atunci când municipalitatea a fost condusă de Partidul Justiției și Dezvoltarii (AKP). Compania a câștigat în total 11 licitații de la municipalitate sub conducere AKP.