miercuri, februarie 21, 2024

Prețurile caselor și chiriile au crescut vertiginos în Mersin

Prețurile la case și chirii au crescut după ce 250.000 de victimele ale cutremurului au ajuns în provincia Mersin, care e la o oră distanță de orașele afectate de cutremur, conform Kronos.

Unii proprietari cer 12.000 de lire pentru apartamentul pe care l-au închiriat cu 5.000 de lire înainte de cutremur. Prețul caselor vândute cu 5 milioane de lire a crescut la 15-20 milioane de lire.

Chirie dublă. Prețul de vânzare triplu

Președintele Consiliului de administrație al Camerei Agenților Imobiliari Mersin, Mehmet Sinan Canpolat, a explicat situația.

„Proprietarii care au transformat cutremurul într-o oportunitate au crescut chiria. Acest lucru este necinstit. Toate victimele cutremurului, care se confruntă cu prețuri malițioase și exorbitante ale chiriei, ar trebui să depună o petiție la instituția noastră. Vom depune și o plângere penală la Ministerul Comerțului, Ministerul Finanțelor și autoritățile judiciare necesare”, afirmă președintele.

500 de persoane sună zilnic

Consultantul imobiliar, Çağatay Kırşığı a declarat că victimele cutremurului de la Hatay au cerut de închiriat o casă mobilată temporar.

„Dar reședințele din centrul orașului Mersin nu sunt suficiente pentru asta. În prezent, ne uităm la Tömük și Erdemli. Chiriile apartamentelor mobilate variază între 8.000 și 20.000 de lire. Este foarte multă cerere, 500 de persoane sună zilnic. Sunt proprietari care vor să-și închirieze casele la prețuri exorbitante, noi nu lucrăm cu ei.” declară Kırşığı.

Se estimează că aproximativ 200-250 de mii de oameni din Adıyaman, Hatay, Gaziantep, Malatya și Kahramanmaraş, care au fost lovite de cutremur, au migrat spre Mersin.

Ahmet Altan și alți faimoși jurnaliști condamnaţi la închisoare pentru terorism, după rejudecare

Aceștia au fost condamnați sub acuzații de terorism pentru că au lucrat anterior la instituții de presă considerate apropiate mișcării Gülen.

Operațiunea de căutare de la controversată mina de aur a fost oprită

Ministerul Mediului, Urbanizării și Schimbărilor Climatice, pe 17 februarie, a anunțat că licența minei a fost anulată.

Un nou capitol între Turcia și Egipt. Erdogan primit cu fanfară de către Sisi

Sisi l-a întâmpinat personal pe Erdoğan cu fanfară pe aeroportul din Cairo, înainte ca cei doi să semneze mai multe acorduri.

Turcia: Un jurnalist riscă 5 ani de închisoare după ce a scris despre corupția din justiție

Tolga Şardan este acuzat de „diseminarea publică a informaţiilor înşelătoare” şi „insultarea organelor judiciare ale statului” în temeiul Codului penal turc (TCK) în rechizitoriul de şase pagini.