marți, martie 26, 2024

Presa poloneză despre opiniile preşedintelui francez referitor la Polonia

O vie polemică se profilează astăzi, în ecoul afirmaţiilor făcute de preşedintele francez făcute recent, în cursul turnelului său efectuat în Austria, România şi Bulgaria.

Preşedintele Emanuel Macron se pronunţă pe un ton dur referitor la atitudinea guvernului polonez în privinţa directivei europene privind muncitorii detaşaţi. Atitudinea sa suscită vii dezbateri în toată Europa.

S-a remarcat faptul că preşedintele francez a evitat să întîlnească conducerea Ungariei şi a Poloniei.

Un ziar polonez, de obicei foarte favorabil lui Emanuel Macron, îşi exprimă neliniştea: aceea că aceste ţări vor avea de suferit în urma reformelor europene dorite de Franţa.

Punctul de vedere polonez: „Macron, coşmarul miilor de muncitori polonezi”

http://www.courrierinternational.com/article/vu-de-pologne-macron-le-cauchemar-de-milliers-de-travailleurs-polonais

Reputat revistă Courrier International reia textul publicat azi 25 august 2017 de GAZETA WYBORCZA – VARSOVIE .

Polonia este de fapt liderul european referitor la detaşarea muncitorilor : conform datelor Comisiei europene 460 000 de polonezi au fost detaşaţi în străinătate în 2015 şi 2016 . Sunt în joc pariuri economice enorme.

„Pentru înţelegerea situaţiei concrete să remarcăm că pricnipiul este următorul : un lucrător venit din Europa de est ( evident toată lumea face referire în primul rând la instalatorii polonezi!) primeşte salariul în ţara în care e detaşat dar continuă să cotizeze pentru asigurarea socială în ţara sa de origine .Asta permite angajatorilor francezi să-şi obţină forţa de muncă ieftină din ţările de est fără ca să plătească echivalentul taxelor franceze şi deci să realizez astfel o mare economie „.preluare din JEAN-MARCEL BOUGUEREAU, 24 .08. 2017 la ora 7H39.

http://www.lefigaro.fr/politique/2017/08/21/01002-20170821ARTFIG00260-emmanuel-macron-a-l-epreuve-du-plombier-polonais.php

http://www.larepubliquedespyrenees.fr/2017/08/24/macron-contre-le-plombier-polonais,2157968.ph

Ionuț Cojocaru despre Ramadan și Atatürk: „Nu a fost interzisă religia.”/ „Președintele care a construit peste 13.000 de moschei..”(Part.I)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România despre islam, schimbările în societatea turcă în perioada lui Atatürk, dar și viața politică și religioasă din Turcia de azi.

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Bulgaria în spațiului Schengen: Coadă de camioane de 20 de kilometri la Edirne

Turcia a urcat 8 locuri în raportul Fericirii Mondiale. Bătrânii mai fericiți decât cei tineri

Raportul anual arată o schimbare notabilă, deoarece Statele Unite și Germania au coborât din primele 20 și sunt acum pe locurile 23, respectiv 24. Între timp, Costa Rica și Kuweit au făcut progrese semnificative, trecând în top 20 pe locurile 12 și, respectiv, 13.

Erdogan l-a felicitat pe Putin pentru victoria electorală. Turcia pregătită să revină „la masa negocierilor cu Ucraina”

Nu este prima dată când Erdogan își oferă serviciile ca mediator în război, încercând să mențină relații de prietenie atât cu Putin, cât și cu președintele ucrainean, Volodymyr Zelensky.

Despăgubire de 4.670 de dolari pentru familiile minerilor care au murit în dezastru din Turcia

Deși, asigurarea pentru accidentele miniere a fost recent crescută la 1 milion de lire turcești (31.145 de dolari), familiile victimelor celor nouă mineri îngropați sub o alunecare de teren contaminată cu cianuri și acid sulfuric trebuie să se mulțumească cu suma de 150.000 de lire (4.670 de dolari).

CEDO acuză Turcia pentru arestarea preventivă a reporterului Zaman după lovitură de stat

Curtea de la Strasbourg și-a anunțat, marți, hotărârile privind cazul lui Ayşenur Parıldak, în vârstă de 34 de ani, constatând încălcările a două legi: articolului 5 (dreptul la libertate și securitate) și articolului 10 (libertatea de exprimare) din cauza dovezilor insuficiente pentru arestarea și durata excesivă a arestării sale preventive.

Cel mai poluat oraș din Europa este în Turcia. Konya, singurul oraș din țară cu aer curat

Conform standardelor Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), valoarea PM2,5 ar trebui să fie de cel mult cinci μg/m3 pentru a respira aer curat într-o regiune.

Ionuț Cojocaru despre Ramadan: „Luna empatiei, luna solidarității, luna unității”.(Part II)

Ionuț Cojocaru, expert în politică externă și specializat în domeniul otoman și turc, a vorbit cu reporterii Zaman România, într-un articol în două părți. Prima parte conținând aspecte legate despre viața politică și religioasă de la Abdülhamid al II -lea, trecând în revistă perioada lui Ataturk până la Erdoğan.