Zaman Romania

Povestea emoționantă a unei familii reunite în Istanbul

Un bărbat care locuiește în Turcia s-a reunit cu fiica care locuiește în Liban, după 12 ani , în Istanbul, conform Hurriyet Daily News.

Ammar Haidar, încarcerat de regimul Bashar Assad în 2009, s-a reunit cu fiica sa Marwa Haidar în metropola turcă, Istanbul.

Haidar, care și-a început activitățile politice la începutul anilor 1980, a fost condamnat de mai multe ori la închisoare pentru activitățile sale. El a fost închis timp de doi ani în 2009. Nemulțumit de punerea lui Haidar în închisoare, regimul Assad a făcut presiuni și asupra fiicei și a soției sale.

Haidar, care era un antreprenor bogat în Siria, și-a trimis soția și fiica în Iordania din cauza acestei presiuni. 

Fiica sa, Marwa, care acum are 28 de ani, a trebuit să fugă din țară, când era elevă de 16 ani. După absolvirea liceului din Iordania, a studiat design grafic la o universitate privată, dar a fost nevoită să-și părăsească studiile, din cauza deteriorării situației financiare a tatălui ei.

Haidar a spus că nu și-a văzut soția și fiica de când a fost închis în 2009.

„Când am fost încarcerat, nu am putut să comunic cu ei mult timp. Apoi am avut șansa să vorbesc cu familia mea și le-am cerut să meargă în Iordania. Familia mea a fost, de asemenea, oprimată. Acest moment de reuniune mi-a fost în minte de 12 ani. Obișnuiam să visez la această întâlnire înainte să mă culc”, a mărturisit tatăl. 

Marwa a mărturisit că este foarte greu să trăiești fără tată într-o țară străină, iar singura ei consolare a fost speranța de a-l revedea.

„Timp de 12 ani am trăit cu visul de a-l revedea pe tatăl meu (din nou) … obișnuiam să mă simt supărat văzând copiii mergând cu tatăl lor. Când l-am văzut pe tatăl meu la poarta aeroportului, l-am îmbrățișat strâns. M-am uitat în altă parte și l-am îmbrățișat din nou. Acesta era tatăl meu și avea o stare bună de sănătate. M-am uitat, m-am îmbrățișat din nou și din nou. Mi-a luat ceva timp să cred asta „, a adăugat Marwa.