Zaman Romania

Poveste emoționantă: Băiatul care a luat cea mai mare notă la examenul național a murit în cutremurul din Izmir

Un adolescent de 17 ani care a obținut cea mai mare notă la examenul național de admitere la liceu din țară în urmă cu câțiva ani, a murit în cutremurul din 30 octombrie, din Izmir, relatează Hurriyet Daily News.

Corpul neînsuflețit a lui Arda Baran Demir a fost găsit de echipa de salvare pe 1 noiembrie, sub dărâmăturile casei, unde a fost prins în după-amiaza zilei de 30 octombrie, când se întorsese de la școală.

„Arda Baran Demir, în vârstă de 17 ani, din satul Payamdüzü din Çemișgezek, care a fost primul din Turcia, răspunzând corect la 119 întrebări din 120 de întrebări în TEOG și ne-a făcut mândri, și-a pierdut viața în İzmir cutremur. Mila lui Dumnezeu să fie peste Arda, care ne-a produs  o durere profundă. Condoleanțe familiei”, a declarat Ali Mustafa Çelik, principalul președinte al provinciei Tunceli al Partidului Popular Republican Republican (CHP), într-o postare pe rețelele de socializare.

Arda Baran Demir se mutuse în Izmir, împreună cu familia sa pentru a studia la o școală privată din oraș, care îi acordase o bursă pentru obținerea celui mai mare punctaj la TEOG, examenul național de admitere la liceu al țării.

Demir lucrase ca oier, ajutându-și familia în afara școlii, într-un sat din provincia de est a districtului Çemișgezek din Tunceli, unde fusese un elev de succes la școală.