vineri, ianuarie 7, 2022

Peste 26 la sută din turci nu își permit să acopere cheltuielile de bază

26,6 la sută dintre turci nu își permit să acopere costurile de bază ale traiului, pe când 54 la sută sunt la limită, conform unui sondaj recent, citat de Turkish Minutes.

Realizat de compania locală de votare MetroPoll pe un eșantion de  1.752 de persoane în aprilie, sondajul a arătat că numărul persoanelor care au probleme financiare a crescut cu 5 puncte procentuale față de  aprilie anul trecut.

Față de oamenii care spuneau că își pot satisface toate nevoile de trai, adică 17,2%  din aprilie 2020,procentul a scăzut cu  8,8 puncte.

Pandemia COVID-19, inflația și o scădere a valorii lirei au influențat nivelul de trai din Turcia, punând mulți oameni în sărăcie.

Deși cele mai recente date TurkStat arată în jur de 4 milioane de șomeri în Turcia, Confederația Sindicatelor Progresiste (DİSK-AR) contestă această sumă, spunând că cifra reală este de aproximativ 10 milioane.

Pragul sărăciei, care include și costul chiriei și al utilităților pentru o familie de patru persoane, este de 8.912 TL (1.077 dolari).

Între timp, salariul minim net este de 2.826 TL (341,8 USD), cea mai mică cifră în dolari SUA pentru un salariu minim net lunar din ultimii 11 ani.

Inflația din țară a crescut la 17,1 la sută în aprilie de la 16,2 la sută în martie, potrivit datelor oficiale publicate pe 3 mai.

De necrezut! Femeia bolnavă cu lupus, care a murit în timp ce era însărcinată, a fost reintegrată la muncă

De necrezut! Femeia bolnavă cu lupus, care a murit în timp ce era însărcinată, a fost reintegrată la muncă

Inflația din Turcia a ajuns la 36,1%, nivelul record în era lui Erdogan

Inflația din Turcia a ajuns la 36,1%, nivelul record în era lui Erdogan

COVID-19: Turcia a atins cel mai mare număr de cazuri în ultimele opt luni

Ministerul Sănătății a confirmat 44.869 de noi cazuri de coronavirus și 160 de decese într-o zi, fiind cel mai mare număr de cazuri noi zilnic din 23 aprilie.

Raport: 280 de cazuri de femicid în Turcia în 2021

80 de cazuri de feminicid, din care 217 de femei au murit în circumstanțe suspecte au avut loc în Turcia, în 2021,

Peste 9 milioane de turiști au venit în Antalya în 2021. Rușii și nemții pe primul loc

Potrivit datelor Direcției pentru Turism, 8 973 785 de turiști au aterizat pe Aeroportul Antalya și 107 700 turiști pe Aeroportul Gazipașa în perioada de 12 luni.

Demirtaș: Erdogan ar putea convoca alegeri anticipate

Filantropul închis și fostul președinte al Partidului Democrat Popular (HDP). Selahattin Demirtaș a făcut declarații despre situația politică a Turciei pentru ziarul de opoziție, Yeni Yașam.

4 eurodeputați cer eliberara a studenților de la Universitatea Boğaziçi

otrivit unui comunicat de presă publicat pe site-ul Fundației pentru Drepturile Omului din Turcia (TİHV),

Un nou efect al crizei economice. Turcia a devenit o țară ieftină pentru străini

2021 pentru turci a fost un an plin cu emoții din cauza fluctuației lirei turcești, care a dus la creșterile a chiriilor cu până la 300 la sută și a mâncării cu o medie de 60 la sută.